Ako často varíte a jete jedlo opakovane?
ako často varíte? zjete jedlo aj viac dní po sebe?
@nyusika ved 🤣 kým sa mi dnes varili špagety, ja som zatiaľ dala prať, vylozila umývačku, naplnila, dala vysavat vysávač a do toho som sa aj s dieťaťom hrala 🤣 nestala som nad hrncom 10 minút kým sa uvaria.
Lebo inak si to neviem vysvetliť. Aj keď robim zložité jedlo, nestojím nad ním 3h a príprava nezaberie toľko času. A komu hej, asi je niečo zle s tým človekom 🙆♀️
@lucia13022023 ty si sa nepozerala do hrnca, ako sa vari voda ?? 😀
jedine jedlo, ktore nenavodim pripravovat, su zemiakove placky, to je moja smrt, tam fakt pri sporaku skysnem na dve hodiny 😀
ale robim ich aj tak
@nyusika nie, asi som niečo robila teda zle 🥺
Pfu to aj ja. Aj palacinky. Ale milujem to, čiže si postojim ale výsledok stojí za to 🤣
Keď som sama s deťmi, varím každý deň, keď je doma aj manzel, varím aj na tri dni. Ja nezjem zohrievane jedlo 😁 deťom a manželovi nevadí.
@tanikka nezostane jedlo buď robím minútky, alebo niečo väčšie na dva dni.Ja som asi fajnová, ale zemiaky, ryžu z druhého dňa nezjem.Tie zemiaky už majú takú divnu chuť ja aj rezeň nezjem večer z obeda .Dnes som chcela niečo bez mäsa zapekám zemiaky s brokolicou cedarom neviem si predstaviť aké by to bolo zajtra.
@nyusika uz týždeň sa bránim zemiakovým plackam🙂ale cez víkend spravím presne tak palacinky, lievance a placky robím málokedy, lebo to dlho trvá.Za ten čas mám kurací steak aj zjedeny
Varíme každý deň čerstvé jedlo, tak aby sa zjedlo všetko. Nejeme varené jedlo z predošlého dňa, už vôbec nie na 3 deň. V uvarenom a zohrievanom jedle sa tvorí veľa histamínu čo nie je zdravé pre telo.
Inak toto je zase téma na rozdúchanie vášní. Neexistuje jediná správna odpoveď a ešte napíšeš troška ináč už sa druhá urazí 😁 určite každá robí ako to vyhovuje jej rodine. Hrncom zdar a čo najmenej vyhadzovania.
varené jedlo máme každý deň... niekedy varím na dva dni - jedla ktoré sa dajú zohriať - guľáš, hustejšie polievky, plnenú papriku, segedín, tekvicový prívarok, .....
@nyusika mne je smiešno keď niekto povie, že celý deň varil a nič iné nestihol. Ako švagriná, že neznáša variť vývar, lebo cely deň stojí pri sporáku. Asi pozerá, a počíta bublinky pri varení 🙈 keď si pomyslím, že vývar varím aj 8 hodín 😅 alebo včera napríklad som ráno dala variť vývar, odvarila cestovinu, išli sme do kostola, kým sa prezliekli, umyli ruky, už jedli, kým dojedli, už piekla bublanina, ani nevedeli kedy. Dopiekla sa bublanina, dala som piecť stehná. Medzitým zemiaky sa varili. Dali sme si kávu, ja som dala 2x prať... A už mohli jest zase. Keby som mala viac horákov, a 2 rúry, tak za 2 hodiny komplet aj s kolacom. Ale určite nestojím pri sporáku a nečakám kedy zovrie voda, ani nepozerám do hrncov 😁
Ale tak skvelá výhovorka niekedy, že som musela variť a nič iné okrem toho nebude urobene 🤭
Väčšinou varím každý druhý deň. A aj keď máme na pláne napríklad cestoviny tak tie uvarím vždy ráno čerstvé ale zásadne jeme 2 dni po sebe to isté 🙂
Tak podľa potreby, snažím sa, aby z nedele ostalo aj na pondelok, v práci nám nosia donášku, tak sa najeme tam. Na večeru už len niečo jednoduché spravím. Nevadí mi jedlo z druhého dňa,vale zemiaky chcem vždy čerstvo uvarené.
Varíme max na 2 porcie pre každého (2 osoby). To znamená teraz a na veceru (alebo obed do prace).
Skúšali sme variť viac na viac dní ale zistili sme ze to ten ďalší deň proste jest nebudeme. Aj keď sme sa snažili odpad tvoril viac ako 30% co je proste neekologické ale hlavne finančné náročné. Takže 1-2 porcie pre každého a následne si navar.
Navariť jedlo zaberie max hodinu (aj to 45 minút z toho len čakáš kým sa to uvarí v rúre alebo na sporáku) takze radšej si varíme každý/druhý deň.
Tiež varím každý deň. U nás sa neje jedlo z predchádzajúceho dňa. Varím tak už veľa rokov a úplne som si zvykla.
Jasné, je to o praxi,systéme prác..keďže my ženy dokážeme toho aj viac naraz robiť...
Varím, skoro každý deň, pokiaľ nedojedame jedlo z predošlého dňa ♡
Máločo zjem viac dní, ale teda brokolicovu polievku som jedla 3x
obden , niekedy ked neodhadnem mnoztvo tak to chudak je 3 dni , ale nestazuje sa , varim co mu chuti a jemu nevadi jest tie jedla dookola , nastastie :D
Tento týždeň nebudem vôbec.Nestiham.Vari muz
varím kazdy den aj 2x . mam histamin
Každý druhý deň, ak navarím viac, tak nevarim v ten deň. Nemám problém zjesť jedlo uvarené v iný deň. Čerstvé varím len prílohy, tie neohrievam

@lucia13022023 zbytocne sa to snazis vysvetlovat...varenie je zataz na minimalne tri hodiny a ked to tak nerobis, robis nieco zle.
ved aj take pecene kura - das piect a vybavene. popri tom si bud zacvicis, alebo nieco upraces - podla priorit...pripadne sa naucis s detmi, zahrajes s manzelom 😀...cokolvek.