icon

Je vysávač Dyson naozaj taký dobrý?

19. feb 2026

Máte doma niektorá ten tyčový vysávač Dyson? Konkrétne ten najnovší čo svieti na zeleno na prach. Strašne ho chcem, lebo ma už nebaví za sebou ťahať kábel od starého vysávača, ale tá cena je skoro 800 eur. Muž hovorí že som sa zbláznila, že za to máme dve práčky. Máme doma psa čo dosť pĺzne a všade sú chlpy, fakt je to s tým Dysonom také rýchle a jednoduché že to vytiahnem aj trikrát za deň? Či sa tam len platí za značku a stačí mi aj nejaký lacnejší Philips alebo Samsung? Poraďte či ste spokojné tie čo ho máte dlhšie, hlavne či tá baterka niečo vydrží lebo máme dosť veľký dom.

Strana
z2
sasazu0000
19. feb 2026
@anonym_23bc1a

@hopatko to co robíte doma, keď musíš 2x za den vysavat?

@anonym_23bc1a otazka skor znie co doma robia ti co nepotrebuju kazdy den vysavat alebo zametat😀

anonym_53b72a
19. feb 2026

Dyson je najlepší, nedá sa porovnať s ničím. Neviem aké máte haciendy, ale pokial nie 20 izbové, tak ruka nemôže bolieť z takého vysávača. Akýkoľvek nákup či priemerné decko sú ťažší ako dyson, zase už prestaňte preháňať. S vysávačom idete po podlahe, nemusíte s ním mávať nad hlavou. A áno, platíš za značku, ale za značku kvality. Dyson je rolls Royce medzi vysávačmi. To je fakt.

gerrwie_girl
19. feb 2026
@kp7333

Moj nazor na tycove vysavace je taky, ze ani ten najlepsi nenahradi klasicky vysavac. Preto po rokoch skusenosti s nimi kupujem uz len obycajnu Etu za 100 eur, ktora zvladne vsetko, co od tycoveho vysavaca ocakavam - tj. povysavat omrvinky v kuchyni, ci obyvacke alebo kobercek v predsieni. Na dokladne vysavanie (tj. aj v kutoch, za gaucom a pod gaucom, prach na listach...atd.) pouzivame raz tyzdenne klasicky vysavac. Plus par krat tyzdenne pustim roboticky.

@kp7333 tak jasne ze klasickému vysávaču sa ziadny tycový ani robotický nevyrovná. Tiež vysavam tycovym (za 120 euro) kazdy den, lebo však kto by vyťahoval stále klasický. A cez víkend to prejdem vsetko aj poza nábytok a v rohoch klasickým vysávačom. Bez neho si to fakt neviem predstaviť.

hopatko
19. feb 2026

Velky vysavac vytahujem par krat za rok ked vysavam filtre na klimu, inak nikdy

kamagma
19. feb 2026

Mam ale iny typ,bez svetla a je top.

anonym_476217
19. feb 2026
@sasazu0000

@anonym_476217 tycovy a kukla som model a je to v15s detect submarine, neviem ci ho este vyrabaju alebo uz maju novy model, ale je to topka. Aj na podlahy, aj koberce, aj podlahy umyva slusne hlavne na take rychle umytie

@sasazu0000 prosim ta a to naraz aj poumyva aj povysava ano? Kolko m2 naraz na jedno nabitie zvladne ? A ako casto pocas toho umyvania menis vodu? Dakujem❤️

saxalendra
19. feb 2026
@anonym_e0943c

ak das dyson na plny vykon nevydrzi ani 10 minut-co je zalostne malo pri vacsom byte ... je tazky do ruky a model co som mala ja nemal ani poistku aby som nemusela stale drzat tlacitko on - inak sa vypol .. tkze aj prsty dost boleli ... nemotorny na schodoch a do 2 rokov baterka posla ... takze za mna uz iste nie... a niesom jedina tych for s pododbnymi problemami je vela staci pogooglit ... za tie peniaze iste nie.. hodnota maximalne do 100 -

