Ako upiecť koláč pre dvoch?
Ahojte babule chcem sa opýtať mám veľmi rada pečeniea varenie keď som bývala u rodičov sa to zjedlolebo sme boli 4 teraz bývam u priateľa a tak varené jedlo som sa už naučila menšie porcie robiť ale ako mám upiecť koláčik aby nebol z neho cely plech (odniesť ho ku našim nemôžem bývam 250km od nich )
Ďakujem krásne za tipy
maly plech a polovicnu davku z receptu :D
zvysok daj do mraznicky, zide sa😍
da sa kupit polovicny plech 🙂 das len 50% surovin a voila 🙂
@lenica11 v tom pripade musis piect z polovicnych davok a na mensi plech alebo do tortovej formy.
no ono aj 50% je niekedy vela surovin, to mne vacsinou vyjde na kilo kolaca z receptov. Pre 2 by som spravila taky pol kilovy - preratat vsetky suroviny aby ich sucet bol pol kila max 3/4 kila
šak upeč normálne a dones 🙂
kupila som si mensi plech 😀ale obcas peciem do velkeho a potom rozdavam susedom v krabickach a vzdy sa mi krabicky vratia naspat aj s inym kolacikom, takze mam aj 5 druhov 😀ale ak nemas komu porozdavat, tak naozaj len kupit mensi plech a vypocitat si +- aku davku surovin pouzit na ten plech (ak nevies od oka tak si vypocitaj objem velkeho plechu a maleho plechu a uvidis)
Bud polovicna davka a mensi plech. Alebo sa da aj zamrazit
@veronika_pb ďakujem 😘
Ja pečiem normálne na veľký plech, môj muž si dá aj doma, aj mu zabalím do roboty, ja zoberiem kolegom do práce a voila - koláč zmizne. Alebo urob niečo menšie ako ti hore baby radia do tortovej formy, prípade nejaké brownies, to je rozrátané väčšinou na cca 20cm plechy.
Aj ja pečiem normálne na veľký plech...ved mame kamošov, kolegov v práci....pripadne keď do vzduchotesnej dózy zabalis, v chladničke vydrží...
Pre pol dávky koláčika sa mi neoplatí predsa rúru zapínať 😂
Sak ale mozte ho aj dojest na dalsi den nie, nemusis ho predsa nikam nosit. Alebo ak tak, tak proste vezmi do prace. Inak ti staci plech taky 20cm a polovicne davky z klasickeho receptu
Ja mam napriklad oblubeny hruskovy crumble http://frommarysity.blogspot.com/2011/11/jablko...
Mozes si urobit porciu aku chces 😁
@lenica11 My jeme kolace aj zakusky aj 5 dni... peciem to na cely tyzden. Neviem si predstavit ze by som napiekla len na jeden den. Hlavne taka bublanina ta vydrzi velmi dlho.
@lenica11 mrazime vsetky kolace okrem slahackovych. Vacsinou na vianoce a ked sme mali svadbu v rodine a vela zvysilo. A rozmrazujem volne na linke, rano vyberiem a na vecer su akurat.

@lenica11piect na maly plech,pripadne do tortovej formy