icon

Máte svoju obľúbenú šálku na kávu či čaj?

zuzulienocka78
Dnes o 13:39

Ahojte, dávam niečo na odľahčenie 😄

Máte aj vy „tú svoju“ šálku alebo hrnček, z ktorého chutí káva alebo čaj jednoducho lepšie? Alebo som jediná divná? 😄

Ja napríklad dokážem piť len z priesvitných pohárov – z iných mi to proste nechutí. Netuším prečo, ale hlava nepustí 😄

michellemary
Dnes o 13:44

Ja najradšej pijem čaj z veľkej šálky s mackom Pu. 🙂

ivik4
Dnes o 13:45

Ano, na cappuccino mam jednu uzku s mackou. Z inej mi doma nechuti, z velkych vôbec. V kaviarni z hoc akej

viestta
Dnes o 13:47

Ano, mam svoje oblubene hrnceky na kavu, ale mam 3, takze svet sa neruca ak niekto pouzije niektory z nich. Mam svoje oblubene pribory (mame dve rozne sady), svoje oblubene noze (kazdy iny a pouzivam ich na konkretnu vec), mam svoje oblubene varechy. Aj taniere, misky.... Proste kadeco. Ak ich nemam, kavu vypijem aj z ineho, aj sa najem inym priborom, aj nakrajam inym nozom, ak ten "spravny" neviem akurat najst.

michellemary
Dnes o 13:49

@zuzulienocka78 túto som myslela, ak by si ju chcela aj vidieť a inšpirovať sa 😂
https://potravinydomov.itesco.sk/shop/sk-SK/pro...

zuzulienocka78
autor
Dnes o 13:53
@michellemary

@zuzulienocka78 túto som myslela, ak by si ju chcela aj vidieť a inšpirovať sa 😂
https://potravinydomov.itesco.sk/shop/sk-SK/pro...

@michellemary Krásna ❤
Inak mne je to vlastne jedno, či veľká, malá, ale musí byť priesvitná, sklenená.

anonym_df8ef8
Dnes o 13:54

Áno, mám obľúbenú šálku a misku, z inej nepijem, nejem doma.

catherin4
Dnes o 13:58

Mne moj priatel daroval na narodeniny salku s morcatami (mam morcata), odvtedy pijem len z nej

anonym_b14a5c
Dnes o 14:03

Aj môj muž musí všetko z priesvitných sklenených. Ja mám obľubenú šálku na kávu, inú na čaj. Vodu a mlieko pijem z vysokých priesvitných 👍

bebebi
Dnes o 14:09

@zuzulienocka78 presne aj ja musím piť výhradne z priesvitných pohárov 😄

biba_18
Dnes o 14:11

mám. mám svoj set 4 šálok na espresso, rotujem ich. tú v práci som rozbila pred týždňom, ide ma poraziť. ten set už nedostať.
kúpila som si teda 2 rôzne nové - a vyskúšam, z ktorej mi to pôjde lepšie 😏 tie 3 zvyšné čo zostali zo setu nechávam doma tak ako dovtedy…

biba_18
Dnes o 14:12

btw, priesvitné šálky neznášam. ako, vypijem keď mi dajú v takej, ale dobrovolne by som si takú nekúpila…

tiezjedna
Dnes o 14:19

@zuzulienocka78 mám jednu na ranného turka a jednu na capuccino😂doma z inych nevypijem😂

tiezjedna
Dnes o 14:21

@zuzulienocka78 ťaham ich so sebou aj na výlety/dovolenky a do domu, ktorý mame vonku, som si kúpila tie iste dve, aby som ich tam mala stále 😂😂😂

anonym_4e74e5
Dnes o 14:22

@zuzulienocka78 Mám 😃.Neviem prečo, ale keď si občas robím kávu 3v1, tak jedine do hrnčeka Česká sporitelna

guiseppinka
Dnes o 14:25

Salku na kavu som si kupovala skoro pred 20 rokmi v ikei, ked som dosla na vysku - tmava hneda, svetlu som si kupila na caj. Potom som dokupila este po jednej, takze mam 2+2. Svetla na caj, tmava na kavu. Nemam problem dat kavu inym do svetlej, ja pijem iba z tmavej. Zo skla jedine Latte a tam mi to je jedno co to je zac, ci je to pohar alebo salka. Obycajnu kavu zo skla nevypijem. Na bezne pitie bud velke salky 7decky (kedysi) alebo klasicke sklenene ikeacke 3decaky. Do roboty som doniesla McDonald salku (minuly rok sa davali) a pije z nej kolega, ja som si nasla taku krasnu s lienkami.

simsalabim
Dnes o 14:25

@zuzulienocka78 ano, doma ma na caj 3 rovnake hrnceky s pokrivenym okrajom zn Maxwell and Williams. Tri preto, aby mi nikdy nechybal hrncek. Zvysok rodiny ma zakaz ich pouzivat. Na kavu nemam take specificke poziadavky, staci mi hociktora salka z kavovehos ervisu, co amme doma. Nie na preso.

zuzana2910
Dnes o 14:28

Mám na kávu aj čaj, na vodu iné, obľúbené. A musia sedieť veľkosťou, kávu si zalievam klasika, čiže tam musí byť tak 0,25dc, čaj a voda z priesvitných. Nemám rada, keď mi niekto daruje pohár, pretože málokedy využijem. No minule som sa od kontajnerov ulakomila (niekto tam vyložil v bednicke nove), tak som navyberala do zásoby, bo ja rýchlo umývam, padá mi, odbijem často. Obľúbené si zlepim sek lep. Ako píše @viestta v obľube Mám aj moje nože, varechy, strúhadla..lopare i hrnce.

ria_sprout
Dnes o 14:36

Mám také ako na obrázku, milujem banate maličké salocky. Mám ich viac a vo všelijakých farbách. Neznášam veľké kávy a hrozne mi nechutia ak sú v priesvitnom pohari. Takže v maličkých salockach sú najlepšie. A keď sa obiju, tak do nich sadim kvietky.

kocuris
Dnes o 14:59

Mám 4. Mini na espresso, midi na filter Ca Phe Phin, strednú na Aeropress a veľkú Ikea na Hario.

olimuc
Dnes o 15:09

Moje salky - ranna od mojej babky … myslim, ze som mala 4 ks ostala posledna … precestovali so mnou cely svet. Nikto ju nesmie pouzivat. A dve po otcovi, jedna vyhradne presso a druha na specialne rano, zla nalada atd … ked pozeram na tie salky, ukludnuju ma … nikto ich nesmie pouzivat. Salok mame dost a kazdy to respektuje. Vonku mi je to jedno ale doma musia byt