Nakupovanie vietnamského jedla - obavy o hygienu

12. okt 2025

Ahojte otvorili u nás nový obchod s vietnamskym tovarom. Je to prevažne jedlo. Dcery veľmi mali chuť na to no nekúpila som im to nejak tomu nedôverujem. Kupujete jedlo z takých obchodov? Kedysi také jedlo bolo na predaj v obchodoch s oblečením smrdelo to tam kvalita a hygiena nula bodov. Akosi tomu neviem dôverovať a bojím sa aj tej chémie vnútri (aj naše jedlo ju má ja viem) ale aj črevných ťažkosti alebo inej choroby ktorú by sme z toho mohli dostať. Mate s takým tovarom skúsenosti?

lindous
12. okt 2025

Normálne nakupujem v ázijských obchodoch s jedlom 😊 hlavne omáčky, pasty, rezance, občas aj instatné, ryžu na sushi, mochi, keď máme chuť…

anonym_fb4334
12. okt 2025

@anonym_autor bez problémov, však je tu európsky regulovaný trh, takže musia dodržiavať to, čo ktorýkoľvek iny obchod s potravinami. Rovnako samotné potraviny musia byť v súlade s EU normami 🙂. Milujem ázijské jedlo, takže veľmi často nakupujem v ázijských potravinách

anonym_606e43
12. okt 2025

Áno, idem keď sa potrebujem rýchlo najesť. Ten smrad o ktorom hovoríš, to bol dávno pred rokmi, teraz ho tam nie je citit(aspoň tam kde občas chodím). Črevné ťažkosti nemal nikto koho poznám a jedáva tam. Myslím že zbytočne stresuješ. Ono treba dať aj na pocit ako tá reštaurácia na teba zapôsobí. Ak by vyzerala ako nejaký pajzel, tak jasne že tam nepôjdem. A to platí aj pri slovenských reštauráciách. Ale zovšeobecňovať tak ako si to napísala, to nie.

juliana1033

No ja si radšej kúpim vietnamske jedlo, ako poľské

marsmykkok
12. okt 2025

Ja nejem ázijské jedlá, tie koreniny mi nerobia dobre (rozbolí ma potom hlava a som strašne unavená), aj doma používam len soľ, čierne korenie a bylinky čerstvé alebo sušené.

anonym_1f1d47
12. okt 2025

Je to plné chémie a glutamanu. Nekupujeme nič také a ani nejem v ázijských bistrách. Hnusí sa mi to. Deťom by som to absolútne nedala.

stefi_k
12. okt 2025

Ked nieco nechces jest, tak to proste nejedz, uz ked mas k tomu odpor z principu. Chcela by so len vediet ako si indentifikovala, ze je to vietnamske jedlo ? A k otazke, chodim do azijskych potravin vacsinou k korejcovy a thajcom, ti maju ale skor mix azijskych potravin. Ale co urcite maju je kvalitna ryza, kimchi, galangal, citronovu travu, pandan, miso pastu organicku, slusny vyber hribov a kopec veci, ktore v normalnuch pitravinach nezozenies. Podla mna cipsy, sackove polievky, superspracovane potraviny a podobne budu nezdrave bez ohladu, kde ich kupis ci v nasich potravinach ci v azijskych.

maca1984
12. okt 2025

Chodím do ázijských potravín, kupujem tam suroviny na jedlá ktoré si viem/chcem urobiť doma a v bežných obchodných reťazcoch tieto veci nekúpim.
Chodíme aj do ázijského bistra, je pekné, čisté.
Tráviace problémy sme ešte nemali.

sissy27
12. okt 2025

@anonym_autor tak ak mas rada azijsku / vietnamsku kuchynu, tak ju nespravis zo slovenskych potravin, rovnako ako bryndzove halusky nespravis z nicoho ineho ako z bryndze. A ta tiez mnohym smrdi, nechuti a myslia si o nej svoje.
Ak sa bavime o instantnych jedlach, tak to za mna zle bez ohladu na krajinu povodu, beriem to ako nudzovku raz za cas ked nie je moznost najest sa normalne.

majlo1234
12. okt 2025

Mi-lu-jem vietnamske jedlo. Cerstve, chutne a vacsinou zdravsie ako nase🤣

anonym_57011e
@juliana1033