Nový kufor s problémovou rukoväťou. Vadný kus?
11. aug 2026
Kúpila som nový kufor a už pri prvom cestovaní ma štve výsuvná rukoväť. Keď kufor ťahám, občas sa sama zasunie nižšie. Má to tak niekto tiež, alebo som trafila vadný kus?
Kúpila som nový kufor a už pri prvom cestovaní ma štve výsuvná rukoväť. Keď kufor ťahám, občas sa sama zasunie nižšie. Má to tak niekto tiež, alebo som trafila vadný kus?
Skus jednu vec skor ako to zabalis do "asi mam smolu". Vysun rukovat najprv na prvy stupen, potom na druhy, a pocuvaj, ci to obidva razy poriadne cvakne. Tie teleskopy drzia na dvoch malych kolikoch, ktore zapadnu do dierky v trubke. Ked je kolik zle lisovany alebo je trubka trochu ovalna, dosadne len napoly a staci mierny tah do strany a rukovat skoci nizsie. S tym, ako to tahas, to nema nic spolocne.
Ak sa ti to deje len na jednom stupni a na druhom nikdy, mas odpoved. To je vyrobna vada, nie opotrebenie.
A este vec, o ktorej skoro nikto nevie. Od 1.7.2024 plati novy zakon o ochrane spotrebitela a v prvom roku od kupy sa predpoklada, ze vada tam bola uz pri prevzati. Dokazovat opak musi predajca, nie ty jemu. Takze na "museli ste to pretazit" sa nedaj. A ked to podavas, rovno si vypytaj potvrdenie o prijati reklamacie, kde musi byt napisana lehota na vybavenie. Tych povestnych 30 dni uz zo zakona automaticky neplyne, predajca ti tam musi uviest konkretny cas.