icon

Čo považujete za najväčšie zbytočnosti, ktoré si kupujú tehotné ženy?

Včera o 21:26

Co povazujete za najvacsie hovadiny, ktore si tehotne zeny/matky kupuju? Take, ze si poviete, ze je to obycajny marketingovy tah, ze sa da aj bez toho fungovat

Strana
z2
martinmmartin
Včera o 21:33

Krystal na pupok akoze ochrana

anonym_368df7
Včera o 21:36

@anonym_autor aniball a podobne veci, fyzioterapeuti a gynekologovia samotni su voci tomu skepticki a sami este nevedia vyhodnotit co to urobi s panvovym dnom do buducna, stale prebiehaju dlhodobe studie na tieto pomocky

reela
Včera o 21:52

Sperky z materskeho mlieka

anonym_c96060
Včera o 22:17

@anonym_autor koktejl z placenty, odtlačok tehotenského brucha zo sadry, kočík za 1500 do ktorého sa dieťa v ôsmom mesiaci vo fusaku nezmestí 🫣 elektrické hojdacie kresielko, zlaté náramky na týždňovú ručičku dieťaťa a červená mašľa na kočíku 🤦‍♀️ štrikovaná čelenka s mega mašľou na 2 týždňovej hlavičke a 5 druhov kozmetiky pre novorodenca

anonym_212072
Včera o 22:36
@anonym_c96060

@anonym_autor koktejl z placenty, odtlačok tehotenského brucha zo sadry, kočík za 1500 do ktorého sa dieťa v ôsmom mesiaci vo fusaku nezmestí 🫣 elektrické hojdacie kresielko, zlaté náramky na týždňovú ručičku dieťaťa a červená mašľa na kočíku 🤦‍♀️ štrikovaná čelenka s mega mašľou na 2 týždňovej hlavičke a 5 druhov kozmetiky pre novorodenca

@anonym_c96060 a adidasy pre novorodenca 😀

anonym_72dda6
Včera o 22:45

Zazmluvnenie gynekológa-Každý odvádzame dane zdravotníctvu, odrodi ta službukonajúci lekár.
Ohrev na fľašky-nikdy som ho nepoužila.

evkaa23
Dnes o 00:41
@anonym_72dda6

Zazmluvnenie gynekológa-Každý odvádzame dane zdravotníctvu, odrodi ta službukonajúci lekár.

@anonym_72dda6 ja teda ľutujem, že som nemala zazmluvneného gynekológa k pôrodu. Nechali ma rodiť 3 dni, snaď všetci dotkori sa pri mne vystriedali a nakoniec akútna sekcia. Takže s odstupom času si nemyslím, že je to blbosť.

anonym_392dac
Dnes o 00:42
@reela

Sperky z materskeho mlieka

@reela fuj to co je 😂

anonym_392dac
Dnes o 00:44
@anonym_72dda6

@anonym_72dda6 to som ani ja nepochopila nikdy, znama tak rodila, nic jej nebolo a gynekolog jej dal svoj volny termin na cisarsky, zirala som, cisarsky ked na to nebola indikacia a este za 450 eur, naco to tie zeny vlastne robia? Ja som odrodila bez uplatku, pri lekarke ktora mala prave sluzbu a prirodzene a obaja sme boli v poriadku

anonym_94f7af
Dnes o 02:41

S odstupom casu je podla mna blbost baldachyn s mantinelom okolo celej postielky.Aj tak som to zrusila,lebo na maleho som vobec nevidela,je to sice krasne,na paradu ale neprakticke.

anonym_e2c003
Dnes o 02:56
@anonym_94f7af

S odstupom casu je podla mna blbost baldachyn s mantinelom okolo celej postielky.Aj tak som to zrusila,lebo na maleho som vobec nevidela,je to sice krasne,na paradu ale neprakticke.

