Aké koreniny sú najobľúbenejšie pri varení?
Ahojte kuchárky ! Aké koreniny používate najčastejšie pri varení?
Zalezi od jedla samozrejme, ale najcastejsie nove korenie, bobkovy list, susene bylinky - bazalku, tymian, rozmarin, cierne korenie, ml.cervenu papriku, ak zmes korenia tak mam rada tie v zlatom sacku - gulasove a grilovacie, na zemiaky Americke zemiaky, a do thajskych jedal davam kari, citronovu travu, zazvor a podobne
Všetko možné, soľ, korenie, rasca, vegeta, červená paprika. Ostatné ako rozmarín, tymian podľa jedla, nepasujú do všetkého. A predávajú aj v sáčku špecialne buď na americké zemiaky, alebo gyros zmes, alebo na rybu, alebo francuzke zemiaky a podobne.
Rôzne podľa druhu jedál, ale posledne mesiace co nesmie u mňa chýbať je údená paprika, dávam ju vsade kde sa dá 😁
Klasika soľ, čierne korenie, čerstvé bylinky a kurkuma
Ja milujem koriander! :D
Č.korenie ,mletú papriku údenú,kôpor,Bob.list,rasca a zbožňujem korenie na kura..to dávam,asi všade...😆
Ligurcek, majorán, rasca, červená paprika, bazalka ... Najčastejšie tieto.
Vsetko mozne...zalezi aj co sa vari...najcastejsie...kurkuma.cierne korenie mlete.rasca mleta..paprika cervena sladka..vegeta bez glutamanu.medvedi cesnak.ligurcek..bobkovy list.majoran.....niekedy provensalske byliny.oregano.
Rôzne korenia. Od klasických ako je peper, rasca, paprika (sladká ci údená) cez bylinky (tymián, rozmarín, koriander, oregano ci majorán) až po exotické korenia ako je napr indické tandoori ci thajské kari.
Korenia na zemiaky ci na gyros alebo klobásu taktiež používam. Na mleté ci kuracie, bravčové taktiež. Je toho veľa.
Baby ďakujem! A ako máte korenie uložené ? V originálnom obale, alebo máte nádobky?
Momentálne ich mam uložené v originálnom obale v plastovej nádobe. Ale chcem to po case zmeniť.
V or.obale
Mame asi 30 (mozno aj viac) druhov koreni a zmesi, vseko ulozene vo flaskach s uzaverom, 4 druhy korenia (peper) v mlyncekoch Pouzivam ich vsetky, pretoze do roznych jedal sa hodia rozne koreniny. Jedine suseny bobkovy list nemam, ten si otrhavam cerstvy z balkona.
Ja do vsetkehk sypem kari 😂 a este suseny cesnak a cibulu
Cervena paprika, rasca, kari a provensalske korenie. Potom mame este cerstve bylinky
@ladybarbora to jak bývalí susedia, keď som bývala ešte v paneláku a celé poschodie furt smrdelo
@sisska96 ale nie, suseny cesnak a cibula nesmrdia. Podla mna najlepsie korenie
@ladybarbora Myslím kari, to smrdí kilometer
@sisska96 ale kari je velmi zdrave, detox uzasny na pecen
Ja používam najviac klasika soľ, korenie, červená paprika, potom tymián, rozmarin...co neznesiem je koriander. Ten keď zistím ze je v nejakom jedle tak ho môžem rovno celé vyhodiť 😀. Nemôžem si pomôcť.
@gerrwie_girl to, ze niekto neznasa koriander je geneticka zalezitost, takze tym sa netrap.
kari, majorán , bobkový list, rasca, gyros, provensálske bylinky, americké zemiaky, a do krémovej polievky mám rada trochu muškátový oriešok, sušený zázvor
@20erika07 aj my sme ju objavili asi pred mesiacom!
@viestta preco?
@evelynka86 je to nejaky gen, ktory mas a ktory sposobuje, ze ti koriander chuti ako mydlo
samozrejme, zalezi od toho co varim. majoranku mam velmi rada, oregano a tymian. samozrejme je toho viac, mam v korenickach ale aj v sackoch, hlavne take, co pouzivam menej.

Brat si dáva čierne korenie, používame papriku, bazalku, tymian, rozmarín... Teda skor bylinky.. mne robia korenené jedla zle .. mne dokonca chutia aj jedla bez soli.