icon

2,5 ročné dvojčatá sú stále hladné

adalmba
9. sep 2020

Ahojte, moje 2,5 ročné dvojčatá sú furt hladné. Zjedia viac ako manžel. Zdravotne sú ok. V škôlke furt pýtajú papať, si pripadám ako keby doma nejedli,doma detto. Jedia všetko od uhorky po držky... Nie sú tučný. Jedia aj 15 x za deň... Zo spánku vykrikujú kako ( kakao). Máte s tým niektorá skúsenosť? Už som ich nacapala ako jedia psom granule..

Strana
z2
adalmba
autor
9. sep 2020

@jvasenka a mám ich od ich 6mesiacov a 1x som ich videla v brušku

jvasenka
9. sep 2020

@adalmba kazde dieta vnima inak.. Skus sa opytat dr alebo si nieco precitat.. Tak mozno na to malo vplyv tehotenstvo alebo tie prve mesiace mimo vas.. Kto vie 🤷‍♀️ kazdopadne drzim palce;)

0silvia0
9. sep 2020

@jvasenka je to mozne, mozno ich biomama sa zle stravovala a oni to takto hladom po narodeni riesia...

viestta
Odpoveď bola odstránená
lenuliatko84
9. sep 2020

@adalmba boze to fakt.som vdacna ze moji chlapi maso skoro vobec nejedia.a ani ja nie.nozno 4 krat za mesiac

kristina2015
9. sep 2020

@adalmba Varíš aj polievky plus druhé ? Viac to predsa zasýti . Ak ti odmietajú prílohy ako cestoviny jasné že z mäsa sa nezasytia .A tak buď rada aspoň vieš že sú zdraví keď chuti . Moja dcérka vazila sotva 1.5 kilo teraz má 5 rokov 21 kilo , vysoká tak na druhacku ,štíhla ubita/neustále v pohybe je.Postavu ma ako keby posilňovala krásne vysportovanu 😂😂😂

lenja123
9. sep 2020

@adalmba nedávno som čítala, že deti z DD si nedostatok lásky kompenzujú nadmerným prijímaním jedla.

aniele
9. sep 2020

@lenja123 Práve to som chcela napísať. Aj my sme mali deti z DeD. Dcéra v 11 rokoch mala 25 kg, ale zjedla za troch, syn tiež. Vyzerali na 8. Prejav citovej deprivácie. Všetko hodnotili podľa jedla. Ako sa vám páčilo na Ibize? Veľmi. Prečo? Bolo tam dobré jedlo!
@adalmba A hoci tvoji asi boli v profi rodine, nie v ústave, tá neistota v nich byť môže.

0silvia0
9. sep 2020

@kristina2015 co to znamena ubita?

adalmba
autor
9. sep 2020

@kristina2015 áno zjedia misku polivky plus druhé, za 15 minút mama papať.

adalmba
autor
9. sep 2020

@aniele boli v profi od narodenia

adalmba
autor
9. sep 2020

Poznám rodičov, s matkou som bola v pôrodnici otca z netu.. oni sú skôr pazravi ako hladní(deti,) .. Aj ja som pazrava, lebo ako dieťa som to mala veľmi veľmi ťažké, bohužiaľ mi to ostalo.. ale za jedlo minieme aj 1000 mesačne..

aniele
9. sep 2020

@adalmba Hej, jedlo ako jediné spoľahlivé potešenie. Vzťahy sú neistejšie.

ckatka
9. sep 2020

Aj my máme chlapca.z.DD (profirodiny) od siedmich mesiacov. Teraz ma necelé 4 roky a veru nemôžem povedať že by veľa jedol. Skôr ho treba presviedčať...má kopec inej roboty ako sedieť za stolom 😂
Nenudia sa ti dvaja?
Maju metabolizmus a trávenie v poriadku? Rastu /priberaju tabulkovo?
Maju jedlo nutrične vyvážené? Ty si možno myslíš že majú všetko a pritom možno im chýbajú bielkoviny...alebo čokoľvek iné. Možno by pomohlo par dni písať čo presne kedy zjedia a poradiť sa s lekárom /výživovým poradcom.

