icon

Ako dochutiť zeleninu?

sjuzocka
9. feb 2014

Mile kucharky, obraciam sa na Vas s prosbou o tipy, ako dochutit zeleninu. Konkretne teda myslim napriklad dusenu. Dajme tomu, ze mam sacik mrazenej zmesi, svacnem to na panvicu a co na to nahadzat, aby to bolo zaujimave? Alebo taka fazulka zelena. Brokolica. atd. Ak mozte, napiste aky typ zeleniny s cim sa vam osvedcil dochutit. Ake kombinacie byliniek... atd. Moje umenie konci pri vegete bez glutamanu, citrone, cesnaku, sojovej omacke...

luba28
9. feb 2014

ja davam bylinkove maslo a worcester a podlejem bujonom + vegeta,cesnak......a nakoniec tam pustim platok,dve masla....

dablik82
9. feb 2014

@sjuzocka ja mám strašne rada zelené fazuľky v celku. Tie si pripravujem na obyčajnom masle, k nemu dám bujón masox (viem, sú aj zdravšie veci) a potom do toho dám fazuľku. A ja sa toho nejdem dojesť. Veľa krát si ju robím len tak, ako pochúťku. Nie ako prílohu. Alebo ešte takto pripravujem jednu mrazenú zeleninu z Lídlu. "Mixed vegetables - mexican style". Mňamky.

gromkaver
9. feb 2014

@sjuzocka no ja zeleninu milujem, napr. nrkvu s brokolicou (len zvycajne pouzivam cerstvu zeleninu, ale mozes aj mrazenu), orestujem si malu cibulku nakrajanz na kocky s cesnakom a pridam na kolieska nakrajanu mrkvu (niekedy samotnu a niekedy s brokolicou), jenne osolis+sojova omacka+ trochu vody, podusis cca 5min., pokrievku das dole, aby sa odparila voda a nechas, aby sa ti zelenina jemne osmazila,. motes podavat k masu, alebo samotne z uvarenym vajickom, alebo nastruhanym syrom. No a ako drezing je dobre jogurt+kysla smotaba+cesna+cutron+kopor+sol,korenie alebo medova horcica s jogurtom a chuti to squelle 🙂 ...

ikke
9. feb 2014

napr. na mexicku zeleninu (hlavne fazulu a fazulove zmesi) sa hodi kurmin (rimska rasca), pripadne cili paprika
na taliansku zeleninu talianske bylinky (oregano, tymian, bazalka, rozmarin, bobkovy list)
na zmes ako na ratatouille (cize cuketa, baklazan, paradajky) provensalske bylinky (majoranka, tymian, bazalka, rozmarin, salvia, levandula, saturejka)

na skoro vsetko s ryzou sa hodi kurkuma a/alebo kari korenie
najlahsie sa experimentuje s paradajkovymi omackami alebo paradajkovymi kockami, tam mozes dat aj napr. zazvor, kardamon, mlete klinceky alebo aj skoricu. podla pridaneho korenia bude chutit indicky, marocky alebo mexicky 😀

mamadana2
29. sep 2014
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

ahoj, vieš čo trošku masla tam treba šupnúť podľa mňa vždy a ja mám teraz obľúbenú podravku stredomorie. objavila som ju nedávno ale som spokojná - vždy to fajne prevonia tú zeleninku. Inak dobrá vec je aj kurkuma alebo kari 🙂