icon

Ako pripraviť výborný chia puding?

31. mar 2025

Ahojte baby, kúpila som v tescu chia semienka. Chcela by som vyskúšať chia puding ale keďže som ho nikdy nerobila neviem ak ona to . Dáte nejaké tipy ďakujem

biba_18
31. mar 2025

semiačka zaliať mliekom v pomere 1:5 čiže cca 2 pl semienok na 100 ml mlieka ... a zvyšok je na tebe ... aké mlieko, aké sladidlo, aké ovocie 🙂
na čokoládový dávam protein, aj na kokos mám chuť občas ... a najradšej mám kávový lebo mám rada všetko kávové 🙂
chia zmiešaš s mliekom a dávaš do mištičiek alebo pohárov podľa chute... necháš na noc v chladničke ...

biba_18
31. mar 2025

ale úprimne mne sa s tým nechce džabať, ja si chia pridávam do jogurtu s vločkami najčastejšie 😂

cukroska
31. mar 2025

Ja to ani nepovažujem za puding 😀
Chia semienka zalejem mliekom (akým chceš) premiešam a odložím na noc(alebo na pár hodín aspoň) do chladničky,aby vznikol hustejší puding. Ozdobím si ovocím podľa chuti, polejem poprípade javorovým sirupom a jem.Ale či to má tak byť neviem, ake na internete nájdeš plno receptov. Ja si väčšinou vždy všetko robím a j vymýšľam podľa seba.

monane
1. apr 2025

chia zaleješ mliekom, podľa chuti, podľa preferencií. pomer je dobré si sama odsledovať, lebo každému to vyhovuje trošku inak som zistila. necháš v chladničke odležať. potom si navrch dáš to, čo máš rada. ovocie, nejaký krém, sirup, ovocný rozvar, ja som si naposledy výživu z kapsičky, čo dcéra nedojedla 😀

vero13
1. apr 2025

Ja si zalejem chia semiačka mliekom (väčšinou ovsené vanilkové, potom už to nepotrebujem ničím dosladiť) do maleho množstva mlieka si namočím orechy a na druhý deň než to idem jesť si to zmiesam, popučim banán do toho a navrch si dám mrazom sušené jahody alebo niečo podobné