Prečo sa vyhnúť lacnému robotickému vysávaču z akcie?
mna uz normalne poraza z toho stroja chcela som si ulahcit zivot pri dvoch detoch ze mi to kazdy den povysava omrvinky kym sme vonku. kupili sme taky lacnejsi za stovku v akcii no cista katastrofa. ten debilny stroj stale niekde zapadne bud sa zasekne na obycajnom koberci alebo mi žuje zavesy alebo sa proste vyklati pod sedackou a zacne tam pipat kym ho nevyprostim!!! namiesto toho aby mi to pomahalo tak len chodim za nim a kontrolujem kde zase skoncil. a to nevravim o tom ze ten sacok/nadobka na prach je tak mala ze to musim cistit trikrat pocas jedneho vysavania cely filter je vecne upchaty. mate niektora ten drahy roomba ci ako sa to vola? oplati sa to vobec alebo su vsetky tieto roboty rovnako sproste a len to huci? rozmyslam ze ho drbnem o zem a vytiahnem stary dobry klasicky vysavac na snuru.
Mam xiaomi za 300 a som spokojná
Závesy ti bude žuť aj drahý, ak ich máš po zem, pod sedačkou sa ti tiež zašprcne, ak si neskontroluješ aký rozmer ti tam vlezie. Takže jediné, čo môžeš tomuto "lacnému" vyčítať, je malá nádobka na smeti. Tiež nemáme ultra najmodernejší, ale lacnejší Xiaomi, nejakú staršiu radu a zvláda všetko. na chodbu ho nepúšťam, lebo tam sa vždy šprcol pod botníkom, hold je to tam na milimeter, závesy po zem nemáme, koberec som si pozerala recenzie a zvláda ho, pod gauč sa tiež zmestí, lebo som to merala pred kúpou.
Robotický vysávač je nejužitočnejší v minimalistických priestoroch bez množstva prekážok, kusových vysokých kobercov... Aj značkový sa na kritických miestach vie "zaseknúť". Vyskúšaj ten svoj v niektorej ideálnej miestnosti, príp. odlož prekážky, ktoré sa dajú a tak posúď, či ho vrátiť.
@anonym_autor ako môže niekto čakať,že vysávač sám od seba zdvihne záves,,že odmeria a vyhodnotí výšku vlasu na koberci a pred kupov vyhodnotí sám od seba ,ake požiadavky ma kupujúci
Ono netreba so všetkých pomocníkov v domácnosti robiť zázrak,vždy ostane zdravy rozum ,ten základ,sušička tiež neozehli a neposkladali pradlo
Sprav mu virtuálnu stenu pri sedačke,záves daj na radiátor alebo parapetnu dosku a koberec jednoducho, keď nevládze vysávať ,tiež to nadstavit v aplikácii,aby tam nechodil
@anonym_autor ako môže niekto čakať,že vysávač sám od seba zdvihne záves,,že odmeria a vyhodnotí výšku vlasu na koberci a pred kupov vyhodnotí sám od seba ,ake požiadavky ma kupujúci
Ono netreba so všetkých pomocníkov v domácnosti robiť zázrak,vždy ostane zdravy rozum ,ten základ,sušička tiež neozehli a neposkladali pradlo
Sprav mu virtuálnu stenu pri sedačke,záves daj na radiátor alebo parapetnu dosku a koberec jednoducho, keď nevládze vysávať ,tiež to nadstavit v aplikácii,aby tam nechodil
@minenkaa tak ta najvyssia rada Xiaomi (napriklad) ten koberec "vyhodnoti" (a zdvihne tie kefy / utierky)... zavesy neviem, tie nemame. Skor niekto nemoze cakat od 100 euroveho robota zazraky... niekde, kde naozaj ide o kazdy detail... to nie je kladivo alebo srobovak (z Lidla mame kopec veci, ktore su super... pomer cena /vykon)... ale vesmirnu raketu by som odtial nechcel...
