Ako stíhať raňajkovať pred rannou prácou?
Ahojte prosim poradte ako stihate rano pred pracou ranajkovat. Zacinam o 7mej v praci, z domu vyrazame cca 6:30. Ja som kazde rano vyflusnuta , strasne unavena, samozrejme ked sa nenaranajkujem som uplne ako zombik. Potom mavam az prve jedlo okolo 13tej ked ideme na obed v praci, ktory je vacsinou hrozny :(
Samozrejme akonahle pridem domov o 15tej zacnem vyzierat celu chladnicku.
Prosim poradte ako to robite aby ste rano dokazali vypit ten teply caj (ani ten rano nestiham) a aby ste sa dokazali naranajkovat.
- rada ako vstat skor - nedokazem vstat skor, skusala som si davat budiky na 5tu, 5:30, aj tak ten budik vypnem a spom dalej, proste nedokazem vstat…
Prosim o vase tipy a rady…
poradte aka termoska a termohrncek su dobre na caj tak aby dlho udrzal teplotu
Nehnevaj sa, ale diskusia na tri strany a robíš vedu z toho,že nemôžeš vstať ráno o 10-15 minút skôr? To už to neublíži tých pár minút, nejdeš zrazu kvôli raňajkám vstávať o dve hodiny skôr. Nedá sa ti jesť ráno, v práci,popri práci,tak potom už fakt nemáme žiadnu radu.
Ak budeš mať čaj studený,hod ho na minútku do mikrovlnky a daj znovu do termosky
@reddflowerlife a nejaky ovocny smoothie s proteinom popripade aj s vlockami, jogurtom do flase a to popijat cestou alebo, ked je chvilku cas? To sa da aj večer spraviť
Kasu..ak nestihas doma, popri chystani rano zalej vlocky v miske a vezmi so sebou. V robote po vizite ked pises na PC to zjedz popri tom. To ta zasyti do obeda. Tie knackebroty su tiez dobry napad. Maj v sufliku v robote a popri pisani odkusuj. Tie tiez zasytia dobre.
@reddflowerlife aspoň si daj ráno jogurt, pripadne banán, alebo si príprav vecer už do misiek nakrájané ovocie: jablka, hrozno, mango, nejaké orechy, to môžeš dar aj do chladničky, ráno len vyberieš a v práci popri písaní si budeš dzobkať
@daniela2202 Utlstnuta? To je slovo z akeho jazyka? 🤔 Treba si doplnit vedomosti,ked si vtedy na hodinach SJL chybala😄
@summer23456 pre mna je to o dve hodiny skor, ked rano vstanem som vyslovene spomalena - najprv sa musim ako keby “rozchodit” z postele, potom na wc, drzim sa aby som nezaspala na tom wc, umyt zuby, ucesat sa , malovanie som uz davno vzdala to by som rano nestihla nikdy… Uz len obliect sa je pre mna terror rano…. Asi som taka dodrbana
@reddflowerlife taktiež ako tu spomínali smoothie, to ta tiež zasýti
@zuzana76 to je super napad zalezejem do dozy zatvorim a zoberiem so sebou, len ci mi ta doza nevytecie, potrebujem tipy na dobru dozu, termohrncek a termosku😀
@reddflowerlife mám to podobne ako ty, vrátane toho ranného vstávania. Ťažko sa to vysvetľuje niekomu, kto to má inak a je ranné vtáča. Moje telo sa naučilo neraňajkovať, jednoducho ráno nie som hladná. Pracujem v škôlke s deťmi s PAS, ráno sa prezlečiem, zalejem čaj a kým sa deti schádzajú, odhrýzam z rožka. Aj to nie vždy. Stačí, že má niektoré záchvat alebo sa chce mamička porozprávať a už som dojedla. Obedujem najskôr o jednej, keď sa vráti kolegyňa z obeda a vystrieda ma v spálničke. Fungujem takto už roky, zvykla som si. Veľakrát ani nevypijem kávu, vylievam ju na obed studenú, no moja práca si vyžaduje 100% pozornosť deťom, aj keď si to mnohé mamičky nemyslia 🤷🏻♀️ nech už máš dopoludnie akokoľvek náročné, na ten obed jednoducho choď. Aj na mňa hocikedy mávajú kolegyne, že ten či onen vystrája a nechce ležať. Musí si poradiť rovnako ako ja. Snáď mám právo na svojich 30 minút na obed. Ani ty nie si na oddelení jediná.