Naše dieťa malo krátke obdobia kedy zjedlo na posedenie plný tanier polievky, dospelacku porciu paelly a ešte to.dotlacil potom,nejakým ovocím...
Ale to boli jednorazové záležitosti.

sante81
9. sep 2020

@adalmba moje deti nejedia , ale ,,žerú,, syn ide do puberty a je v kuse hladný. Raz ma nájdu ohlodanu do kosti 🙈

kristina2015
9. sep 2020

@0silvia0 To je taký môj výraz na jej stavbu tela ,keďže je stále v pohybe ,skratka nie tuk,ani príliš chudá ,ani tučná.Skrátka má peknú stavbu tela tým že je neustále podotýkam nenútene v pohybe 😁 živé striebro malé 😁

0silvia0
9. sep 2020

@kristina2015 aha, uz chapem🥰

sissy27
9. sep 2020

@adalmba a čo také jedia 15x za deň? Lebo nezdá sa mi reálne, aby hoci aj dospelý človek jedol 15x za deň plnohodnotné jedlo.
Ak je 10 z 15 keksík, chrumky, tyčinky, koláčik, dva hryzy z tohto, 3 lyžičky z tohto, tak by som to proste zatrhla. A len raz by mi decko hodilo časť jedla psovi, tak vieš čo mi môže a nie pýtať o 15min ďalšiu porciu.
Skôr si myslím, že len vymýšľajú (alebo ty trošku preháňaš).

miskooo1987
9. sep 2020

Pozri... to je možno len rýchly metabolizmus.... a niektori ako napríklad ja, prostem musím cukor, inak budem zrat do nemoty... aj moje deti to majú... bez rýchlo vstrebaneho ľahkého cukru, proste mám hlad, aj obaja synovia.... proste musí byt ten inzulinovy peak, inak si mozog neuvedomu že som jedol....

kristina2015
9. sep 2020

@adalmba Ozaj je to zvláštne . Mne polievku spapa vzdy celú ,druhé sa stane že nechá tak polovicu .Málokedy a to ozaj vynimocne spapa na kompletku .Ďalšie jedlo pýta tak o cca 2 hod -svacinu . To dosť lieta vybehá a stačí to. Aj tabuľkovo rastie,priberá . Logicky za 15 min nemôže vytravit nikomu....ak si dáš plný tanier polievky a zjes aj druhé k tomu . To len vysiela žalúdok mozgu teleportom informaciu že už sa nemusí báť misia splnená . Doobedovali sme ....o 2/4 h sa ozvem zasa.

kristina2015
9. sep 2020

@adalmba Lieky nejaké neuzivaju ? Denne na predpis ?

vlucifuk
9. sep 2020

@viestta Joooj,super,toto mi nášho pripomenulo...Som hladný na guláš s knedlíkom.😉

miskooo1987
9. sep 2020

@vlucifuk JOJ... môj ochutnal guláš okolo 12 mesiaca, a odvtedy je to najobľúbenejšie jedlo....ale bez knedliku🙂

adalmba
autor
10. sep 2020

@kristina2015 nie lieky žiadne, iba probiotiká dávam

kristina2015
10. sep 2020

@adalmba tak to sa nečudujem. Probiotiká podporujú trávenie / celkovo chuť do jedla.

yukki
10. sep 2020

Aj moja tak jedla prvé roky po príchode z DD. Susedia sa chodili pozerať ako na atrakciu, koľko také malé dieťa sprace na posedenie, a bola velkostne hlboko pod percentilom.... Potom prišiel zlom, musela som do nemocnice, ostala pár dní u babky... A bolo po jedení. Našla si za stolom bojisko, na ktorom vyhrá, odvtedy neje... Vyberá... Radšej hladuje, než by mala zjesť 90%jedál.....

lolazmola
10. sep 2020

Jasne sú z DD tak musia byť hladné preto 🤦‍♀️ ja mam doma 2 ročnú princeznú ale zje jak drak! Vždy keď vidí jedlo musí jest. V TV idú reklamy a keď ukazuje tesco ci kaufland co majú v akcii vystartuje z gauča a beží k TV. Keď len počuje hovorit o jedle kričí aj ja aj ja. Sestru kusne kvôli jogurtu!! Proste je to s nou brutal. Podľa mňa to nie je o hlade ale ona hlavne chce jest keď vidí že niekto iný je. Ze je to tak aby nebola ikrivdena tak musí aj ona 🤷‍♀️ ale už som si povedala ze bude jesť iba v presnom režime a nepolavim žiadne také ze bude jesť s každým členom rodiny. 😁 Zaujať nejako inak že pod nejdeme papať ideme sa hrať a pod.

Strana
z2