@minenkaa tak ta najvyssia rada Xiaomi (napriklad) ten koberec "vyhodnoti" (a zdvihne tie kefy / utierky)... zavesy neviem, tie nemame. Skor niekto nemoze cakat od 100 euroveho robota zazraky... niekde, kde naozaj ide o kazdy detail... to nie je kladivo alebo srobovak (z Lidla mame kopec veci, ktore su super... pomer cena /vykon)... ale vesmirnu raketu by som odtial nechcel...
@anonym_bedf52 zdvihne, ale nevyhodnoti či ho zvládne ,jednoducho tam ide
Mame aj my
Mám xiaomi mop pro 2. Výhoda oproti lacným že si vieš nastavit v aplikácii virtuálnu stenu. Keď nechceš aby ti zul závesy, urobíš tam čiaru a jednoducho tam nepôjde, alebo idh zodvihni tak, aby idh nedostal. Káble musíš skrývať pred každým, drahší sa tiež zasprajcuje, ale vieš si nastavit kam chceš alebo nechceš aby chodil, vieš si rozdeliť miestnosti na úseky (napríklad urobiť okolie okolo kuchynskej linky alebo pod stolom ako samostatnú miestnost a v prípade potreby ho pustíš len tam) ja som spokojná, nie je to dokonalý upratovač ale na udržiavanie stačí. Mne to denne pozbiera chlpy zo zvierat a to mi stačí. Ale za mna šikovnejší pomocník je tycovy vysávač.
Závesy ti bude žuť aj drahý, ak ich máš po zem, pod sedačkou sa ti tiež zašprcne, ak si neskontroluješ aký rozmer ti tam vlezie. Takže jediné, čo môžeš tomuto "lacnému" vyčítať, je malá nádobka na smeti. Tiež nemáme ultra najmodernejší, ale lacnejší Xiaomi, nejakú staršiu radu a zvláda všetko. na chodbu ho nepúšťam, lebo tam sa vždy šprcol pod botníkom, hold je to tam na milimeter, závesy po zem nemáme, koberec som si pozerala recenzie a zvláda ho, pod gauč sa tiež zmestí, lebo som to merala pred kúpou.
@galganka
Musím oponovať s tými zavesmi a záclona, mame po zem a ani raz mi ich nezachytil. Ani raz, a to ich mame take dlhe v každej izbe. Tiež mame xiaomi. Proste pekne prejde pri nich.
@anonym_autor mame aj roombu aj lecnejsi za asi 400€ od xiaomi. Xiaomi vydrzal asi pol roka, roombu mam uz 5 rokov je stale rovnaky, akoze jasne musis pozbierat veci po zemi😀 ale ziadny problem som s nim doteraz nemala, je to delo proste, kazdy den si ho pustim z telefonu povysavat, poumyvat a pridem z prace do cistuckeho
My sme v roku 2018 kúpili Xiaomi Mi Robot za 329eur a funguje doteraz a stale mi v detskej povysava koberec s tymi rotacnymi kefami lepsie ako normalny vysavac. 😀
Ja som mala prvý za 100+ eur a vedela som ho používať v kuchyni a obývačke, ale zvyšok bytu ( 3 ďalšie izby a kúpeľňa) bol pre neho život ohrozujúci priestor. Aj to občas kričal, že sa zamotal do vlasov alebo sa stratil a nevedel vrátiť do stanice.
Teraz máme za 600+ eur a povysáva celý byt bez problémov, zvláda prechod z koberca na dlážku, medzi miestnosťami aj keď je prah (do 2 cm), ani rohožku nevcucol na rozdiel od toho starého, je tichý (že ani mačku neruší a to je už čo povedať, lebo toho predchádzajúceho sa bála ako čerta), sám si vysypa smeti aj mení vodu počas upratovania, keď skončí ešte aj mop si sám vysuší. Väčšinu času ho neriešim. V aplikácii na mape sa mu dá nastaviť, že kde je nábytok, ak by mu robil problém, resp nakresliť virtuálnu zabranu, ale nevyužívame lebo u nás sa nikde nezasekol ani nezapadol. Som spokojná aj ako umýva a že srsť a vlasy mu nerobia problém, dobre sa orientuje, nenaraza do veci, na viacero režimov, ktoré púšťam podľa potreby. Jediné dva problémy, ktoré som s ním mala, boli, že raz sa mu privreli dvere, a to bola moja chyba, lebo som ich tak hlúpo nechala, a druhýkrát mu mačka do cesty hodila loptičku, ktorá sa mu zasekla v kolesách.