@reddflowerlife ked nestiham doma jest, tak si vezmem so sebou do tasky acidko, banan, oriesky…nieco male, co mam doma a viem zjest po ceste, aby som neumrela od hladu.
@reddflowerlife ráno si zalej caro vriacou vodou, doplň studeným mliekom, môžeš hneď piť, vypijes popri chystaní sa, obliekaní
@reddflowerlife pozri, rozumiem ti,ale keď budeš mať deti, budeš len spomínať,ako si mohla ráno nestíhat jesť... Zrazu budeš musieť urobiť raňajky,desiaty,nakŕmiť deti,odviezť do školy... Fakt toto vo máš je luxus,musíš sa jednoducho prinútiť. Večer si urob raňajky,ráno vezmeš a kým sa v práci budeš prezliekať,môžeš zjesť.
@reddflowerlife dám ti tipy, ja som sa vybláznila na bonami, tiež mám niekedy taký den, že nestíham, ucim 6 hodín, dozor na chodbe, začínam o 7:30 a skončím o 14:00 bez cikania a jem za pochodu na tom dozore napr
@nikaeli som jedina kedze primar sa bud odpalkuje na ambulanciu, alebo ide prednasat, alebo ide na kongres, alebo ide na dovolenku a uziva si zivotik
@zuzana76 posli prosim co z bonami
@reddflowerlife minule sme boli na vyšetrení a normálne lekári odišli na obed, v čakárni ešte desať ľudí, šli sa najesť. Nebola som nadšená,že musíme čakať ešte pol hodinu dlhsie,ale úplne chápem,že aj oni musia jesť. Nik im preto nič nepovie.
@reddflowerlife tieto mám ja
@reddflowerlife do toho si vždy prichystam bud to caro s mliekom, jogurt s ovocím, ovsennymi vlockami (najskôr mi napísalo obscénnymi bločkami 😂), ak som den predtým robila nejakú krémovú polievku, tak aj tu, alebo to nakrájané ovocie najmä hrozno, jablka, mandarínky, také čo nie je mazľave a môžem ďobkať rukami, banán by som zjedla radšej vcelku napr., naletel mlieko a do hornej misky dám cereálie
@zuzana76 ten prvy ti udrzi ako dlho teple?
@daniela2202 ☹️
@reddflowerlife áno, to je termoska a síce to nie je horúce, keď to jem, ale jeditelne
@reddflowerlife nejakých 5 hodín
@reddflowerlife ja som tiez nedokazala rano jest, ale dospela som do stadia, ze ma klepalo, bolo mi na odpadnutie, v mojom pripade tomu dopomohol aj nizky hemoglobin. Aj moje deti ucim, ze bez toho, aby si dali rano aspon 4 piskoty s cajom, z domu neodidu. Caj si vies zaliat aj vecer, rano len ohrejes, piskoty sa rozpustia v ustach aj ked mas blok nieco rano zjest. Ja casto ranajkujem popri tom, ako rano chystam veci, hodim nieco do pusy, zujem, idemsa ocesat alebo po veci.
Mas IG? Vyziva s nikol, ma tam par rad na rychle ranajky, ktore bud zjes alebo zoberies so sebou
https://www.instagram.com/reel/Cwzr1RSL0AH/?igs...
Alebo overnight oats, nachystas do pohara do chladničky vecer, rano beries so sebou
https://www.instagram.com/reel/Cz9I_BtK_Ls/?igs...
Alebo aj take kase instatne su, ráno ked si varis caj, kavu, zalejes kasu, das cosi k nej a mas hotovo kym sa nachystas
Alebo si so sebou zober kremovu polievku, v mikrovlne ohrejes a "vypijes" raz dva kedykoľvek
@reddflowerlife ja mam.termosku tescoma ,dam tam vecer prevarenu vodu a rano je este vrela ze ju musim chladit
@mmoni89 ktorú konkrétne?
@reddflowerlife mám aj termihrncek na kávu, ten môj už nemajú, ale niečo takéto

@gabika0825 jedalen otvara az o 12:30, ja som si uz odsledovala ze vacsinou tak okolo 12:45 a 13:00 je klud na oddeleni a vtedy idem na obed, ale citim sa pri tom ako keby som vykonala trestny cin😀😀