@anonym_e0943c určite dyson?? Ja povysavam dvojposchodový dom 200 m štvorcových. 2x vysypujem špinu.

sasazu0000
19. feb 2026
@anonym_476217

@sasazu0000 prosim ta a to naraz aj poumyva aj povysava ano? Kolko m2 naraz na jedno nabitie zvladne ? A ako casto pocas toho umyvania menis vodu? Dakujem❤️

@anonym_476217 je to osobitny nadstavec, takze najskor vysavanie a potom umyvanie, ked sme byvali v 2izbaku, tak by to zvladlo ho povysavat a poumyvat aj 2x urcite😀 v 4izbaku 110m2 je to tak ltt, ale kupelne vacsinou umyvam aj dezinfekciou, takze izby zvladne v pohode. A vysavam na automatiku takze ked je nieco vysypane si to zapne na max., mame aj koberce to zas vysavam inym nadstavcom. Gauc, postele, kresla zas tym malym nadstavcom🙂 pocas vysavania a umyvania nedobijam ani nemenim vodu, zalezi od rozlohy aj kolko je nabytku atd.

kia241
19. feb 2026

@anonym_autor baby mame tiež tycovy dyson ,stal okolo 300€, ale tak ako zozaciatku mi povýšil koberec tak teraz po 2 rokoch sa zasekne a nepovysava, akože by nevládal ťahať,baterka moze byt uz slabá?

sasazu0000
19. feb 2026
@kia241

@anonym_autor baby mame tiež tycovy dyson ,stal okolo 300€, ale tak ako zozaciatku mi povýšil koberec tak teraz po 2 rokoch sa zasekne a nepovysava, akože by nevládal ťahať,baterka moze byt uz slabá?

@kia241 baterkou to pravdepodobne nebude, treba pravidelne cistit tie nadstavce aj filter, aj tu trubicu sem tam zvnutra vycistim, este skontrolovat ci je zapnuty automaticky rezim, nas si na koberci zapne vacsinou ten max rezim a potom to povysava naozaj zvnutra koberca, mozno baby budu mat este ine skusenosti 🙂

sense
19. feb 2026

Za mňa super, kúpila som ho cez blackfriday za 550 e, lebo cez 700e sa mi zdalo vela

hopatko
19. feb 2026
@kia241

@kia241 urcite nie baterkou, rozober ho nakomplet, hlavne nadstavec / hlavicu, tam zvyknu byt namotane vlasy, kukni videa

kia241
19. feb 2026
@sasazu0000

@kia241 baterkou to pravdepodobne nebude, treba pravidelne cistit tie nadstavce aj filter, aj tu trubicu sem tam zvnutra vycistim, este skontrolovat ci je zapnuty automaticky rezim, nas si na koberci zapne vacsinou ten max rezim a potom to povysava naozaj zvnutra koberca, mozno baby budu mat este ine skusenosti 🙂

@sasazu0000 čistení je pravidelne, vravím zo začiatku ťahal krasne koberec teraz ide zasekne sa a nakoniec sa vypne a treba mu chvíľku kým zas naskočí ale uz na podlahe, inak nemám tam nič na prepínanie ze automat...len tlačidlo cim ho začínam a musím držať pri vysavani

kia241
19. feb 2026
@hopatko

@kia241 urcite nie baterkou, rozober ho nakomplet, hlavne nadstavec / hlavicu, tam zvyknu byt namotane vlasy, kukni videa

@hopatko ok skúsim pozrieť podrobnejšie aj videa,vdaka

anonym_476217
19. feb 2026
@sasazu0000

@anonym_476217 je to osobitny nadstavec, takze najskor vysavanie a potom umyvanie, ked sme byvali v 2izbaku, tak by to zvladlo ho povysavat a poumyvat aj 2x urcite😀 v 4izbaku 110m2 je to tak ltt, ale kupelne vacsinou umyvam aj dezinfekciou, takze izby zvladne v pohode. A vysavam na automatiku takze ked je nieco vysypane si to zapne na max., mame aj koberce to zas vysavam inym nadstavcom. Gauc, postele, kresla zas tym malym nadstavcom🙂 pocas vysavania a umyvania nedobijam ani nemenim vodu, zalezi od rozlohy aj kolko je nabytku atd.