@anonym_94f7af my toto zas využívame od narodenia, mala má rada pri zaspávaní že je tam ako keby skrytá 😂 a tak mi zaspí len. Zas čo som nevyužila a boli pre mna zbytočne peniaze bolo hniezdo a taká ta deka z ktorej išiel taký oblúk na hráčky. Oveľa praktickejšie mi prišla samostatná podlozka a samostatná hrazda.

anonym_94f7af
Dnes o 03:01
@anonym_e2c003

@anonym_94f7af my toto zas využívame od narodenia, mala má rada pri zaspávaní že je tam ako keby skrytá 😂 a tak mi zaspí len. Zas čo som nevyužila a boli pre mna zbytočne peniaze bolo hniezdo a taká ta deka z ktorej išiel taký oblúk na hráčky. Oveľa praktickejšie mi prišla samostatná podlozka a samostatná hrazda.

@anonym_e2c003 no ja tym,ze postielku som mala hned vedla postele,tak mi stacilo trosku zdvihnut hlavu,skontrolovat ho.Ale tym celkovym aj mantynelom som sa musela zdvihnut a tak kuknut,no leniva som bola,takto som to mala pohodlnejsie,ale kupila som to,lebo som to este nemala.
Vzdy som prebalovala na posteli,tak napr.aj taky prebalovaci pult pre mna bola blbost.
Tak je super,ze ti takto spinka.

biba_18
Dnes o 04:04

@anonym_94f7af moj napr. bez mantinelu mal vždy ruky nohy zamotané do tyčiek na postieľke, musela som dokúpiť… aj pultík som využívala 🤷‍♀️

anonym_e2c003
Dnes o 04:38
@anonym_94f7af

@anonym_e2c003 no ja tym,ze postielku som mala hned vedla postele,tak mi stacilo trosku zdvihnut hlavu,skontrolovat ho.Ale tym celkovym aj mantynelom som sa musela zdvihnut a tak kuknut,no leniva som bola,takto som to mala pohodlnejsie,ale kupila som to,lebo som to este nemala.
Vzdy som prebalovala na posteli,tak napr.aj taky prebalovaci pult pre mna bola blbost.
Tak je super,ze ti takto spinka.

@anonym_94f7af tak to úplne chápem, my ju mame kúsok ďalej kvôli monitoru dychu takze by som na malú asi ani nevidelo bez neho.
My aj prebaľovací pult využívame kúpili sme taký na kolieskach tak aj pri kúpaní si ho premiestnim. Na posteli som skúsila keď sme boli na návšteve a to by som asi prisla o chrbticu. Ešte sa mi dobre prebaluje na zemi na podložke na hranie čo mame.
Asi je to fakt o tom že každému vyhovuje niečo iné a neexistuje nejaký univerzálny zoznam😊

anonym_94f7af
Dnes o 04:47
@anonym_e2c003

@anonym_94f7af tak to úplne chápem, my ju mame kúsok ďalej kvôli monitoru dychu takze by som na malú asi ani nevidelo bez neho.
My aj prebaľovací pult využívame kúpili sme taký na kolieskach tak aj pri kúpaní si ho premiestnim. Na posteli som skúsila keď sme boli na návšteve a to by som asi prisla o chrbticu. Ešte sa mi dobre prebaluje na zemi na podložke na hranie čo mame.
Asi je to fakt o tom že každému vyhovuje niečo iné a neexistuje nejaký univerzálny zoznam😊

@anonym_e2c003 ja som si vsetko zlahcovala,na noc bolo super z polystyrenu na flase,tam sa udrzala pekne tepla voda.To som si vzdy prevarila do flase a sunar som tiez mala v postielke,len zamiesala a po kojeni dokrmila.My sme mali spalen hore na poschodi,takze ozaj sa mi nechcelo ist dole do kuchyne a robit sunar.
Takto vsetko nachystane ako aj plienky v postielke,obrusky.
Maleho v posteli prebalila,nakrmila a opät ulozila spinkat.

vevesh
Dnes o 04:49

Komplexne vitaminy bez indikacie. Specialna tehotenska kozmetika - sampon, krem, rozne masazne oleje, atd. Sadrovy otlacok na brucho. Tehotenska bunda so vsadkou (je sice fajn, ale kludne sa da vyzit aj bez nej s muzovymi bundami🫣🙃). X-milion oblecenia a topanok pre par dnove babo. A rozne stuzky/ozdoby/ maslicky na kociar. Plus nalepka na auto typu " v aute sa vozi babo Otilia"....

moonlight1210
Dnes o 04:51

Malicke nu-nu vecicky (velkost 56-58) na novorodenca vo velkom pocte. Vyrastie z toho ako z vody. Pokial sa dieta nenarodi predcasne, alebo drobne, tak do mesiaca je uz v dalsej velkosti.

