icon

Aké jedlo pripraviť na celodenný pobyt na pláži?

22. jún 2025

Dievčatá,
Aké jedlo zvyknete ( alebo by sme mohli) pripraviť na celodenný pobyt na pláži. Mame termotasku, takže nejaký obed v tom vydrží. Myslím také napr tortili... ďakujem za zaujímavé napady 😊

jankajanka13
22. jún 2025

Vsetko mozne ovocie, toasty sladke/slane, wafle, palacinky, tortilly, s termotaskou aj salat alebo cestoviny podlamna, miniburgre domace, cuketove placky..

balerina2025
22. jún 2025

rizek v chlebe, melon, pastety kopec ovocia.....

pieksamaki
22. jún 2025

Mam 5 deti, hocičo co je jedle 🙂

dskjhfdlkdjhl
22. jún 2025

Na plaz nosime len pitie a ovocie/zeleninu. Cez obed sme vzdy niekde na obede, rozhodne nie na plazi.

marca12
22. jún 2025
@dskjhfdlkdjhl

Na plaz nosime len pitie a ovocie/zeleninu. Cez obed sme vzdy niekde na obede, rozhodne nie na plazi.

@dskjhfdlkdjhl Ja naopak mam najradsej plaz v case obeda. Vsetko sa vyludni,stichne,placuce deti idu pospat.

dskjhfdlkdjhl
22. jún 2025
@marca12

@dskjhfdlkdjhl Ja naopak mam najradsej plaz v case obeda. Vsetko sa vyludni,stichne,placuce deti idu pospat.

@marca12 Tu ani nejde o ten presny cas obeda, ale o to, naobedovat sa nejako normalne, napr. v restauracii.

abbey1
22. jún 2025

Na pláži zvyčajne jeme hlavne ovocie. Ak sa dá, kupujeme čerstvé od predajcov na pláži, plus nejaké pečivo. Dávame si bohaté raňajky a večere potom v reštaurácii.

gejb
22. jún 2025

Palacinky na sladko/slano, cuketove placky, zeleninove rizoto, toasty, muffiny na slano, pizza slimáky, hotdog z lístkového cesta, croasanty s mozzarelou a šunkou,

slobodnabaculka
23. jún 2025

My klasika, fašírky v alobale alebo rezne, bôčik, kapusta, knedľa, lokše alebo kačica v hliníkovej remoske vydrží aj osem hodzín. Aj halušky som minule pobalila a decká sa zalizuvali až za ušama.

mogaa
23. jún 2025

tak normálne jedlo by som na pláž nebrala....deti budú chcieť jesť aj tak niečo iné a teda neviem si predstaviť ako chceš obedovať na pláži - to ako pobalíš normálne aj taniere, príbore a budete jesť na deke? to ozaj račej tie lepeňáky a teplá strava večer ....

katjak78
23. jún 2025

Ja som pripravovala zeleninove rizoto, alebo ryžu s tuniakom, pre deti palacinky, toasti, tortili a hlavne ovocie.
Určite rozumnejšie obedovať pri mori ako traviť čas v restauraciach.

maya_hi
24. jún 2025

Úplne ľahké veci. Ovocie, nejaký snack. Pri mori si tiež dáme len niečo ľahké. V tom teple sa ani nedá jesť nič ťažké. To si dáme až keď sa vrátime od mora. Buď si varíme alebo si niekde v pokoji sadneme a dáme normálny dinner 😏 Rezeň, paštéty, vyťahovať na pláži, to je ako vyblednutá fotečka postkomunistických prvých česko- slovenských turistov 😁 Nič v zlom. Také retro 😁

ismarela
24. jún 2025

Tak na pláži sa napchávať s reznami je také….🤭😅

heleninamama
24. jún 2025
@maya_hi

Úplne ľahké veci. Ovocie, nejaký snack. Pri mori si tiež dáme len niečo ľahké. V tom teple sa ani nedá jesť nič ťažké. To si dáme až keď sa vrátime od mora. Buď si varíme alebo si niekde v pokoji sadneme a dáme normálny dinner 😏 Rezeň, paštéty, vyťahovať na pláži, to je ako vyblednutá fotečka postkomunistických prvých česko- slovenských turistov 😁 Nič v zlom. Také retro 😁

