Čo považujete za najväčšie zbytočnosti, ktoré si kupujú tehotné ženy?
Co povazujete za najvacsie hovadiny, ktore si tehotne zeny/matky kupuju? Take, ze si poviete, ze je to obycajny marketingovy tah, ze sa da aj bez toho fungovat
@anonym_autor ano, presne tie. Co sa odporuca je samostatna kyselina listova este pred otehotnenim a pocas tehotenstva a zvysok az po konzultacii lekarom- vsak tehotna zena sa ma stravovat zdravo, vyvazene, ma milion x-krvnych testov, kde jej tieto veci zistuju priebezne a ak je niekde nedostatok, nasadia lekari doplnkove vitaminy (ako zelezo, magnezium, jod a pod.).
@vevesh ja som prvy trimester brala komplexne vitaminy a pravdepodobne vdaka tomu som mala vyborne krvne testy. Navyse cely trimester mi nebolo ani raz zle, ziadne nevolnosti. Urcite v tom zohrala mozno genetika atd, ale dostatok vitaminov v tele v tom tiez zohralo ulohu. Za mna to bolo dobra volba
3 druhy dojciacich podprseniek, ked vo finale nedojcis :D kopec vitaminov k tomu, tri druhy maste na bradavky a troje klobuciky.... u mna sa neohriali :D
Pre mňa je zbytočnosť kupovať 80 testov na tehu
Keď krvné testy sú presne a dostupné 🤭🫣
@anonym_autor ano, presne tie. Co sa odporuca je samostatna kyselina listova este pred otehotnenim a pocas tehotenstva a zvysok az po konzultacii lekarom- vsak tehotna zena sa ma stravovat zdravo, vyvazene, ma milion x-krvnych testov, kde jej tieto veci zistuju priebezne a ak je niekde nedostatok, nasadia lekari doplnkove vitaminy (ako zelezo, magnezium, jod a pod.).
@vevesh ja som napr nesmela brať tie komplexné kvôli jódu (mám problém so štítnou a každá jedna značka obsahovala jod).
A keď som sa potom radila s jednou lekárkou (detská endokrinologička), povedala, že oni ich vyslovene nepodporujú, pokiaľ žena má vyváženú stravu (je iné ak máš problémy alebo nedokážeš nič jesť celé mesiace). Niektoré deti sa potom rodia s akoby absťákmi, že zrazu nemajú taký prísun daných látok ako mali celé tehotenstvo vdaka liekom.
3 druhy dojciacich podprseniek, ked vo finale nedojcis :D kopec vitaminov k tomu, tri druhy maste na bradavky a troje klobuciky.... u mna sa neohriali :D
@krasneleto jaj,dodnes ma to boli len ked si na to spomeniem.Pri 3tom ja neviem ako sa divoko nasaval,ale bolo to najhorsie kojenie zo vsetkych.Ta bolest pri kojeni,chrasty na bradavke ano aj si mastila ju,aj klobucik som mala.Snazila som si ho davat len na ten zdravy prsnik.No to bol naozaj horor.
Ale super boli tie vlozky do podprsenky,tie vedeli dobre zachytavat mlieko,aby zena nebola mokra.
Zazmluvnenie gynekológa-Každý odvádzame dane zdravotníctvu, odrodi ta službukonajúci lekár.
Ohrev na fľašky-nikdy som ho nepoužila.
@anonym_72dda6 no ak si len vylucne kojila, tak ok, ja som sice ohrievala pri prvom na sporaku vo vodnom kupeli, ale keby som musela znova pouzivat flasku, tak si to kupim, su vacsie blbosti za mna.
