Ktoré panvice sú lepšie: Fabini alebo Greenpan?
Ahojte, poradíte ktoré panvice sú lepšie? Fabini alebo Greenpan? Chcem používať či už na opekanie mäsa, zeleniny, vajíčka, skratka na hocičo.
Ďakujem za každý príspevok.
Ja mám viacero od Fabini a som veľmi spokojná. Ak by som mala investovať len do jednej rady takej najuniverzálnejšej pre bežne používanie, tak Meda. Teraz sú celkom fajn ceny. Mám aj veľký liatinovy hrniec, ten je vynikajúci Napr na pečenie chleba alebo mäsa.
Baby a poradte mi nejaky wok. Mam teflonovy, ale chcem ho vymenit, lebo teflon sa zacina zosuchavat a teraz vsade strasia, ze je to skodlive.
@lori76
Mna to tiez zaujma AI odpovedala salamunsky
Odporúčanie
Ak chcete len 1 univerzálnu panvicu a prioritou je bezstarostné používanie: Siahnite po GreenPan (napr. rad Cambridge alebo Venice Pro).
Ak chcete investíciu na celý život a radi varíte mäso/zeleninu pri vyšších teplotách ako stejky: Zvoľte Fabini (nerezovú radu Lucca).
Ideálna kombinácia: Mnohé domácnosti kombinujú jednu nerezovú panvicu (Fabini na mäso, zeleninu a prácu pri vysokej teplote) a jednu menšiu nepriliehavú panvicu (GreenPan výhradne na vajíčka, palacinky a jemné ryby).
@anonym_1860f5 To som si aj ja dala vyhľadať, len chcela som skutočné skúsenosti 🤣
Ja mám obe. Greenpan som kúpila ako prvú, keďže som si na čítala niečo o škodlivosti teflonu... Keď došla, bola som z nej paf, ako sa nič nepripaľovalo .. ale to bolo len na začiatku, potom už nie, teraz robiť vajíčka na nej je za trest, aj hodinu šúcham... V umývačke nebola, napriek tomu sa mi na nej všetko pripaluje.
Neskôr som kúpila Fabini. 2x meda 2.0, s tými som bola nejakú dobu spokojná, ale po roku sú rovnaké ako klasické, pripaluje sa. Ako, používajú ich aj moje pubertálne deti a určite nedodržia teplotu, olej... V každom prípade, nikdy viac. Mám aj nerezovu od Fabini. Na vajíčka nie (praženicu vôbec), na mäso ok. Takto . U nas sa tie panvice používajú nonstop. Každý deň minimálne raz. Ťažko povedať, či je to aj opotrebenim, možno ak by som tie panvice používala len ja, keďže mám nejaké skúsenosti, možno by sa nepripaľovali. Neviem.
Ja už mám zálusk na inú panvicu, ale nejdem to tu písať verejne, lebo ešte ju nemám, tak nech mi zostane niečo skladom 🙈

@lori76
Mna to tiez zaujma AI odpovedala salamunsky
Odporúčanie
Ak chcete len 1 univerzálnu panvicu a prioritou je bezstarostné používanie: Siahnite po GreenPan (napr. rad Cambridge alebo Venice Pro).
Ak chcete investíciu na celý život a radi varíte mäso/zeleninu pri vyšších teplotách ako stejky: Zvoľte Fabini (nerezovú radu Lucca).
Ideálna kombinácia: Mnohé domácnosti kombinujú jednu nerezovú panvicu (Fabini na mäso, zeleninu a prácu pri vysokej teplote) a jednu menšiu nepriliehavú panvicu (GreenPan výhradne na vajíčka, palacinky a jemné ryby).