@galganka
Musím oponovať s tými zavesmi a záclona, mame po zem a ani raz mi ich nezachytil. Ani raz, a to ich mame take dlhe v každej izbe. Tiež mame xiaomi. Proste pekne prejde pri nich.
@anonym_c6ddc7 môže byť, mne to prišlo logické, že ak niečo plantá po zemi, tak do drapne.
Daj zavesy hore, stolicky hore a nechaj ho normalne vecer behat. Ak mas prilis nizky nabytok, ze sa ti tam zasekava, tak to bola blba kupa a nie je to chyba robota... su aj nizsie modely. .Ja mam dreame x50 master a uplna spokojnost... pripojeny je na vodu, obcas ho skontrolujem, ale inak fici uplne sam, vysava, umyva... Stolicky davam hore, lebo chcem mat cisto aj pod nimi, nie aby to obiehal... a tak to plati pri vsetkych veciach rozhadzanych po zemi... je to vlastne posledna cinnost nez idem spat, pustit ho dole behat...
my sme mali roombu pred 100 rokmi a to bolo ešte malé hlúpe, tiež sa to šprajclo lebo to vošlo aj kam nemalo (mali sme majáky a niekedy ich proste ignoroval..) .. teraz sú tie možnosti programovania kam vojsť, resp. nevojsť úplne inde, tie drahšie stroje naozaj pomáhajú ...
@anonym_c6ddc7 môže byť, mne to prišlo logické, že ak niečo plantá po zemi, tak do drapne.
@galganka Nie, nie, je to úplne v pohode. Dlhé záclony a závesy nechytá.
Staré roomby boli otrasne, tie sa vsade nasilu pchali, normálne silou narážali do veci aj viackrat za sebou. A hlucne. Xiaomi je velmi jemný, tichý a dobre saje. Som max spokojna.
@galganka Nie, nie, je to úplne v pohode. Dlhé záclony a závesy nechytá.
Staré roomby boli otrasne, tie sa vsade nasilu pchali, normálne silou narážali do veci aj viackrat za sebou. A hlucne. Xiaomi je velmi jemný, tichý a dobre saje. Som max spokojna.
@anonym_c6ddc7 tiež máme Xiaomi, rad si už ozaj nepamätám, stál tiež okolo stovky, tak som si povedala, že za tie peniaze hádam chvíľu poslúži. Už ťahá cez dva roky a občas ho teda riadne ľutujem, ale maká ako divý. 🙂
Mám Xiaomi za 150, už štvrtý rok a funguje bezchybne. Takže chýba nebude v cene ale v chybnom výbere stroja.
Zalezi od priestoru. My mame napriklad v byte velke sklenene okna a dvere a to vobec nechape, naraza do nich. Tiez ak deti donesu nejaku hracku, posunu nabytok atd, tak zblbne. Vie vysavat len v idealnom prostredi, ked vsetko odpracem. Ale podla mna to je pomoc, lebo aj tak mi vadi, ked niesu veci na svojom mieste, cize vsetko popracem a potom ho pustam. Plus ma asi 30 miest kde ma zakaz ist, lebo mu tam sibalo. Mame starsie xiaomi
@anonym_autor mame Roombu a je ok, nic nezuje, ale teda nenechavame je nic v ceste. Za mna super, aj ked urcite miesta (rohy) treba urobit lepsie. Zato pod postelou a gaucom super. Lepsie ako my.
