Nakupovanie oblečenia zo Shein. Ako je to s kvalitou?
Ahoj 🙂
Kupujete zo Shein oblečenie? Vyhliadla som si tam pár letných šiat - kupujete tam oblečenie? Aká je kvalita? Keď napíšu, že bavlna - je to skutočne bavlna? Alebo nejaký umelý materiál?
Ešte som odtiaľ nekupovala, ale zapáčili sa mi tam šaty a popravde aj ceny 🛒
@anonym_autor tieto čínske "šuty“ určite nie sú z bavlny, ja neviem, kde sú kontroly , keď aj v obchodoch veselo predávajú s takými štitkami a okolo bavlny to ani nešlo, bavlnené oblečenie má oveľa vyššiu cenu, a potom je tu organická bavlna
Objednaj a uvidis. Ja si zvyknem objednat, ale len take veci co tu neviem zohnat a potrebujem (predlzene sako, bluzky, ...) Nie su to veci na kazdodenne nosenie.
1. Môže to byť kľudne bavlna ale v takej gramáži, že silónky sú hustejšie 2. Často sa v tomto oblečení našli toxické látky, ktoré môžu ohroziť zdravie 3. Nie, neobjednávam odtiaľ, lebo radšej mám kvalitu, než kvantitu.
Ked je napisana bavlna, je to bavlna. Nepovedala by som ze v materialoch klamu. Super je ze vzdy maju uvedene rozmery oblecenia a takisto su uzitocne recenzie od ludi, co sa tyka kvality aj ako im sadla velkost, castokrat su tam aj fotky od ludi. Najradsej kupujem veci s recenziami.
Mam odtial vela kuskov. Ale zrovna letme saty su z velkej casti z takeho neprijemneho materialu, v ktorom sa potis. Vtedy je tam ale vzdy napisane polyester. Takze ak najdes nieco z ineho materialu a ma to recenzie, chod kludne do toho...
Nedávno tu bola debata presne o tomto,koľko tam je ftalátov a iných fajnových látok,ja by som také niečo nechcela ani zadarmo
Niektore su doslova lacne handry. Ja mam jeden svetrik a riflovu suknu. A su super. Dcere aom odtial kupila saty a tiez fajn. Svokra odrial ma kopu veci a som sa cudovala ze su z temu...
1.oblecenie nosis priamo na kozi 2.v lete, ked je teplo, sa zahrieva aj material, ktory nosis 3.zahrievanim, potenim umoznujes skodlivinam z latky lahsi prienik do tela - kludne to moze byt aj bavlna (co zial v dnesnej dobe uz nie je ziadna vyhra) 3.nemusis dostat koznu reakciu, ale tvoj endokrinny system alebo vseobecne hormony ti nepodakuju. 4.preco???? Asi je osveta proti tomuto azijskemu odpadu slaba - co myslis, preco je to lacne a dorucovane zadarmo kdekade po svete? Nasetri si a kup si radsej bavlnene/viskozove saty na SK, alebo lanove ked chces byt nadcasova.
… ja len kým sa to tu zvrtne nato ako je to oblečenie škodlivé a koľko obsahuje toxických látok atd - tak je to presne taká istá kvalita a výroba ako pre Pepco, Tedi, Action, KiK, New Yorker a veľa dalších čo kupujete pod nejakou “značkou” …
… ja len kým sa to tu zvrtne nato ako je to oblečenie škodlivé a koľko obsahuje toxických látok atd - tak je to presne taká istá kvalita a výroba ako pre Pepco, Tedi, Action, KiK, New Yorker a veľa dalších čo kupujete pod nejakou “značkou” …
@anonym_d8888b 👍👍👍
@anonym_d8888b len tam je aspon aka-taka kontrola od EU
na toto tvrdenie mas aky zdroj?
Mám zo skríň 2tricka, obe boli písané že bavlna. Jedno prišlo a je to materiál ako býva športové oblečenie, nosím ho do fitka nie je to bavlna ale ani čistá umelina. Druhé prišlo ozaj bavlnene a na moje veľké prekvapenie, žiadna bavlna hrúbka ala silonky a dokonca aj ušité dobre žiadne že po oprati celé stočené a švy úplne bokom ako u niektorých značiek . Ale teda je to risk. Navyše ak je pri inzeráte bavlna a príde polyester môžeš žiadať vrátenie peňazí späť
Ja tam mam uz vychytanych par obchodov ktore predavaju naozaj kvalitne a pekne usite veci
Nekupujem oblečenie odtiaľ, iba nejaké prkotinky aj to už minimálne. A ti čo tu píšu že to je to iste ako kik, pepco, to nie je pravda tieto obchody musia mať eu normy, shein, ali sú nekontrolovane..
