icon

Nakupovanie vietnamského jedla - obavy o hygienu

12. okt 2025

Ahojte otvorili u nás nový obchod s vietnamskym tovarom. Je to prevažne jedlo. Dcery veľmi mali chuť na to no nekúpila som im to nejak tomu nedôverujem. Kupujete jedlo z takých obchodov? Kedysi také jedlo bolo na predaj v obchodoch s oblečením smrdelo to tam kvalita a hygiena nula bodov. Akosi tomu neviem dôverovať a bojím sa aj tej chémie vnútri (aj naše jedlo ju má ja viem) ale aj črevných ťažkosti alebo inej choroby ktorú by sme z toho mohli dostať. Mate s takým tovarom skúsenosti?

lindous
•
12. okt 2025

Normálne nakupujem v ázijských obchodoch s jedlom 😊 hlavne omáčky, pasty, rezance, občas aj instatné, ryžu na sushi, mochi, keď máme chuť…

anonym_fb4334
•
12. okt 2025

@anonym_autor bez problémov, však je tu európsky regulovaný trh, takže musia dodržiavať to, čo ktorýkoľvek iny obchod s potravinami. Rovnako samotné potraviny musia byť v súlade s EU normami 🙂. Milujem ázijské jedlo, takže veľmi často nakupujem v ázijských potravinách

anonym_606e43
•
12. okt 2025

Áno, idem keď sa potrebujem rýchlo najesť. Ten smrad o ktorom hovoríš, to bol dávno pred rokmi, teraz ho tam nie je citit(aspoň tam kde občas chodím). Črevné ťažkosti nemal nikto koho poznám a jedáva tam. Myslím že zbytočne stresuješ. Ono treba dať aj na pocit ako tá reštaurácia na teba zapôsobí. Ak by vyzerala ako nejaký pajzel, tak jasne že tam nepôjdem. A to platí aj pri slovenských reštauráciách. Ale zovšeobecňovať tak ako si to napísala, to nie.

juliana1033
•
12. okt 2025

No ja si radšej kúpim vietnamske jedlo, ako poľské

marsmykkok
•
12. okt 2025

Ja nejem ázijské jedlá, tie koreniny mi nerobia dobre (rozbolí ma potom hlava a som strašne unavená), aj doma používam len soľ, čierne korenie a bylinky čerstvé alebo sušené.

anonym_1f1d47
•
12. okt 2025

Je to plné chémie a glutamanu. Nekupujeme nič také a ani nejem v ázijských bistrách. Hnusí sa mi to. Deťom by som to absolútne nedala.

stefi_k
•
12. okt 2025

Ked nieco nechces jest, tak to proste nejedz, uz ked mas k tomu odpor z principu. Chcela by so len vediet ako si indentifikovala, ze je to vietnamske jedlo ? A k otazke, chodim do azijskych potravin vacsinou k korejcovy a thajcom, ti maju ale skor mix azijskych potravin. Ale co urcite maju je kvalitna ryza, kimchi, galangal, citronovu travu, pandan, miso pastu organicku, slusny vyber hribov a kopec veci, ktore v normalnuch pitravinach nezozenies. Podla mna cipsy, sackove polievky, superspracovane potraviny a podobne budu nezdrave bez ohladu, kde ich kupis ci v nasich potravinach ci v azijskych.

maca1984
•
12. okt 2025

Chodím do ázijských potravín, kupujem tam suroviny na jedlá ktoré si viem/chcem urobiť doma a v bežných obchodných reťazcoch tieto veci nekúpim.
Chodíme aj do ázijského bistra, je pekné, čisté.
Tráviace problémy sme ešte nemali.

sissy27
•
12. okt 2025

@anonym_autor tak ak mas rada azijsku / vietnamsku kuchynu, tak ju nespravis zo slovenskych potravin, rovnako ako bryndzove halusky nespravis z nicoho ineho ako z bryndze. A ta tiez mnohym smrdi, nechuti a myslia si o nej svoje.
Ak sa bavime o instantnych jedlach, tak to za mna zle bez ohladu na krajinu povodu, beriem to ako nudzovku raz za cas ked nie je moznost najest sa normalne.

majlo1234
•
12. okt 2025

Mi-lu-jem vietnamske jedlo. Cerstve, chutne a vacsinou zdravsie ako nase🤣

anonym_57011e
•
12. okt 2025
@juliana1033

No ja si radšej kúpim vietnamske jedlo, ako poľské

@juliana1033 keby si.bola v pl, tak možno hovoríš inak😋