Rozne organizery na kadejake farebne zladene serepeticky. Napriklad kosicek na plienky na pultik. Beztak ich nakoniec bude tahat rovno zo sacku, lebo je to praktickejsie a rychlejsie, ako kazdy druhy den si stajlovat desat plienok do kosicka na pultik.

Vela tehotenskeho oblecenia. Obvykle si na dalsie tehotenstvo aj tak nakupi nove. Z predchadazjuceho vyuzije len cast.

Co ale odporucam zenam s dlhymi vlasmi, je mat na kazdom rohu nachystanu sponu do vlasov. Super rychle vypnutie vlasov do uzla, ked treba.
Vacsina sice beha cely den s vypnutymi, pripadne s nimi tak rovno spi. Ale hodi sa mat spony vzdy hned po ruke. Pre pripad, ze ju daka situacia zastihne s prave rozpustenymi vlasmi.

anonym_94f7af
Dnes o 04:58
@vevesh

Komplexne vitaminy bez indikacie. Specialna tehotenska kozmetika - sampon, krem, rozne masazne oleje, atd. Sadrovy otlacok na brucho. Tehotenska bunda so vsadkou (je sice fajn, ale kludne sa da vyzit aj bez nej s muzovymi bundami🫣🙃). X-milion oblecenia a topanok pre par dnove babo. A rozne stuzky/ozdoby/ maslicky na kociar. Plus nalepka na auto typu " v aute sa vozi babo Otilia"....

@vevesh vitaminy chemicke som uzivala pred 1vym,potratila.Pri dalsom ma to ani nenapadlo,tehu bolo ok.Hovorim si no pri 2ickach predsa len tie vitaminy treba viac,zase som zacala uzivat chemiu a opät potratila obe.Takze u mna to malo naozaj opacny efekt.

anonym_7f98c1
Dnes o 04:59
@moonlight1210

Malicke nu-nu vecicky (velkost 56-58) na novorodenca vo velkom pocte. Vyrastie z toho ako z vody. Pokial sa dieta nenarodi predcasne, alebo drobne, tak do mesiaca je uz v dalsej velkosti.

Rozne organizery na kadejake farebne zladene serepeticky. Napriklad kosicek na plienky na pultik. Beztak ich nakoniec bude tahat rovno zo sacku, lebo je to praktickejsie a rychlejsie, ako kazdy druhy den si stajlovat desat plienok do kosicka na pultik.

Vela tehotenskeho oblecenia. Obvykle si na dalsie tehotenstvo aj tak nakupi nove. Z predchadazjuceho vyuzije len cast.

Co ale odporucam zenam s dlhymi vlasmi, je mat na kazdom rohu nachystanu sponu do vlasov. Super rychle vypnutie vlasov do uzla, ked treba.
Vacsina sice beha cely den s vypnutymi, pripadne s nimi tak rovno spi. Ale hodi sa mat spony vzdy hned po ruke. Pre pripad, ze ju daka situacia zastihne s prave rozpustenymi vlasmi.

@moonlight1210 ja som mala predcasniatko a tie malé veľkosti som využila ozaj dlho. Tehotenské oblečenie som si kúpila pri prvom tehotenstve a nosím ho aj pri treťom. Jedine čo som kúpila boli teraz tricka s krátkym rukávom a aj kosik na plienky využívam lebo sacok s plienkami mám pod postielkou a bolo by nepraktické sa pre každú plienku zohýbať 😀.