@vevesh ja som prvy trimester brala komplexne vitaminy a pravdepodobne vdaka tomu som mala vyborne krvne testy. Navyse cely trimester mi nebolo ani raz zle, ziadne nevolnosti. Urcite v tom zohrala mozno genetika atd, ale dostatok vitaminov v tele v tom tiez zohralo ulohu. Za mna to bolo dobra volba
@anonym_autor @vkatush ja som ich ako premotivovana prvomatka tiez brala- najdrahsie na trhu, lebo to bolo vtedy odporucane a prve dieta.... Az v 3 trimestri pri diskusii s gynekologickou a porodnymi dulami sme to tak uvolnene rozoberali a vsetky povedali, ze to fakt naozaj netreba- telo si vezme z vlastnych zasob a ked treba, tak lekari predpisu, lebo vsak krv a moc brali na kazdej jednej poradni plus naviac, ked nieco "nesedelo", hned extra kontrola krv+moc+sono. Ostatne tehotenstva som uz brala len kyselinu listovu a fakt, ak mi nieco bolo, predpisali dane vitaminy naviac...
@anonym_e2c003 no ja tym,ze postielku som mala hned vedla postele,tak mi stacilo trosku zdvihnut hlavu,skontrolovat ho.Ale tym celkovym aj mantynelom som sa musela zdvihnut a tak kuknut,no leniva som bola,takto som to mala pohodlnejsie,ale kupila som to,lebo som to este nemala.
Vzdy som prebalovala na posteli,tak napr.aj taky prebalovaci pult pre mna bola blbost.
Tak je super,ze ti takto spinka.
@anonym_94f7af ten mantinel ame vyuzili, ked boli starsi, aby sa neudierali do tyciek postielky, lebo po cele cestovali, mne to tak zbytocne nepride zas.
Za mna vsetky tie predrazene vitaminy pre tehotne. Cisty marketing. Dolezita je kyselina listova a potom ak v testoch vychadza nieco zle tak doplnit to co chyba.
Tak vitaminy - dieta si z matky zoberie, co potrebuje a potom kludne neskor sa to prejavi, matka pride o zuby, mne sa totalne znicila sklovina, odchadzali mi jeden po druhom...Dieta sa sprava ako parazit a berie si, co potrebuje, aj bielkoviny, napriklad, zo stravy, ak nema zena dost, tak to ide zo svalov a potom po porode su opuchy noh, no nie su len hormony, ale nedostatok bielkovin. No ale ktora tehotna nezvracia a ma vyvazenu stravu cele tehotenstvo a zvlast v 1.trimestri? Podla mna su zbytocnejsie veci, hlavne materialne.
Ale tych bielkovin ani teraz nemam dost, neviem ich tolko do seba napchat, co by som potrebovala, zo vsetkeho mi je stale tazko na zaludok. Tak len dufam, ze neostanem len sucha korka 🫣😅. To ani vitaminy nezachrania, len ciste hmota/makroziviny.
Zazmluvnenie gynekológa-Každý odvádzame dane zdravotníctvu, odrodi ta službukonajúci lekár.
@anonym_72dda6 Presne. Veď je v osobnom záujme KAŽDÉHO pôrodníka, aby pôrod dopadol čo najlepšie pre matku i dieťa. Či je alebo nie je zazmluvnený, žiaden nechce aby sa jeho chybou stalo nešťastie a skomplikovalo mu to jeho ďalšiu kariéru. A to aby sa na mňa niekto falošne usmieval, lebo som mu zaplatila, to fakt nepotrebujem. Tiež nechápem tento trend zazmluvňovania. Aj keď ja som rodila pred 10 rokmi a teraz pred rokom a mám pocit, že tento trend je už na ústupe.
@anonym_72dda6 každá naozaj neodvádza dane. Ale brala by každú dávku, ktorá existuje, ideálne v maximálnej výške.
Tak vitaminy - dieta si z matky zoberie, co potrebuje a potom kludne neskor sa to prejavi, matka pride o zuby, mne sa totalne znicila sklovina, odchadzali mi jeden po druhom...Dieta sa sprava ako parazit a berie si, co potrebuje, aj bielkoviny, napriklad, zo stravy, ak nema zena dost, tak to ide zo svalov a potom po porode su opuchy noh, no nie su len hormony, ale nedostatok bielkovin. No ale ktora tehotna nezvracia a ma vyvazenu stravu cele tehotenstvo a zvlast v 1.trimestri? Podla mna su zbytocnejsie veci, hlavne materialne.