@maya_hi U nás práve naopak. Pri vode vždy všetci poriadne vyhladnú a pojedli by aj klince. Deti vtedy jedia najradšej rezne či fašírky s chlebom - aj po 3 kusy. Prípadne pizzu. Z ovocia sa nenaje nikto, akurát sa zväčší hlad, nestane škŕkanie v žalúdku a nervozita.

hellionka
24. jún 2025

… taktiež sa cez obed poberieme niekam sa najesť, niečo čerstvé si kúpiť veď toho je pri plážach už milión … myslela som, že nosiť si na pláž paštéty a fašírky v chlebe, bôčik, dokonca kapustu knedlik a káčicu je už aspoň 30 rokov zabudnuté .. nejaké pochutiny domáce Ok, ale kebyže vidím na pláži niekoho s remoskou ako vyberá guláš asi si pomyslím svoje … pardon

michaelkanr
24. jún 2025

My bravame vacsinou nakrajane ovocie vo velkej doze-cerveny melon, zlty. Nakrajam aj so supkou, kazdy si kus vezme a hryzie😀
Do dalsej dozy vacsinou tortily-s bielym jogurtom alebo humusom, na to sunka, syr, zelenina, zrolujem a nakladiem ich, kolko sa zmesti.
Suche keksy, mini mafiny, croisanty.
Najrajanu zeleninu na pasiky-mrkvu, uhorku a k tomu hummus.
Toto byva nasa vybava🙂

momoqui
24. jún 2025

Toto prvykrat pocujem / citam, ze si niekto donesie fasirky alebo rezne na plaz 👀

heleninamama
24. jún 2025

@hellionka U nás na kúpalisku napríklad okrem pizze kúpiš len kuracie krídelká, z ktorých sa fakt nenaješ a mištičku s 20. prepraženými hranolkami za 2 eurá. Inak sa musíte obliecť, vziať auto a odísť do mesta. A samozrejme, opakovaný vstup na kúpalisko neexistuje. Takže, keď máš tri deti v puberte s vlčím hladom, aj tie rezne doma nachystáš. A k moru chodíme jedine all inclusive, inak by som sa v reštaurácii nedoplatila, čo toľko zjedia. Fakt nechápem, že niekomu stačí zjesť ovocie a nejaký snack. Ale zas my jeme radí, často a veľa. 🤣🤣🤣.

trisha_r
26. jún 2025
@dskjhfdlkdjhl

@marca12 Tu ani nejde o ten presny cas obeda, ale o to, naobedovat sa nejako normalne, napr. v restauracii.

@dskjhfdlkdjhl no asi tu ľudia nechápu že pani zrejme nechce nechať xy peňazí za predražené jedlo, keď doma si to aj tak spraví lepšie 🤷🤦

iwesska
26. jún 2025

My do velkej misy spravime cestovinovy salat - bez mliecnej zlozky samozrejme a potom si dame do papierovych misiek. Rano k tomu spravim z vecera napacovane kuracie/morcacie na prirodno. S tym vydrzime uplne cely den. K tomu ovocie,kolac a nejake suche chrumky. Pripadne placky akekolvek zeleninove mozes spravit. Nekupujeme predrazene,mastne,vysmazane polotovary v stankoch.

dskjhfdlkdjhl
26. jún 2025
@trisha_r

@dskjhfdlkdjhl no asi tu ľudia nechápu že pani zrejme nechce nechať xy peňazí za predražené jedlo, keď doma si to aj tak spraví lepšie 🤷🤦

@trisha_r Neviem, ci si toto chcela naozaj napisat mne. Ale ja napr. ak by som mala na dovolenke varit, tak neviem, ci by to bola dovolenka. No, mne je to osobne jedno, ako to kto ma.

trisha_r
28. jún 2025
@dskjhfdlkdjhl

@trisha_r Neviem, ci si toto chcela naozaj napisat mne. Ale ja napr. ak by som mala na dovolenke varit, tak neviem, ci by to bola dovolenka. No, mne je to osobne jedno, ako to kto ma.

@dskjhfdlkdjhl to bolo na margo tej reštaurácie. Pretože v hlavnom príspevku nie je napísané nič o dovolenke ako takej iba na pobyte na pláži. To beriem ako 1dnovy vyletik niekde akože na pláži ,kvázi piknik. Ale, ktovie. Jasné ,že kebyže som niekde 2 týždne na dovolenke tak variť nie.