@anonym_autor bola som vždy skeptická a aj mám vek kedy sa už nepatrí nakupovať smejdy, ale objednávala som z Tému vecí do záhrady a priložila jedny nohavice.Dnes mi prišli stali 12 eur a sú dokonale.Take tie ľahké letné voľné padava látka.V Zare stali podobne 37 eur a synovi som zobrala lanovu košeľu za 12 eur ja som spokojna
@anonym_autor nikdy som z týchto obchodov nič nekúpila a nemienim to ani zmeniť. Za mňa bordel, čo sa týka kvality, zloženia... A ešte z dôvodu zneužívania Ujgurov, či deti....
Zial pri tomto nikdy nevies co to obsahuje. Pri nahodnych kontrolach sa takmer vo vsetkom nasli skodlive latky, ktore prekracovali europsku normu aj niekolko sto nasobne.
Tym ze posielaju primo z Ciny sa nemusia drzat europskych noriem.
Ine obchody, ako tu boli spominane NewYorker, Pepco a podobne nesmu predavat veci so skodlivymi latkami.
Takze objednavat priamo z Ciny je hazardovanie s vlastnym zdravim, alebo este horsie, so zdravym vasich deti.
moja dcéra raz podľahla pekným fotkám a objednala si dve bavlnené blúzky, prišli dva polyesterové hnusy, navyše obe mali rovnaké číslo, ale jednu z nich ani neobliekla, bola asi o 3 čísla menšia (nie označením). To bol za celú našu rodinu prvý a posledný nákup zo Shein, Aliexpres, Temu a podobných shit-stránok
Nekupujem oblečenie odtiaľ, iba nejaké prkotinky aj to už minimálne. A ti čo tu píšu že to je to iste ako kik, pepco, to nie je pravda tieto obchody musia mať eu normy, shein, ali sú nekontrolovane..
@anonym_486590 uhm, preto máš plný zoznam produktov v ktorých sa našli nebezpečne látky na stránkach SOI a každý týždeň iný oznam na stiahnutie nebezpečného produktu vo výklade týchto obchodov … ale ak Vám to pomáha, si myslieť že tie veci sú poctivo kontrolované EU v poriadku …
A ďalšia vec … polovica Slovákov chodí kupovať veci do Poľska, kde sa permanentne objavujú toxické latky v oblečení a produktoch.
@anonym_autor Je to buď - alebo. Pár vecí čo som kupovala bolo fajn a nejaké úplne na figu. Aj keď som si dala bavlnu tak to bavlna nebola.
Veľkosti im lietajú kade tade ale to aj v normálnych obchodoch.
Každopádne na obrázku to vyzerá vždy lepšie ako v realite.
@anonym_d8888b prečo by si vyrábala rovnako, keď ideš vyrábať na západný trh absolútne bez kontroly a noriem? máš voľné ruky aký materiál akú chemikáliu použiješ, tak to vyrobíme čo najlacnejšie nech je dobrý zisk
@anonym_486590 uhm, preto máš plný zoznam produktov v ktorých sa našli nebezpečne látky na stránkach SOI a každý týždeň iný oznam na stiahnutie nebezpečného produktu vo výklade týchto obchodov … ale ak Vám to pomáha, si myslieť že tie veci sú poctivo kontrolované EU v poriadku …
A ďalšia vec … polovica Slovákov chodí kupovať veci do Poľska, kde sa permanentne objavujú toxické latky v oblečení a produktoch.
@anonym_d8888b to je raz za čas, daj si spraviť kontrolu 10 veci z ali atd a uvidíme koľke prejdu...
Za mna super. Pokupila som uz vsetko mozne a so vsetkym som spokojna. Aj prekvapena, lebo skusila som nieco aj z Aliexpresu ale tam to bolo nic moc, tak som vela necakala
Áno objednávam raz za čas aj zo Shein oblecko hlavne pre mňa lebo väčšie veľkosti a pekne (nie ako pre pani po 50tke) sa tu ťažšie kupujú. Mám blúzku, sako teraz som si elegantné šaty a také tričko blúzka objednala, šľapky.

Oblecenie temu/shein/aliexpress nekupujem... prilis casto som sa sklamala, par veciam som dala sancu a fajn bola 1 z 5 napriek krasnym fotkam...vacsinou hlavne materialovo to ide do kytek... co sa tyka dobrych cien, vychytavam akcie na zalando lounge, tam mam aspon istotu, co nesadne alebo nebude fajn, proste poslem nazad..