Ale tych bielkovin ani teraz nemam dost, neviem ich tolko do seba napchat, co by som potrebovala, zo vsetkeho mi je stale tazko na zaludok. Tak len dufam, ze neostanem len sucha korka 🫣😅. To ani vitaminy nezachrania, len ciste hmota/makroziviny.
@anonym_1c052f ja nezvraciam. Ani raz 😅 citim sa perfektne
Čo sedí jednému, nemusí druhému. U nás bola úplne zbytočná postieľka, spal v nej len raz, samozrejme som bola premotivovaná a kúpila baldachýn, hniezdo, vankúšiky, mantinely🤣 taktiež prebaľovaci pultík a drahý kočík v ktorom sedel max 10x. Do budúcna kúpim kočík z druhej ruky a postieľku ani nebudem riešiť😀
@vevesh jeziis, to aj ja neznasam tie nalepky: "tu sedi Samko".. hroznee
@anonym_autor Podla mna nalepka ok, ale davat tam meno, aby kazdy random clovek vedel, ako sa vola moje dieta, nie je dobry napad.
drahý krém na brucho kvoli striam to nezaberá je to genetika a celkovo kozmetika pre tehotné
tak isto oblečenie všetko som kupila z druhej ruky a predala po porode
veci na naparku pred porodom - antiball
napriklad ja som chodila na masaže aj predporodný kurz dosť mi to pomohlo
a čo sa týka veci pre dieťa je toho veľa čo ja považujem za zbytočnosť ale iná matka to využiva a hodi sa jej to ak nato má nech si kúpi
Je to od dieťaťa k dieťati. Dcéra spotrebovala milión cumlíkov, syn ani jeden. Pri dcére som mala plno mlieka a odsávačka bol môj verný spoločník, zatiaľ čo pri synovi to bolo presne naopak, a teda som potrebovala oveľa viac fliaš, aj ohrievačku. Syn neznášal kočiar, šatkovala som, dcéra ho zas milovala 🤷♀️ nemôžem jednoznačne povedať, že je niečo zbytočnosť. Ale napr. organizéry nevyužívam ani mimo bábätka, takže mi ani nenapadlo niečo také kupovať. Ani všetky tie super moderné handmade vychytávky.
Čo sedí jednému, nemusí druhému. U nás bola úplne zbytočná postieľka, spal v nej len raz, samozrejme som bola premotivovaná a kúpila baldachýn, hniezdo, vankúšiky, mantinely🤣 taktiež prebaľovaci pultík a drahý kočík v ktorom sedel max 10x. Do budúcna kúpim kočík z druhej ruky a postieľku ani nebudem riešiť😀
@anonym_90df85 my sme konecne po 17r sami v spalni a hlavne v posteli.Aj 3r sme ho uz dali hore do detskej k starsim detom.
Pre niekoho zbytocnost, pre iného dobrá vec.
Pri prvom som dala na rady tipu "nekupuj, je to chujovina" a potom mi to napr. chýbalo. Pri dcere som sa už "vybláznila" a zabezpečila viac vecí, niečo sme využili krátko, ale o to intenzívnejšie, niečo dlhšie.
Ja som mala rada aj prebaľovaci pult, aj hrazdicku, aj ohrádku, aj mantinel do postieľky, aj kolotoč nad postieľku, aj vankúš na kojenie, aj tehotenský vankus - no tak ten je že úplne TOP, mám ho doteraz a spím na ňom, aj klin na polohovanie bábätka, aj cumlíky, aj stroj na výrobu jedla (bolo to oveľa rýchlejšie a praktickejšie ako naparovat osobitne), aj kôš na plienky.
Čo by som ja nikdy nekúpila od seba (a čo sme mali, tak sme len dostali): mikiny s kapucňou, sukne či šatočky pre bábätká, ktoré ešte nesedia 🤦jaj aha, a naša ma nateraz "zbytočne" náušnice, lebo sme jej nedali (a v blízkej buducnosti ani nedáme) prepichnúť uši.
