Ako dlho varíte kukuricu?
Podľa toho akú. Lahôdkovú 15 min, tú "poľnú-krmnu" asi 40 min.
ja 30 min a vodu nesolim
Ja ju pečiem, príde mi chutnejšia. Vyskúšaj
Cca 20 minut
mňa otec naučil, kým nezačne voňať😀...v reáli to znamená cca 10minut
10 minút som minule skúšala a bola surová. Tak 30-45min
Lahôdkovú varím 10 minút, vypnem a ešte 5 nechám "dojsť" v slanej vode
Tu našu z pola varim 30-40 minút.
@pau_linka ja robim v parnom hrnci, podla toho či je mlada alebo starsia od 20 do 40 min..
Aj ja v sladkej vode, 15 minút. Z pecenej ma napína.
@andreatytler pre mňa je dobrá kukurica taká, ktorá dobre chutí bez soli a rôznych iných prísad 🙂. Ja si ju maximálne osolím, vôbec ju nemám rada keď je niečím poprášená. Ale vyzerá to veľmi dobre.
@pau_linka uplne postačí variť 5 min v čistej vode (bez soli, bez prisladenia)
Varím ju podľa odporúčania starých babiek 8 min., dávam tam pár jemných lístkov zo šúľka. Ide o lahôdkovú kukuričku, jemnú, sladkú. Také tie družstevné odrody sme tiež varili kedysi aj 20 min.
@kvetinka75 Ono to co robi najvacsi rozdiel je aj tak to maslo. Takze ak aj nedas ziadne korenia, urcite skus to maslo. Ja by som kukuricu bez masla uz nikdy nezjedla. Je to doslova ako jest hrianku bez masla. Ale ja som masloholik. 😀 Ak maslo velmi nemusis, tak ti to smakovat asi nebude.
Ugrilovat zabalenú v alobale s trochou masla. 🤤 Potom posoliť.
Ak varím, tak cca 10 minút lahodkovu a hodinku krmnu. Do vody nič nepridávam. ☺️
@pau_linka neviem čo všetci majú za kukurice ale kdekoľvek kúpim, či na trhu alebo v obchode? Stačí max 7 minút od zovretia vody a už sa mi stalo že aj to bolo moc a začala tvrdnúť. A teda takto mi na trhu aj povedali že viac netreba a vždy je fantastická🙂.
@pau_linka ja som pocula ze cukor preto ze sa skor uvari,ci pravda neviem,tiez sme varievali v osolenej vode
Maximálne 10 minút! Stačí aj menej. Počítam, samozrejme, od zovretia vody. Mimochodom, čím dlhšie 🌽 varíš, tým je tvrdšia. 😉 A varím v slanej vode.

10 az 15 minut v osladenej vode, sol do vody nepridavam