icon

Ako pripraviť bravčové rezne, aby sa nevysušili?

babydesire
20. dec 2024

Ahojte, poradte mi sposob ako zabezpecit, chutne, chrumkave, makke rezne z bravcoveho kare aby sa "nevyzliekali" z trojobalu.
Vzdy ked obalujem, pri vyprazani sa odpari voda a rezen sa zmensi, potom mam velky obal ktory sa potrha, rezen sa "vyzlecie" a je bez obalu, navyse, su tvrde a suche. Som zufala, skusala som kadeco. Preco sa mi to deje? A ako ich pripravit spravne? Na nete aj konikovi je toho vela ale jasnu odpoved na toto vyzliekanie a ako to robit spravne som nenasla. Dakujem vopred ❤️

Strana
z2
taktotedanie
20. dec 2024

@babydesire moja babka normalne robi klasika 3 obal
Hladka muka-vajicko cele-struhanka, poriadne utlapka tu struhanku potom rychlo do jemne vyslahanych bielok a tak ma poriadne rozpaleny olej

xxemma
20. dec 2024

@babydesire urcite je to tym slabym utlapkanim muky.

petronelag
20. dec 2024

Mne sa to ešte nestalo, že by sa rezne vyzliekli. Robím z karé alebo vhodnej krkovičky, treba ich naklepať, potom obaliť v trojobale a dať do dobre zohriatého oleja, aby sa nevydúvali tak ich je dobre každý aspoň trikrát pichnúť vidličkou aj z oboch strán ako sa pečú a ak je karé na okraji také blanovité, tak tú blanu na okraji trochu narezať, aby sa okraje nevykrúcali. A keď obaľujem tak najprv v hl.múke, potom v mlieku, kde je rozmiešané vajce a potom v strúhanke, to mama hovorila, že to mlieko je tam kvoli tomu, aby rezne neboli suché, tvrdé.

anna777115
20. dec 2024

Obaĺovať v hladkej múke(nie, v polohrubej) a poriadne vklepať, vtlačiť strúhanku. Hlavne, ich neprepichuj, lebo vytečie štava a podfukne trojobal a bude sa oddelovať od mása....

babydesire
autor
20. dec 2024

@ivanakal dakujem za povzbudenie,,bude to asi tym ze nevtlacam, ja iba jemne strasiem zvysnu struhanku a dam vyprazat

babydesire
autor
23. dec 2024

@vroni jeeej, to rada citam, ze niesom jedina,,prepac .. no mnohe sa tu cuduju ako to, ze sa mi vyzliekaju.. nuz, stava sa mi to..dufam teda, ze sa zajtra konecne podaria 🙏 dakujem

babydesire
autor
23. dec 2024

@taktotedanie aha,tak takto som to ešte nepocula.. 🤔

babydesire
autor
23. dec 2024

@petronelag hm, ano, aj moja mama dava vzdy mlieko do vajec polotucne,, ak ma maso, ktore hned nevyprazila k obedu, nechava v mlieku v chladnicke a vyprazi k veceri a jej rezne su fajn

babydesire
autor
23. dec 2024

@anna777115 jj aj to moze byt,,ze prepichnem vidlickou,,zvyknem to spravit 🤷

babydesire
autor
25. dec 2024

Tak, zda sa, ze vase rady pomohli..rezne boli krasne makkucke a ani jedna sa nevyzliekla,,vsetkym dakujem za rady a prajem krasne Vianoce 🎄❤️😘

luccija
25. dec 2024

@katkaseiner nemáš mäso príliš tenké?Skús z tej panenky, alebo morčacie, kuracie.. karé je samo o sebe suché maso ja ho dávam buď do zivanskej v alobale, alebo minútky, alebo na stave

katkaseiner
25. dec 2024

@luccija kuracie aj morčacie je jedna báseň, s tym problem nemam... ale bravcove je cista podošva 🤦

mahdia17
25. dec 2024

@katkaseiner z kare sa daju spravit uzasne rezne, narezat natensie, dobre vyklepat a nalozit, najlepsie na noc, do mlieka. pozrite link vyssie, co som pripla. Naozaj lepsie ako kuracie a morcacie...

Strana
z2