@sasazu0000 takze ja ked mam chlpy od psa na zemi a chcem poumyvat dom, tak to berie aj tie chlpy ci ee?🙂 ci najskor musim povysavat, potom vymenit nadstavec a znova cely dom pobehat a ppoumyvat? Dakujem

anonym_26f435
19. feb 2026

Ja som bola nadšená zo začiatku, ale presne po dvoch rokoch mám problém s rozbehom. Jednoducho po par sekundách sa vypne a až po cca 3-5 štartoch normálne beží. Akonáhle sa nepoužije 10 minút, znova celá štartovacia procedúra začína. Na youtube som našla, že je to dosť častý problém, hlavne pri typoch V11,V12. Takže je to dosť otravné, ale inak funguje. Otázka je, ako dlho vydrží tieto opakované štarty a úplne odíde tá súčiastka (netuším aká 🙂 ).

saxana000
19. feb 2026

Ak ti ide len o to aby si nevlacila za sebou kabel chces svetielko a povysavat chlpy naozaj nepotrebujes dayson.zvladne to aj obycajna Eta.mne teraz doniesol jezisko klasicku za 120e a frci denne.pozbiera omrvinky vlasy aj prach.svetlo tiez paradne.uvidim kolko pofrci.

sasazu0000
19. feb 2026
@anonym_476217

@sasazu0000 takze ja ked mam chlpy od psa na zemi a chcem poumyvat dom, tak to berie aj tie chlpy ci ee?🙂 ci najskor musim povysavat, potom vymenit nadstavec a znova cely dom pobehat a ppoumyvat? Dakujem

@anonym_476217 ano najskor povysavat, potom vymenit nadstavec a poumyvat 🙂 ale vysavac vezme chlpy v pohode a potom to len dotuknes tym nadstavcom na umyvanie

hopatko
19. feb 2026
@anonym_476217

@anonym_476217 ak chces naraz vysavat a mopovat tak si kup Dreame H12 Pro flex, este asi je z 449 na nejakych 200 eur

darijja
19. feb 2026
@sasazu0000

@anonym_476217 ano najskor povysavat, potom vymenit nadstavec a poumyvat 🙂 ale vysavac vezme chlpy v pohode a potom to len dotuknes tym nadstavcom na umyvanie

@sasazu0000 no len to musim 2x pobehat cely dom. To sa mi nepaci... :D

anonym_ec874d
19. feb 2026

Ja som kupila starsi model co bolo okolo 400e a uplne staci, dolezita je ta fluffy head na tvrde podlahy. Mame 90m2 a baterka v pohode vydrzi. Nabijaciu stanicu mame v skrini, po ruke, takze mi nevadi ze samostatne nestoji. Pri detoch vysavame 2x denne, plus kde sa co rozsype. Len treba pravdielne cistit filter aj kefu, ked sa zanesie straca taky vykon. Klasicky vysavac sa mi veru nechcelo vytahovat dvakrat denne. Ale urcite si to treba vyskusat, mojej mame napr ten dyson vobec nevyhovoval - hlavne to ze musi drzat tlacidlo, ma slabsie ruky. Ja zas v pohode drzim na jednej ruke dieta, v druhej vysavac..

anonym_4a7aa1
19. feb 2026

Len si daj teraz pozor pri kupe Dysonu kvôli zákazníckemu servicu, ktorý presunuli do Bangladéšu … Ak sa Ti s ním niečo stane, nepomôžu Ti. Prečítaj si rôzne negatívne skúsenosti na internete. Sama mám veľmi zlu skúsenosť.

Strana
z2