@anonym_c6ddc7 tiež máme Xiaomi, rad si už ozaj nepamätám, stál tiež okolo stovky, tak som si povedala, že za tie peniaze hádam chvíľu poslúži. Už ťahá cez dva roky a občas ho teda riadne ľutujem, ale maká ako divý. 🙂
@galganka
Nam vydrzal peknych 6 rokov, vydrzal by urcite aj dlhsie, ale to by sme nesmeli mat doma deti 😁😅. Denne siel 2 x, takze odrobené má dostatočne. Uz je vsak nachystaný nový xiaomi s tou velkou zakladnou, kde si sam vsetko spravi, len este sa nejak rozlúčiť s týmto dôchodcom 🫣🥰. Xiaomi je topka 👍
Ja mam xiaomi a žuje len to co nechám na zemi-najcastejsie zabudnem kábel od nabíjačky ale vždy skontrolujem ci je všetko ok a potom ho pustím. Nechodí jedine na wc lebo sa zasekol pod wc ale inak chodí po celom dome a milujem ho najviac. Áno musím vykladať stoličky ale vie umyť aj keď nie sú vyložene,predsa len je to iné umytie ako keď ich musí obchádzať. Mala som aj lacnejší (myslim ze Rowenta) a je veru poznať rozdiel
Ja som mala prvý za 100+ eur a vedela som ho používať v kuchyni a obývačke, ale zvyšok bytu ( 3 ďalšie izby a kúpeľňa) bol pre neho život ohrozujúci priestor. Aj to občas kričal, že sa zamotal do vlasov alebo sa stratil a nevedel vrátiť do stanice.
Teraz máme za 600+ eur a povysáva celý byt bez problémov, zvláda prechod z koberca na dlážku, medzi miestnosťami aj keď je prah (do 2 cm), ani rohožku nevcucol na rozdiel od toho starého, je tichý (že ani mačku neruší a to je už čo povedať, lebo toho predchádzajúceho sa bála ako čerta), sám si vysypa smeti aj mení vodu počas upratovania, keď skončí ešte aj mop si sám vysuší. Väčšinu času ho neriešim. V aplikácii na mape sa mu dá nastaviť, že kde je nábytok, ak by mu robil problém, resp nakresliť virtuálnu zabranu, ale nevyužívame lebo u nás sa nikde nezasekol ani nezapadol. Som spokojná aj ako umýva a že srsť a vlasy mu nerobia problém, dobre sa orientuje, nenaraza do veci, na viacero režimov, ktoré púšťam podľa potreby. Jediné dva problémy, ktoré som s ním mala, boli, že raz sa mu privreli dvere, a to bola moja chyba, lebo som ich tak hlúpo nechala, a druhýkrát mu mačka do cesty hodila loptičku, ktorá sa mu zasekla v kolesách.
@alex_v ktorý model je ten s ktorým si spokojná?
@anonym_autor roboticky vysavac je vec pre hlupych, lenivych a tucnych ludi, normalny clovek povysava a hotovo, zakladom zdravia je totiz pohyb a nie mat doma nieco zbytocne za tazke prachy ktore jednak zavadzia, tak moze zacat horiet plus nahradne veci do toho stoja majland.

Nie sme taki bohati, aby sme si mohli dovolit lacne veci. Skus to vratit. Proste vsetok spotrebny tovar od Lidla ma roznu kvalitu a sluzi iba ako doplnok k predaju potravin. Nieco je dobre, ale vela (hlavne elektronika, obuv,...) je proste sunt s mizernou kvalitou, ktory ked sa rychlo pokazi, zistis, ze prave uplynula zaruka, alebo uz nemas blocek na vratenie. A s tymto rataju, preto ochotne ponukaju moznost vratenia. Musis dobre vyberat (recenzie), co z Lidla kupis. Lebo je to vzdy hop alebo trop. Mozno budes mat stastie, bude to kvalitne, vydrzi to a mozno nie. Ked kupis drahsiu znackovu vec, tak mas vyssiu pravdepodobnost, ze to vydrzi a bude fungovat ako ma.