icon

Aké koláče pečiete na Vianoce?

sundance
3. dec 2012

Baby, aké koláče na Vianoce už pečiete teraz? také čo vydržia čerstvé do Vianoc okrem medovníkov? 🙂

barrborka
3. dec 2012

dobra otazocka, aj mna by to zaujimalo,po pripade dal by mi niekto overeny receptik na linecke kolaciky? 🙂

monusik73
3. dec 2012

ja peciem medvedie dlabky, srdiecka z lasky, oriesky, šamrole, oriesky, fukane rozteky kokosove, strojcekove pecivo, bananky, a opity izidor, medove rezy, puncovy rez a na silvestra slane pecivo 🙂 🙂

bubutko
3. dec 2012

ja uz medovniky mam tyzden upecene tie vydrzia, uz mam aj uliky z gastanoveho pyre plnene vajecnym likerom - tie som radsej dala do mraznicky zatial.
este sa chystam na:
- nepecena kokosova rolada z marina keksov
- gulky z arasidoveho masla
- nepecena gastanova rolada z bebe keksov
- samrole
- gulky marlenka
- gulky rafaello, alebo delissky gulky
- sandokanove oci

a ked sa mi bude este chciet a nahodou dovtedy este neporodim 🙂 tak skusim parizske rozky.

natal12
3. dec 2012

Ja začnem asi 21 decembra uvidím lebo mamina hovorí že to neni čerstvé 😀 takže : linecké koláčiky, praclíky, šuhajdy , mandlové sucháre , vanilkové rožteky, kokosové guľky ,mašinkové rožteky, karamelové košíčky ,kornutky ,kokosové hranolky,kakaové kolečká, medové rezy a možno ešte nejaký jeden plnkový zákusok 🙂 marlenka, medovnikový kremeš,metrový koláč niečo z toho vyberiem 😉

zuzka38
3. dec 2012

ziadne 😀

lucka1987
3. dec 2012

medovnicky
linecke kolaciky
vanilkove rozky
grilazky
kokosove gulky,
laskonky
nejaky kremovy orechovy rez
nieco kysnute napr rozteky plnene coko, dzemom, tvarohom, pripadne osie hniezda

samozrejme vsetko v polovicnej davke 😉 lebo v celej by toho pre nas bolo az az

a prave dnes som napiekla medovnicky. dala do vzduchotesnej dozy a je to. cez vikend urobim linecke. ostatne budem robit az toho 21 . dec

brumka
3. dec 2012

ja peciem, strojcekove, vanilkove rozky, linecke v dvojitych davkach, suhajdy asi nepspravim nik to neje, spravim orechovo kokosovy gulky a daco slane z listkoveho cesta. tento rok chcem prvy krat robit medovniky na stromcek

renaz
Odpoveď bola odstránená
dilino
10. dec 2022

@bubutko drobček trošku počká pokiaľ mu mamina prípravy Vianočne koláčiky. A príde na hotové. Držím veľmi 🙏a aby všetko dobre dopadlo celý pôrod.

moni
10. dec 2022

@dilino asi si si nevsimla ze reagujes na 10 rokov stary prispevok 🤭 ten drobcek 10 rocny uz urcite pomaha mame pri peceni

dilino
10. dec 2022

@moni no všimla už neskoro

bubutko
13. dec 2022

@moni
@dilino ano :D drobcek 10 rocny uz aj pomaha aj vyjeda, ba dokonca mi zakazal upiect mu na oslavu tortu, lebo vraj cukor je zlo 🙂)) A moje pecenie pred 10 rokmi dopadlo tak, ze 13.12. (presne pred 10 rokmi) som si vysypala na podlozku muku, cukor a maslo na linecke a v tom Prask....voda....tak volam muzovi a tramtadata do nemocnice, a na dalsi den doobeda uz bol drobcek na svete 🙂 A muz musel doma spratavat cesto na linecke z dosky 🙂))

dilino
13. dec 2022

@bubutko super ja som si až potom všimla že je to starý príspevok. Nech vám syn robí radosť a nech vám pomáha čo sa teraz naučí na starosť nájde.