icon

Aké jedlo najradšej varíte pre návštevu?

22. sep 2023

Príde mi návšteva a chcela by som nápad čo navariť také jednoduché ale vcelku dobre, niečo iné ako rezne napríklad. 🙂 S čím máte dobrú skúsenosť

Strana
z2
ivkav5
24. sep 2023

Záleží od toho, či ide o napr. rodinný obed alebo o posedenie s kamošmi večer. Najradšej na obedy robím pravú sviečkovú alebo segedín…nie je to ale veľmi jednoduché a rýchle😅😅 Ale pre kamošov na posedenie pripravujem vždy nátierky (vajíčkovú, bryndzovú, tuniakovú, avokádovú guacamole), ponatieram na chlebíky a pekne ozdobím klíčkami + ešte nechám aj v nádobkách a dám chlebilk, keby sa všetko spapalo a chceli by si dať ešte ďalšie…no a potom ešte k telke nám nasypem nachos, kupované omáčky len prehodím do misiek, nech to vyzerá lepšie…k tomu samozrejme nejaké slané, sladké, oriešky atď 🙂

raduska458
24. sep 2023

My robievame v jedom pekáči mäsko (kuracie prsia alebo bravčové karé) to naklepem na rezne, osolím, okorením, dám do pekáča, na vrch zemiaky nakrájané na mesiačiky. Posypem nejakým korením na zemiaky, ešte osolím a zalejem šľahačkovou smotanou. Pečiem najprv s alobalom a potom ešte zapečiem odokryté. Ešte u nás nebol nikto, komu by to nechutilo.

valeria_h
24. sep 2023

No teda, keď tak čítam, mám sa čo učiť o hostení 😁 Ja ponúknem obložené chlebíčky, očká, niečo slané, zákusky a hotovo 🙈

mia2906
24. sep 2023

@valeria_h presne ani ja nič nevarím 🤣🤣 alebo objedná sa pizza

taminka1986
24. sep 2023

Ja by som svokrovcom povedala ze ked chcu specialitu,nech si donesu ingrediencie a u nas si ju mozu uvarit🤣🤣Trosku su drzi,nemyslis?

pocahontas63
24. sep 2023

Za mňa guláš, robím ho v tlakovom hrnci

natalka13
24. sep 2023

Najjednoduchsie ak sme dnu svieckova.
Ak vonku trhane maso.
Mozes urobit panenku v slaninke nivovu omacku ryzu. To je jednoduche.

ivetz
24. sep 2023

@autorka Mozno neskoro, ale dnes som robila podla receptu z ceskeho mimibazaru kuracie stehna na grecky sposob. Maso aj priloha sa robia spolu, je to nenarocne na pripravu, mojim chlapom to velmi chutilo, takze tento recept pouzijem aj v pripade ohlasenej navstevy, ci rodinnej oslavy.

akiana
24. sep 2023

Teraz na jesen robim rada hribove tagliatelle s hluzovkami (za letne hluzovky nedas majland, su pomerne lacne) a pocas celeho roka rozne bruschetty (ako predjedlo alebo finger food) - klasicke paradajkove, ale robim aj s avokadom, sunkovo-syrove, alebo s udenym lososom, tie maju velky uspech. Potom robim nepeceny zakusok v pohari - na dno keks namoceny v kave, stred mascarpone s ovocim podla volby, a hore slahacka, a to cele na cca 2 hodiny do chladnicky, taka varianta tiramisu. Alebo v zime, vanilkova zmrzlina a horuce cervene ovocie.

lolitka25
24. sep 2023

@anjelicek26 prosim recept na ten wok pokrm

adeladulova
24. sep 2023

Spikovane morcacie steno a zemiakovu kašu, alebo kačku s cervenou kapustou

iva06
24. sep 2023

Ja keď čakám návštevu , varím viacero chodov. Kuracie rezne, bravčové rezne, pečene mäsko na prirodno, kuracie pečienky, grilovaný syr. Príloha: hranolky, opekané zemiaky, zelene fazuľky na cesnaku, jogurtovo cesnakovy dip a šampióny na panvičke. Sladké : venčeky, gaštanové guľky v čokoláde , tortu , alebo rolády . Slané : zemiakové pagačiky, cesnačky. Všetko naservírujem na stôl a každý si vyskladá svoj tanier načo má chuť . Takto to mám rada. 🙂

sibliny
24. sep 2023

raz tu daavno jedna mamicka dala recept, musim ho zopakovat, lebo je to ozaj mnamka.
kuracie rezne bud rano alebo aj den vopred namoc v marinade:
rovnakym dielom olej, kecup, sojova omacka, sol, korenie... upiect rychlo par minut, s ryzou, ci hranolkami...
a tortu, den vopred sa robi, za 10 minut hotova vola sa trepana torta s mandarinkami,
piskoty sa nasypu, pokvapkaju mliekom, v mise s vekom minutu zatrepes 2 baliky puding vanilkovy NEvareny musi byt, 2 smotany na slahanie, 2 konzervy mandariniek, trepanim zhustne, natries na piskoty vo forme, posypat alebo poliat cokoladou a do chladnicky.
u nas este nikdy nesklamalo.

megan777
25. sep 2023

@tykat milujem panenku❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

mimi3008
25. sep 2023

Moj manzel zvykne spravit sushi, ked chceme pripravit nieco specialnejsie

selenka7
28. sep 2023

Nakrajam krkovicku na platky a dam na par hodin do pacu (olivovy olej, trocha kecupu, horcice, cesnak, grilovacie korenie, korenie na bravcove pecene, resp. dalsie podobne podla chuti, trochu piva a trochu medu), potom platky masa poukladam do pekaca (zapekacej misy a pod.), trochu podlejem a necham piect, kym maso nie je uplne krehke (aby sa dalo vidlickou pokrajat). K tomu opekane zemiaky (alebo nakrajanu bagetu, kto ako chce), baranie rohy, uhorky, feferony, do misky horcicu, tatarku a len sa tak vzdy po tom zaprasi.

natalka13
28. sep 2023

@selenka7 toto presne idem zajtra robit. Ak bude pekne txk n grile

Strana
z2