Môže sa topánka rozpadnúť kvôli vyššej váhe?
Kúpila som si nové tenisky a po krátkom nosení sa mi úplne rozpadlo vnútro na päte. Nikdy predtým sa mi to pri topánkach nestalo a teraz rozmýšľam, či to môže súvisieť aj s tým, že mám vyššiu váhu.
Máte s tým niekto skúsenosť? Neviem, či ich reklamovať, alebo je možné, že som ich jednoducho viac zaťažila.
@anonym_autor čo znamená vyššia váha? 100-110? topánky držia päť a viac rokov, dcéra /dospelá/má 51 kg a niektoré tenisky jej nevydržia ani rok ale to je obuv za pár šupov
@anonym_autor čo znamená vyššia váha? 100-110? topánky držia päť a viac rokov, dcéra /dospelá/má 51 kg a niektoré tenisky jej nevydržia ani rok ale to je obuv za pár šupov
@anonym_b3b7a0 110. Ono neboli drahé, značka HEAD, len som dúfala, že vydržia dlhšie ako jedno leto :-/
@anonym_b3b7a0 110. Ono neboli drahé, značka HEAD, len som dúfala, že vydržia dlhšie ako jedno leto :-/
@anonym_autor no tak aspon mas signal, ze s tou vahou treba daco robit
Nie, na topankach nie je max. nosnost ako na vytahu, alebo na moste. Trafila si na nekvalitny tovar. Nekvalitne tenisky sa mozu rozpadnut po par obutiach aj cloveku s idealnou vahou.
U bezeckych ti povedia, ze mas menit kazdy rok - prinajmensom - lebo to odpruzenie ku koncu roka intenzivneho pouzivania uz nie je take dobre ako ked su tie tenisky nove. Ale aby sa rozpadlo vnutro po 3 mesiacoch. Bud strasne zle naslapujes, alebo si trafila na nekvalitne.
Ak sú v záručnej dobe, čo predkladám že sú, tak ich reklamuj. Samozrejme obchod bude zrejme robiť všetko pre to, aby reklamáciu nemusel uznať, tak očakávaj také nepríjemné otázky ako "Pani zlatá a čo tak najprv schudnúť?!"
Ak sú v záručnej dobe, čo predkladám že sú, tak ich reklamuj. Samozrejme obchod bude zrejme robiť všetko pre to, aby reklamáciu nemusel uznať, tak očakávaj také nepríjemné otázky ako "Pani zlatá a čo tak najprv schudnúť?!"
@anonym_06eea1 pane bože, tak tam pošle kamošku.
Moje dcéry sú už dospelé ale dávno vedia čo kupovať čo nie.
@anonym_autor kúp si napr Rieker
@anonym_autor bohuzial ani topanky neunesu taku vahu ... ak chces aby vydrzali dlhsie treba hladat tenisky kt maju pevnejsiu penu napr z poluetanu ..ale ani to ti nezaruci extra dlhu zivotnost ... proste svojou vahou tu topanku doslova udupes
@anonym_autor nekvalitná obuv. Reklamuj. Mojej 18 ročnej susede sa tiež po dvoch mesiacoch prepadla pata na topanke. A to ona vazi 51kg.
Keď je obuv kvalitná, váha jej majiteľa má minimálny dopad na jej životnosť.Napr.moj vzrastom veľký/váha i výška/syn nosí aj 3 sezóny obuv nemenovanej značky
To nie je váhou ale kvalitou topánok. To isté má mi stalo pri váhe 52. Reklamuj.
@anonym_autor to bude nekvalitna obuv, aj synovi 30 kilovemu sa niekedy rozpadnu
Podla mna za to moze nekvalitna obuv, aj vaha. Ved pri takej vahe je uplne iny tlak na stielku ako pri normalnej vahe.
Ako človek co v tom robí tak viem, že váha ma minimálny dopad na rozpad topánok. Najviac sa podpíše na ich zničení to ako a kam sa nosia a ci sa o ne majiteľ aj stará alebo ich len trestne do skrinky po nosení. Všeobecne topánky majú vydržať pol roka pri každodennom nenarocnom nosení, dovtedy by to aj značka mala reklamovať bez nejakých kŕčov. Ale úprimne bežné nosia ludia dnes jedny topanky nonstop vsade bez ohladu na pocasie, alebo niekto nosí ľahké tenisky vhodné max na chodník na túru a príde reklamovať že sa zničili alebo si obuje úplne nové pevné topánky/lodičky na celý deň na akciu s tancom a diví sa že odieraju. Ale samozrejme za to môže vždy výrobca a prídu reklamovať. To by však už mal si každý zvážiť sám ci urobil aj on nejakú chybu. V tvojom prípade by som šla normalne reklamovať, prepadnutie päty je bezne na nekvalitných teniskách kde šetria na podrážkach ktoré sú duté a majú aj zlu vlozku

Áno samozrejme, že môže. Tie topánky nie sú nesmrteľné. Nevydržia všetko.