Skúsenosti s nastreľovaním náušnic u detí

18. aug 2026

Ahojte, dnes robené... Riešili by ste to? Ide o dcéru 3,5 roka.
S prvou dcérou sme mali zlú skúsenosť - zapaľovala sa jedna tak nenosí vôbec, druhá dcéra (to sme počkali kým nebude chcieť sama) a dlho už pýtala, tak sme dnes dali...a teda takýto výsledok...
Sestrička mi povedala, že to je dobre, že to má také uško 🫪
Nespravím viac problémov, keď to budem chcieť prepichnúť? Dajte prosím skúsenosti 🙌

Skúsenosti s nastreľovaním náušnic u detí
Strana
z2
sidicek

@stanusenka usi ma normalne strelila to nakrivo

@stanusenka usi ma normalne strelila to nakrivo

@sidicek mne je to jasné, že ich má normálne, ona ešte dodala, že to už nebudeme prestrelovat že to má pekné...

stellarstar
18. aug 2026

Má to nižšie, čo to tam vôbec neskontrolovali?

sidicek
18. aug 2026

Na visiacich sa to strati,na zapichovacich to vidno viac , ale ked uz to ma tak to mali spravit poriadne , ja by som to dala prepichnut , cerstva dierka zarastie

michaela175
18. aug 2026

Ahoj, kľudne jej to daj neskôr prestreliť trochu vyššie, ak ti to teda nejak moc vadí. nižšia dierka zarastie, príp. ju prekryje náušnica. ja som tak mala prepichnutú dierku cca 30 rokov, nikdy som to nejak neriešila, až keď som si kúpila náušnice kde to bolo ozaj vidieť. ale ja som to mala zase vyššie, takže som ledva zapla malú kruhovú náušnicu. 🙂 dala som si nastreliť dierku o kúsok nižšie, avšak stará dierka tam ostala ale nevadí mi to. a ešte ak sú toto náušnice čo bude nosiť a majú tú "tyčku" nie v strede ale na okraji toho krúžku tak to vieš "zamaskovať" tak, že náušnicu prekrútiš aby vyzerala na rovnakom mieste ako na druhom uchu. takéto som mala ja a krútila som si to aby to vyzeralo lepšie 🙂

cyberk
18. aug 2026

Vyber nausnicu a nechaj zarast a znovu daj nastrelit ale uz v kvalitnom salone 🙏 toto ma strasne nastrelene. Dierka sa rychlo zrastie.

iwanna
18. aug 2026

Tiež som vybrala, nechala zarásť a dala nastreliť znovu.

abbey1

Nechajte dierku zarást. O pár rokov nestreliť nanovo

janinah
18. aug 2026

Neriesila by som.Ta nova dierka bude relat.blizko prvej a nemusi to dopadnut dobre..Ale ja som mojim detom nakreslila bodku kde chcem nastrelit a aj ja som prepichovala ušnice aj dospelym a vzdy som ziadala tu bodku od nich.

anonym_1c81cf

Mňa zaujíma odkiaľ máte náušnice?veľmi pekne sú

anonym_3e397c
@sidicek

@sidicek nestratí sa to, ja to mám tiež debilne krivo prepichnuté uši a vidno to. Lebo tiež sestrička povedala vtedy mame, že to mám dobré a určite nájdem náusnice ktoré mi pristanú 🤦‍♀️

anonym_3e397c

Manžel hovorí nechať tak, že to nikto nebude si všímať... Ale ja to vidím🤦😏

@stanusenka sestrička nech sa objedná na očné, lebo má zjavne zrakovú vadu. By som sa jej opýtala, že či by svojej dcére takto nechala 🫣Lebo je to dosť nízko. Ja by som dala prepichnúť znova

@sidicek

@sidicek to som si povedala tiež... Na krúžkoch sa to stratí ale nebude chcieť ako dospelá len kruhy😐

@stellarstar

Má to nižšie, čo to tam vôbec neskontrolovali?

@stellarstar sestrička na to pozerala a že sú dobré, že to má také uško. Hovorím, že je to nižšie, že to vidno a ona, že to už nebudeme prestrelovať.😩

@sidicek

@sidicek len sa bojím, aby nebol potom väčší problém... To robí 1-2 mm, že to bude hnisat alebo niečo

@michaela175

@michaela175 toto by som jej nerada spravila, aby musela maskovať...😔

@cyberk

@cyberk koľko bude bez tej náušnice? Máš skúsenosť ako rýchlo to zarastie? Lebo povrchovo rýchlo, ale vnútri neviem

@abbey1

Nechajte dierku zarást. O pár rokov nestreliť nanovo

@abbey1 musí to byť až pár rokov? Bude chodiť s jednou? Ako ona sa veľmi teší tomu, neviem čo s tým..

