icon

Aké máte štedrovečerné jedlo na stole na Vianoce?

tamaee
20. dec 2020

Len ma to zaujima zo zvedavosti že čo mávate na veceru ✨

Strana
z2
jujo13
20. dec 2020

ahoj, my máme oblatky s medom a cesnakom, potom kašu zo žltého hrachu - ide no nej celé maslo, kapustnicu s hríbami a sladkou smotanou a tresku pravú vysmážanú a majonézový šalát. prejem pekné pokojné Vianoce.

tamaee
autor
20. dec 2020

My mávame lososa , kapra , pyré zemiakové k tomu nakrájany pomaranč na kolieska ,majonezovy šalát a oblatky s medom a klasicky jablko a ešte sosovicovu polievku a hríbovú polievku

diewcatqoo
20. dec 2020

Mame oplatky + med + cesnak, bobalky nasladko a naslano, kapustnicu, sosovicu alebo fazulovicu (striedam to) a hlavne jedlo mame rybu. Kazdy rok inak pripravenu.
Tento rok budeme mat lososa v cesticku a zemiakovu kasu k tomu. Minuly rok sme mali pecene pstruhy a opekane zemiaky, rok predtym sme mali stuku na masle... kapor nam nechuti, takze toho nemavame vobec.
Kazdy rok robim aj zemiakovy salat, ale ten sa je az na druhy den.

nika82
20. dec 2020

kasa krupicova, oplatky s medom, makove pupaky, kapustnica salat a skaprom

raszuz
20. dec 2020

My oblatky s medom, pupaky s makom, ja som naucena z domu kapustnicu s hribami, slivkami, udenym a klobaskou, muz na sosovicovu, takze tieto dve, kapra nejeme ani jeden, tak treska v trojobale s majonezovym salatom, deti na masle so zemiakovou kasou. Ja nejem ani tu tresku, tak mam pecene morcacie stehno na slaninke s takou dusenou cestovinou - rajbanickou (toto sa u nas robilo vzdy, aj kapor a salat)

mogaa
20. dec 2020

no u nás kapustnica a majonézový šalát s vyprážaným kaprom - čiže uplná klasika...po večeri oblatky s cesnekom, jablčkom a medom a koláčiky....samozrejme každý si dá čo chce napr.trubičky ovocie, zákusky.....

ivangeline
20. dec 2020

My sme to zminimalizovali na oplátky s medom a cesnakom, kapustnica a šalát s rybou (ďalší deň rezeň), plus pirohy sladké/slané (čo nemusí byť, len to mám z domu a mám to rada...) Inak u nás doma bolo toho omnoho viac. Viac chodov. Ale ja mám dosť po šaláte. 😅

viestta
Odpoveď bola odstránená
katpox
20. dec 2020

Oblatky, tiez rybu striedame min r pecena so zemiakmi, tento rok vyprazim tresku a varene zemiaky, sladke medovniky, kolace, tatransky caj na pripitok.... Inak doma s rodicmi sme mali kapustnicu mliecnu bez masa a zemialy bola na obed.. Vecera kapor, morske priserky, zemiakovy salat no mavam koliku a zvazujem ci budem vyprazat,alebo len masle bylinkovu rybu...a polievku sosovicovu spravim...

vroni
20. dec 2020

My oblátky s medom, šošovicovu polievku, lososa, zemiakový šalát (s majonézou bez oleja) a ryzu a nakoniec koláčiky.

deti95060810
20. dec 2020

prípitok, oblátky s medom, kapusnicu s hríbami, losos, vyprážaný kapor so zem. šalátom, lokše s makom, zákusky....
je to také zmiešané - niečo máme od manželovej rodiny a niečo od mojej....
moji rodičia mal vyprážané rezne so šalátom, kapustu a klobásou a mäsom....

eskop
20. dec 2020

@tamaee my mame oblatky s medom, kapustnicu s hribami, pangasiusa zemiakovy salat a rezne a potom zakusky a ovocie 🙂

rik01lulaka
20. dec 2020

My opekance s medom a makom/bryndzou, kapustnica mliečna bez mäsa, rezeň/ryba so šalátom majonezovym/kaša...

andrejka1974
20. dec 2020

Oblatky s medom, kapustnica, rybu tento rok sumec upeceny, zemiakovy salat

sara07
20. dec 2020

kapustnica - klobasa, slivky suš, kapusta, huby, mladšie deti vyvar
zemiaková kaša, pečená ryba alebo losos na masle alebo s kamparami
a nemáme večeru ale obed , na večer je takto pre nás tažké

abriela
20. dec 2020

zaujímave čítanie a zvyky.
U nas pripitok, oblatky s medom (chlap aj s cesnakom)), jablko, kapusnica s hubami, zemiakový šalat, ryba (kapor, sumček), opekance s makom a ako dieťa súčasťou večere bol ešte kapustník a tvarožník.