K otázke za mna blud odsávačka mlieka a x flaši cumlov a zásoba um. Pri prvej som mala a kojila som 2 roky takze absolútne nevyužité. Baldachýn nad postieľku a veeeela hračiek. Take blbosti ako topánočky pre bábätko a čelenky apd. som nikdy nekupovala.

autor
Dnes o 05:02
@vevesh

@vevesh jeziis, to aj ja neznasam tie nalepky: "tu sedi Samko".. hroznee

autor
Dnes o 05:04

Za mna je hovadina plienkovnik. Boze, ved zoberem obycajnu platenu tasku a vybavene. A este kojaci vankus 😅. No lebo normalny vankus neplni tu istu funkciu

anonym_076df6
Dnes o 05:04
@anonym_72dda6

@anonym_72dda6 mala som oboje a pri kazdom tehotenstve budem mat

anonym_076df6
Dnes o 05:05
@anonym_autor

Za mna je hovadina plienkovnik. Boze, ved zoberem obycajnu platenu tasku a vybavene. A este kojaci vankus 😅. No lebo normalny vankus neplni tu istu funkciu

@anonym_autor kojaci vankus najlepsia vec pre mna

anonym_8702e8

Vyslovene v suvislosti s tehotenstvom Angelsounds a vsetky podobne monitory oziev 🤦‍♀️ a potom stresuju na koniku, ze nic nepocuju…

autor
@vevesh

@vevesh tie komplexne vitaminy myslis take tie mamavit a pod? Myslis, ze to neni prospesne? Rozmyslam nad tym len

anonym_e2c003
Dnes o 05:08
@anonym_autor

@anonym_autor ja plienkovnik využívam ale mám ho z dm asi za 5€ a nie za 30€ ako tie predražene stránky 😂 a dojčiaci vankúš to súhlasím neviem čo s ním mám robiť, kúpila som to a tým že mám maly trup tak vlastne keď si ho dám tak neviem dieťa nadojčiť 😂 takze klasika držím ju len na rukách.

vevesh
Dnes o 05:10
@anonym_autor

@vevesh tie komplexne vitaminy myslis take tie mamavit a pod? Myslis, ze to neni prospesne? Rozmyslam nad tym len

@anonym_autor ano, presne tie. Co sa odporuca je samostatna kyselina listova este pred otehotnenim a pocas tehotenstva a zvysok az po konzultacii lekarom- vsak tehotna zena sa ma stravovat zdravo, vyvazene, ma milion x-krvnych testov, kde jej tieto veci zistuju priebezne a ak je niekde nedostatok, nasadia lekari doplnkove vitaminy (ako zelezo, magnezium, jod a pod.).

anonym_94f7af
Dnes o 05:12
@anonym_autor

@anonym_autor vitaminy mas mat v strave,joj nikdy nezabudneme na chute,naozaj som asi v 9m dostala obrovsku chut na magnum nanuk,no prebehla som naozaj pesi cele mesto,len aby som si mohla kupit 3eura,ale musela som.Vtedy akurat zacinali eura.

vevesh
Dnes o 05:15
@anonym_e2c003

@anonym_autor ja plienkovnik využívam ale mám ho z dm asi za 5€ a nie za 30€ ako tie predražene stránky 😂 a dojčiaci vankúš to súhlasím neviem čo s ním mám robiť, kúpila som to a tým že mám maly trup tak vlastne keď si ho dám tak neviem dieťa nadojčiť 😂 takze klasika držím ju len na rukách.

@anonym_e2c003 kojaci vankus je moj najlepsi kamos uz 17 rokov- v tehotenstve na podporu brucha, kedze som vkuse na bruchu spala🫣 od kojenia, cez zabranu na posteli, ako spaci vankus po porode, da sa z neho urobit hniezdo. Ale chapem, ze pre niekoho je to zbytocnost (a pouzije hniezdo, normalny vankus, mechanicku zabranu - ja som to mala vsetko v jednom takto🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️).

anonym_94f7af
Dnes o 05:16
@anonym_autor

@anonym_autor dnes sa vieme na tom aj zabavat,no pri 3tom mi muz robil v Prahe,no mne bolo tak extremne smutno za nim,ze som mu do tel.plakala a prosila ho nech pride aspon na vikend domov.Muz si to hned zariadil a ja som uz len stastne odpocitavala hodiny do jeho prichodu.Jaj,tie hormony.Robili divy,na nieco som mala chut aj som na to zabudla,muz hned ako vosiel do obchodu hned mi to kupil a doniesol.
Takze najdolezitejsie mat po boku super muza,co zenu ukludni to je na nezaplatenie.

Strana
z2