@anonym_e2c003 kojaci vankus je moj najlepsi kamos uz 17 rokov- v tehotenstve na podporu brucha, kedze som vkuse na bruchu spala🫣 od kojenia, cez zabranu na posteli, ako spaci vankus po porode, da sa z neho urobit hniezdo. Ale chapem, ze pre niekoho je to zbytocnost (a pouzije hniezdo, normalny vankus, mechanicku zabranu - ja som to mala vsetko v jednom takto🤷♀️🤷♀️🤷♀️).
@vevesh ja taký ten tehotenský mám ten používam ešte od doby ako som nevolá tehotná tiež na podporu toho aby som nespala na bruchu. Len samostatný som si kúpila ako keby take ucko a ten nejako som neveeela vyuzit lepšie sa mi dojcilo bez neho. Ale je to asi o zvyku.
Ja som vyuzila takmer všetko, čo som mala, hlavne pre dieta sa stale cudujem kolko roznych somarin, ale fakt to vie zlahcit zivot. Tehotenskych veci som mala minimum. Ad ANIBALL - výborná vec, kto píše zle, vidno, že nevyužil. Ja jeden steh, fyzicky som ani pomaly nevedela, ze som rodila, o generáciu mladšia baba so mnou na izbe zošita až po zadok.
@anonym_c96060 a adidasy pre novorodenca 😀
@anonym_212072 a Gucci mikinku 😃
@reela fuj to co je 😂
@anonym_392dac
https://www.iskay.cz/sperky-z-materskeho-mleka/
@anonym_392dac
https://www.iskay.cz/sperky-z-materskeho-mleka/
@anonym_c96060 no fuj, to su napady 😂
Rolnicka na bruchu a cervene snurky na kociku na odohnanie diabla🙈 A este potieranie deti pocikanymi plienkami,lebo zoci. Tu mamicku by som s tym potrela😄
@anonym_autor vsetko je svojim sposobom ok,lebo to podporuje ekonomiku 😅. Potom to skonci na v****d za zlomkovu cenu a raduju sa z toho zas nizkoprijmove mamicky. Ekonomika šlape vsetci su spokojni 😂. Teda okrem prirody a lacnej pracovnej sily ,ale o tom potom.
@anonym_autor nuž veď každá využijeme niečo iné. Kojaci vankúš - ak myslíš taký ten hrubý valec, tak ten som ja milovala. V tehotenstvách na spanie a aj pri kojení. Niekto povie že prebaľovacia komoda je blbosť, za mňa perfektná vec (naša sa dala potom prerobiť na stolík).
Čo ale fičalo počas môjho tehotenstva boli tie veľké Mommy tašky. Naozaj nechápem, prečo bol problém sa zbaliť do kufra alebo inej cestovky 🤷♀️ A tiež nerozumiem košu na plienky. Vždy som plienku dôkladne zalepila a nikdy nám doma nič nesmrdelo. Ak bola fakt echt zakakaná, tak sme mali také voňavé sáčky (ale tie sme v 90% používali len niekde vonku). No ale každý to má inak. Ja ešte nedám dopustiť na Avent parný prístroj a nosič. Naopak postieľka bola u nás málo využitá, ohrádka slúžila len aby chránila veľký črepník s kvetom.
@anonym_72dda6 ja teda ľutujem, že som nemala zazmluvneného gynekológa k pôrodu. Nechali ma rodiť 3 dni, snaď všetci dotkori sa pri mne vystriedali a nakoniec akútna sekcia. Takže s odstupom času si nemyslím, že je to blbosť.
@evkaa23 pre mna volba gynekologa bola na prvom mieste. Absolutna dovera. Pri poslednom porode som kvoli dr cestovala 300km 😂 a samozrejme nelutujem. Kazda mame ale ine priority. Mna k tejto "donutil" prvy porod ktory nebol podla predstav.

olej na strie 😅