barboratoth
20. dec 2020

Prípitok, oblátka s medom, kapustnica, biela omacka zo sušených hub, kapor a losos, dva druhý šalátu-zemiakovy a taký zelerovy s ananasom, jablkami atd 🙂 mozno ešte niečo sladke dame. Uvidim, sú to naše prvé Vianoce v novom dome, len ja priateľ a deti 🙂

tykat
20. dec 2020

@tamaee
- pripitok - medovinu
- oplatky s medom a cesnakom
- kapustnicu s hribami, klobaskou, obyc. a udenym masom, leckami a cistym kolackom
- misa z viac druhov ryb (losos, zubac, tmava treska, kapor, jeseter...) vyprazane aj na prirodno podla chuti, zemiakovy salat
- zakusky - puncovy a veternik na plechu
- suche vianocne - medovniky, suhajdy, cimprcampr, linecke
Mavali sme aj makove bobalky ale nejako sa vytratili, nikto ich velmi nechcel.

pivoniaveronika
20. dec 2020

@eskop pangasia treba vymenit za kvalitnejsie, radsej napr. slovenske ryby...
http://chillin.sk/2017/10/sokujuca-pravda-o-ryb...

pivoniaveronika
20. dec 2020

my mame na veceru menu ako nika82, az na krupicovu kasu, ..cize zaciname ...oplatky s medom, opekance s makom, kapustnica, a zemiakovy salat s kaprom ... len tak pre info (nie preto aby sa hned niekto zacal hadat so mnou..ze o co je napr. kapor lepsi) pridavam par linkov na ryby ako pangas a losos....ktore som prestala jest. Mozno to zaujeme a zmenite aj ledalnicek... Prajem vsetkym krasne sviatky..

http://chillin.sk/2017/10/sokujuca-pravda-o-ryb...

https://www.trend.sk/trend-archiv/nakazene-loso...

https://www.startitup.sk/norsky-losos-je-jedna-...

sara07
20. dec 2020

@pivoniaveronika s tým pangasom suhlasím ja mam alergiu na niektore kovy
a zaujimavé 3x som jedla pangasa , 3x som sa do 15 min hnusne vyhadzala , a pri iných rybách nie , v pohode , môžem jest kolko chcem

cacianka
20. dec 2020

Ja zasnem ako zvladzete tolko zjest a miešať.
Nic v zlom, naozaj.
Budeme ako uz par rokov 3. Aby mama nebola sama.
Mama zavinsuje tradicny pripitok(nealko zazvor).
Kazdemu natrie oplatku medom, ostatne si sami, rozda po strúčiku cesnaku. Symbolika aby sme boli zdravi.rozdeli 1 jablcko. Vyberieme si 1 orech a v akom stave ho najdeme take bude zdravie v novom roku. Orechy a trochu ovocia s medom si dame kolko chuti.
Potom kapra alebo losos + zemiakovy šalát .po malej porcii.opekance s makom trochu. (Na druhy den s tvarohom)

evamea
20. dec 2020

Oblátky bez medu (ja med nemám rada a muž je alergický), rybaciu kapustnicu s hubami, kapor so šalátom. 🙂

raszuz
20. dec 2020

@cacianka ako u nás to vyzerá, že je toho veľa, ale každý je iba oblátku s medom, za lyžicku pupákov, potom každý tú "svoju" polievku a druhý chod podľa chuti. Nejeme, že aj kapustnicu, aj šošovicu, aj rybu aj morku. Je toho veľa hlavne na prípravu, ale nie každý je všetko, by nás roztrhlo 🙂

jana_eyre_2
20. dec 2020

Jablko, oblátky s medom a cesnakom, pupaky s makom a cukrom, hríbová polievka, kapustnica a losos so zem.salatom.. zo všetkého sa zje len potroske..

majkabr
20. dec 2020

Doma sme mávali oblatky s medom, vianočný punč, kapustnica, kapor a šalat, zakusky a ovocie, Teraz manžel neznaša vianočný punč tak máme miesto toho opekance s makom ale ináč to isté všetko🙂

lucy125
20. dec 2020

Doma mavame: pripitok,oblatky s medom a cesnakom,polievku zo suseneho hrachu,hribovicu,kapra s majonezovym salatom,ovocie( prekrojene jablcko) a zakusky.
Kapustnicu mavame vzdy na Silvestra,nie na Vianoce.

drozdajkahra
20. dec 2020

Oblátky, med, cesnak a celý chlieb sa trhá
Varené pirohy s kapustou
Fazuľa na husto varena
Kapusta s hribami
Šalát ryba
Hribove holubky
Všetko bez mäsa

daniela2227
20. dec 2020

My oblatky+med+cesnak, fazuľová polievka so sušenými slivkami, kapustnica s klobásou a hribmi, k obom polievkam "poplanok", rybu a šalát, bobalky s makom.. Z každého len za lyžicu.. Inak to nejde 😂

ysseba
20. dec 2020

My úplnú klasiku. Oblátku s medom a cesnakom (deti bez cesnaku), kapustnicu a hríbami. A druhé rybu s majonézovým šalátom. Robíme zubáča, ale kupujeme aj pár podkovičiek kapra. K večeri máme šampanské.
A pre zaujímavosť moji svokrovci majú moriaka s majonézovým šalátom. Na 1. sviatok vianočný vždy meníme - my ideme k ním na moriaka a my im prinesieme rybu 😅

Strana
z2