@iwanna

Tiež som vybrala, nechala zarásť a dala nastreliť znovu.

@iwanna a kedy si dala opäť nastreliť?

@anonym_1c81cf

Mňa zaujíma odkiaľ máte náušnice?veľmi pekne sú

@anonym_1c81cf sú priamo od lekárky, vraj chirurgicky plast, na nastrelenie.

@janinah

@janinah toto som si povedala aj ja, že aby to potom nedopadlo zle, lebo je to blízko... Máš s tým skúsenosti?

anonym_d0bd63
18. aug 2026

pokial jej to teraz nechate zarast, vobec jej to nebude vidno kde mala povodnu dierku. Malym detom sa velmi rychlo zarastaju, dcere dokonca zarastla z vecera do rana, predpokladam ze nie uplne, ale uz to bolo potrebne riesit trosku nasilu a toho sa bala tak sme to nechali tak... teraz je tomu uz par tyzdnov a takmer vobec nevidno ze tam mala dierku. Cize moje odporucanie - ak vam to vadi, necakajte do dospelosti.

cyberk
@stanusenka

@stanusenka cim skor vyberes tym lepsie, pockala by som mesiac a dala nastrelit novu 🙂

anonym_8f8e95
18. aug 2026

urcine cim skor vybrat to krive. pockat kym sa zahoji a urobit novu dierku na spravnom mieste a u spravneho majstra

anonym_8f8e95
18. aug 2026

ja mam kopec piercingov a cim dlhsie je tam nausnica - tym viac potom vidieť jazvu. nenechaj tak. furt sa bude dcera prisposobovat.... naco? niektore náušničky nebude moct nosit pretoze na jednom usku to bude visiet dolu... vybrat hned. do mesiaca tam nebude ani stopy po dierke a spravit zanovo to usko

baskac
18. aug 2026

@stanusenka ak zamýšľate v budúcnosti opätovne nastreliť, vyberte čím skôr. Čím dlhšie tam bude, tým horšie, viditeľnejšie sa bude hojiť. Nám pred nastrelením lekárka nakreslila bodky a spýtala sa, či sme spokojné... potom nastrelila naušničky z chirurgickej ocele (mohli sme si vybrať, mali celkom dobrý výber). Myslím, že boli vysterilizované. Prvé dni sme dezinfikovali dierky podľa pokynov a pre istotu predpisala aj na recept mastičku, ak by náhodou začalo uško hnisať. Zahojilo sa po dodržaní pokynov bez problémov... držím palce, aby bola dcérka spokojná.

@baskac

@baskac u nás ten problém, že nespravila sestrička bodky. Bolo to rozhodnutie bez príprav, len ma dcéra ukecala, že budú dnes. Tak že dobre, poďme. Ja stres väčší, ako dcéra, že som si neuvedomila, že nespravila bodky 🤦 kto by čakal, že keď sa dieťa vôbec nepohne to dopadne takto 😓

18. aug 2026

Ach žienky, všetci (rodina, manžel) ma odhovaraju, že nemám radšej vymýšľať... Čo keď to dopadne horšie, či už zápal alebo neviem čo... Ja mám šťastie na takéto veci, že čím viac hrotim, je to horšie🙂‍↕️
Ale sakra má to zlosti

baskac

Ale sakra má to zlosti

@stanusenka to ma veľmi mrzí. Viem si predstaviť to dcérkine nadšenie. Ak máte pochybnosti, možno skúsiť nejaké spoľahlivé pracovisko - skonzultovať a poradiť sa o postupe. Ja som to riešila dávno, pred niekoľkými rokmi, keď mala cca rok. Podľa recenzií som si vybrala kliniku (plastcká chirurgia, kozmetika, estetika), mala som takú nejakú väčšiu dôveru ako k našej pediatričke či salónu.

anonym_db9640

Manžel hovorí nechať tak, že to nikto nebude si všímať... Ale ja to vidím🤦😏

@stanusenka usnica sa meni, nechaj to tak. Aj dcéra ich ma teraz v 8 rokoch vysoko, lebo jej sa spodná cast predĺžila

Strana
z2