Aké jedlá ste ako deti nemali radi?
Boli nejaké jedlá ktoré ste ako deti v škôlke/škole nenávideli?
A naopak jedlá ktoré ste mali radi?
Ja si pamätám že som absolútne neznášala, keď bol v škôlke puding a v ňom kompót a šťava z neho. Milujem puding, no ten kompót to kazil. Ďalej keď bola krupicová kaša s grankom a rozpusteným maslom. Doteraz nemám rada maslo v krupici.
V škole to zasa bol ryžový nákyp, rezance s makom a pečienka s knedlou.
Naopak milovala som dukátové buchtičky, buchty na pare, pečené buchty s lekvárom posypane praš. cukrom, palacinky, jedlá s knedlíkom (okrem pečienky) a prívarky (najmá šošovicový).
Hranolky 😄, fazuľovu polievku, teraz.. Mnaam
no všetky typy prívarkov (dodnes nejem) a moja smrť bola tá "vechťová" biela polievka ... kokšo šalátová či jaká?
Ja som neznášala rybaciu polievku,pľúcka na smotane a kvoprovú omáčku. Tiež som nemusela ryžový nákyp.Nám občas robili ešte k pečeným buchtám mlieko,to bolo buď vždy na totálku studené alebo tak horúce že na ňom bola kožka.Naopak som milovala špagety,aj keď občas sa im ich podarilo utopiť v oleji😀,potom ešte kolienka s kuracím mäsom boli fajn a pamätám sa že ešte jedného času robili lazane,tie boli super.
@tom_i Ano, ta mliekova vechtova 😀 polievka so salatom, to bola aj moja smrt.
A tiez mliekova mrvenica.
Ryžový nákyp nezjem ani teraz, pečeň s ryžou či zemiakovou kašou je moja nočná mora, paradajková polievka mi dvíha žalúdok, neznášam ju, ani krupicovu kašu a je ešte dosť veci, ktoré nemám rada, som dosť prieberciva.
No aj napriek tomu, že neznášam paradajkovú polievku, milujem paradajkovú omáčku s knedlikom a hovädzím maskom 👍, aj zemiakové lokše s maslom, dukátové buchtičky, parené buchty s lekvárom a kakaom, zemiakové placky, langoše, cestoviny so sladkou kapustou, špenát s volským okom a zemiak.kasou......😉
@terezkaarthuramax som cez 30 rokov vegetariánka (ani ako dieťa som mäso jesť nechcela), moje dieťa nejedlo mäso nikdy. Roky som chodievala darovať krv, dcéra je športovkyňa, hrá 1. ligu. Nikto nikdy u nás anémiu nemal. Že z nejedenia mäsa je anémia je blud. Tam budú iné príčiny. Buď celkovo nevyvážená strava, alebo zdravotné dôvody.
Ja som bola brutálne vyberave decko, tenučká, plus musím dodať, že u nás v škole vedeli pokaziť jedla, ktoré boli ináč úplne v pohode. Rozmýšľam, že odvtedy mi zostali iba pár jedál, ktoré dodnes nežijem, ináč prakticky všetko. Čiže z tých jedál, čo sa bežne podávalo aj v škôlke či škole som nikdy nejedla a do smrti nebudem jesť: ryby na akýkoľvek spôsob, rastlinné maslo alebo akúkoľvek nátierku vyrobenú z rastlinného masla (Rama a spol.), kombináciu chlieb/iné pečivo, maslo či bez masla a med (medovníčky a medové rezy MILUJEM, ale med ako taký na lyžičke, v čaji mi vôbec nechutí), nutella na pečive (to kombo slaného a sladkého že brrrrr, a pritom za mňa Hawaii pizza môže byť 😁), a ŽEMĽOVKA - no toto jedlo sa u mňa dostalo na taký black list, že aj keď uznám, že naše prvé stretnutie bolo možno zapríčinené blbou prípravou, ale to jedlo ma tak pobúrilo, že nie som ani len ochotná si načítať, či sa vôbec má takto robiť: spomínam si na jednu večeru v škole v prírode v Tatrách, kedy po náročnom dni som bola hladná ako vlk, a na tanieri mi pristálo niečo lepkavé, ružovo - biele, že puding...? asi, či možno tvaroh, a z toho nahádzaneho lepkaveho rozmrveneho evidentne sladkého čuda vytŕčal koniec obyčajného, slaného rohlika! Pre mňa najhoršia možná kombinácia jedla.
Vidím, ze viacerí máme skúsenosť s nútením do jedla učiteľkami, s následným povracaním sa priamo pri stole 🫤 ja tej jednej učiteľke fakt nič zle neprajem, len aby aspoň raz v živote, keď bude odkázaná na iného a najmä bezmocná, ju ten človek nútil s krikom jesť to, čo neznáša a nejde jej dole krkom.
@oblecenie99 Musim povedat ze mas dost netradicny zoznam jedal co nezjes az na tie rastlinne masla, tie chapem.
Med zmiesany so zmaknutym maslom a tak natrety na cerstvy chlieb je pre mna delikatesa. Vtedy ten med ani tak velmi netecie.
Zemlovku robim tak ze namacam kazde jedno koliecko rozku do mlieka s vajickom a ukladam rad radom na plech takze vysledok celkom dobre vyzera.
Nutela na rozku je OK. Ved ten rozok nie je slanny ak nie je na nom sol. Rozok je viac menej chutovo neutralny.
@romcici17 pľúcka na smotane 🤢🤢🤢
Na ten horor som aj zabudla. Asi to môj mozog vyblokoval ako traumatickú spomienku. 😅
@tomiholjubavi ja by som ich nazjedla ani dnes ))
Za mňa čiste mlieko teplé, či studené, šalátová polievka, plucka na smotane, restovaná pečeň, a tvarohové cestoviny s cukrom. Jedine čomu som z tohto dala šancu sú tvarohové cestoviny, ale s grankom.
@laila22 ani ja. Len som si to precitala a stiahlo mi žalúdok. 😅

Ja som sladkožrút. Ryžový nákyp bol môj top. Vždy som sa tešila na piatok, lebo to bol nemäsový deň a podávali sa všelijaké koláče. 😍
Úplne som neznášala pečienku, držkovú polievku a tie predvarene "čevapčiči". Pečienka a držková je doteraz niečo, čo nezjem aj keby som mala hladovať.