Ako pripraviť pre dieťa avokádo?
Ahojte mamičky, prvý krát idem dat avokádo 9 mesačnej dcérke ale v živote som ho nerobila keď chcem dat zo zemiakmi treba aby sa varilo či pridať do zemiakov surové???? Ďakujem za každú jednu radu
Preco davas dietatu nieco co nevies pripravit a nikdy si to nejedla?
Surove/ lepsie je tmave avokado. Zelene je horke. Mozes zmiesat aj s bananom alebo len tak natriet na chlebik
@kitycat presne.. ja som davala detom len to co som uz jedla.. napr v zivote som nejedla baklazan a ani neviem ako sa pripravuje.. tak ho nejedli ani moje deti a prezili bez toho 🤷♀️
@ivanak49 Synovi chuti (surové) mixované avokádo s mliekom + trochu cukru. Ako koktejl. 🥑 🥛 🍹
Treba aby bolo tmavo fialove, jemne makke. Nakrajam na kocky a papa
Drž sa sezónneho ovocia a z našej oblasti.na avokádo a podobné experimenty máte dosť času.
Ja robím avokado na sladko ako nátierku buď s javorovým sirupom, alebo medom. Naslano ako nátierku s cesnakom, maslom a majonezou(jogurtom). Potom ho dávam do šalátu nakrájané na kocky, ako prílohu k jedlu, s tofu. Vždy ho robím nasurovo. Nikdy som avokado neupravovala tepelne. Viem, že sa dá robiť z avokada puding. Syn má pomaly rok a pol a teda avokado ochutnal raz a zatiaľ ho neoslovilo. Ja jem avokado 1-2x týždenne. U nás je taký zvyk, že dieťaťu dávame ochutnávať len to, čo jeme my. Myslím, že je to vždy o návykoch rodiny. Dieťa chce jesť tak, ako rodicia
Avokádo je veľmi zdravé a nie je "tučné". Je dokonca zdravšie ako banán, a určite zdravšie ako zemiaky. Je definované ako superpotravina. Len pozor, malo by byť zrelé...mäkké pri jemnom stlačení. A nemalo by byť už pomaly nahnilé.
My ho jeme len surové, dobre roztlačené. Buď naslano ako pomazánku, alebo guacamole. Deťom z neho spolu s banánom robím smoothie....pridám kakao, alebo bobuľové ovocie a kokosové mlieko...mňamka, ale to asi až keď bude tvoj starší. 🙂
Robím z neho krémy na tortu alebo niečo ako "puding"....ani vtedy sa nevarí.
Kľudne ho môžeš pridať už k uvareným zemiakom, ako si písala.
Odporúčam ti najskôr ho ochutnať, a pripraviť si ho pre seba. Budeš vedieť do čoho ideš. Ak malého kojíš, dostane ho najskôr cez materské mlieko 🙂
Nasa najviac milovala mixnute s broskynou. Alebo aj s bananon. Ale aj samotne.
@ivanak49 Avokado je vyborna volba do prvych prikrmov. Nezapeka (prave naopak), ma vela zdravych tukov (ktore babatka potrebuju ako sol) a kopu dalsich mineralova vitaminov.
Urcite surove. Nakrajane, popucene a natrete na chlebik je uzasna pomazanka. Trosku citronu ak pridas tak predlzis trvanlivost... inak velmi rychlo zhnedne a uz nie je dobre. Najlepsie je ho hned po rozkrojeni zjest.
Nas syn ho vobec nechcel ☹ ked som ponukla v 7 mesiacoch
Idem znovu skusit.
@ivanak49 ja mam 13 mesacnu a kedze chlebik chce iba suchy vacsinou 🙈, tak avokado davam tak, ze popucim do hotoveho uvareneho prikrmu. Urcite ho tepelne neupravuj. Ak sa ti nepodari kupit uplne zrele a makke, nechajho par dni vonku niekde na stole a zmakne ti 🙂 podla mna je fajn, ze skusat aj veci co nepoznas a nevidim na tom nic zle 👍🏼 Ale aj co pisu baby, micnut s ovocim znie ako fajn napad, vyskusam aj ja na sladko dat malej 🙂
Varene?
Avokado surove som davala, take co sa.pekne dalo namazat alebo drzalo tvar a tak to jedla od skoreho veku.
Neviem co konzumacia avokada ma zase.spolocne s biomatkami.
@kitycat tak 9 mesacne dieta asi doteraz nejedlo len sunarcek a banan (mimochodom aj materske mlieko a aj ten sunarcek je tucny a tuky treba na vstrebanie vitaminov) 🤦🏼♀️ Pride mi vrcholne trapne niekoho vysmievat, ze je biomatka. U nas jem bio ja, moj manzel a aj nase dieta, samozrejme ze nie vsetko, ale ak mam na vyber tak uprednostni bio potraviny, rovnako ako ekologicke cistiace pristriedky, kozmetiku atd. Ja sa tiez nesmejem ludom, co kupuju potraviny kt su plne svinstva kt by som v zivote nezjedla. Ja mam 28 rokov a uz ako decku mi mama davala avokado, takze neviem ake nove trendy myslis 🤦🏼♀️
Popuceny s banánom, mňam 😊
Pre vsetky co sa tu pohorsujete nad mojim prispevkom: mna zaraza ta absurdnost, ze autorka chce davat dietatu nieco, co sama nikdy nejedla... Experimentovat so zdravymi superpotravinami moze aj ked bude mat male viac mesiacov ci rokov... Ale tak nech si autorka pohlada recepty na avotellu a nech to posype chia semiackami 👌cau
Ze stale sa musi najst nejaka ktora si ulavuje na 'biomatkach'.
Ja som detom davala avokado s bananom uz ked su velky nejedia ho vobec ja sebe robim takto ze rozkrojim vyberiem kostku dam tam cibulu nakrajanu na kusky male pokvapkam olivovy olej citron okorenim sol popor a jem je to fajnove.
@alchemilkazltozelena lebo napriklad chcem aby sa moje dieta stravovalo lepsie?skusalo nove veci a malo rado aj jedlo co ja nemam rada.akoze ja nejem kopec veci a malej ich davam samozrejme.pocnuc kralicim masom, konciac jogurtmi atd.co je to za blbost, ze nebudem davat nieco co ja nejem?🙂)))
@mofa 9 mesacna k svojmu zivotu naozaj avokado nepotrebuje... ver mi.
@alchemilkazltozelena ani 40 rocny. Ver mi. A?
@mofa 40r porovnavat s 9m... mas odvahu... cize 9m moze jest slaninu ked aj 40r moze... ked porovnavas neporovnatelne
Pre mna za mna davaj co chces, ja to mam vies kde 😆😗
@alchemilkazltozelena bavime sa o avokade? Ci si ideme zacat debatku aj o gulasi. Kludik.

@ivanak49 surové. Mizes urobiť nátierku na chlebík