icon

Ako upiecť koláč pre dvoch?

lenica11
14. okt 2020

Ahojte babule chcem sa opýtať mám veľmi rada pečeniea varenie keď som bývala u rodičov sa to zjedlolebo sme boli 4 teraz bývam u priateľa a tak varené jedlo som sa už naučila menšie porcie robiť ale ako mám upiecť koláčik aby nebol z neho cely plech (odniesť ho ku našim nemôžem bývam 250km od nich )
Ďakujem krásne za tipy

janulka88
14. okt 2020

@lenica11piect na maly plech,pripadne do tortovej formy

reni1512
14. okt 2020

maly plech a polovicnu davku z receptu :D

zuzka251
14. okt 2020

zvysok daj do mraznicky, zide sa😍

kittykat22
14. okt 2020

da sa kupit polovicny plech 🙂 das len 50% surovin a voila 🙂

alica_matejka
14. okt 2020

@lenica11 v tom pripade musis piect z polovicnych davok a na mensi plech alebo do tortovej formy.

katulienkax
14. okt 2020

no ono aj 50% je niekedy vela surovin, to mne vacsinou vyjde na kilo kolaca z receptov. Pre 2 by som spravila taky pol kilovy - preratat vsetky suroviny aby ich sucet bol pol kila max 3/4 kila

lauren8m
14. okt 2020

@zuzka251 presne! Clovek aj zabudne ze tam ma nejaku dobrotu odlozenu a potom aka radost🙂

dzejsik
14. okt 2020

@lenica11 pre dvoch rada peciem aj na okruhly plech s vrubkovanym okrajom

rachel36a
14. okt 2020

@lenica11 ja peciem stvrtinovu davku a mam malicky plech cca 20x20 cm

tom_i
14. okt 2020

šak upeč normálne a dones 🙂

veronika_pb
14. okt 2020

kupila som si mensi plech 😀ale obcas peciem do velkeho a potom rozdavam susedom v krabickach a vzdy sa mi krabicky vratia naspat aj s inym kolacikom, takze mam aj 5 druhov 😀ale ak nemas komu porozdavat, tak naozaj len kupit mensi plech a vypocitat si +- aku davku surovin pouzit na ten plech (ak nevies od oka tak si vypocitaj objem velkeho plechu a maleho plechu a uvidis)

sense
14. okt 2020

Bud polovicna davka a mensi plech. Alebo sa da aj zamrazit

lenica11
autor
14. okt 2020

@zuzka251 dá sa zamraziť ale len taký typ koláča ako bublanina no resp take suché ? A ako ich mrazíš/rozmrazuješ? Prosím

lenica11
autor
14. okt 2020

@tom_i akože kam ? 😄

lenica11
autor
14. okt 2020

@veronika_pb ďakujem 😘

jess1511
14. okt 2020

Ja pečiem normálne na veľký plech, môj muž si dá aj doma, aj mu zabalím do roboty, ja zoberiem kolegom do práce a voila - koláč zmizne. Alebo urob niečo menšie ako ti hore baby radia do tortovej formy, prípade nejaké brownies, to je rozrátané väčšinou na cca 20cm plechy.

ckatka
14. okt 2020

Aj ja pečiem normálne na veľký plech...ved mame kamošov, kolegov v práci....pripadne keď do vzduchotesnej dózy zabalis, v chladničke vydrží...
Pre pol dávky koláčika sa mi neoplatí predsa rúru zapínať 😂

nikanikk
14. okt 2020

@lenica11 ja si delim suroviny na polovicu a kupila som si dva mensie plechy

bibina224
14. okt 2020

Sak ale mozte ho aj dojest na dalsi den nie, nemusis ho predsa nikam nosit. Alebo ak tak, tak proste vezmi do prace. Inak ti staci plech taky 20cm a polovicne davky z klasickeho receptu

saja1
14. okt 2020

Ja mam napriklad oblubeny hruskovy crumble http://frommarysity.blogspot.com/2011/11/jablko...
Mozes si urobit porciu aku chces 😁

krasota
14. okt 2020

@dzejsik daj aj nejaký overený receptík

dzejsik
14. okt 2020

@krasota pozrite pradobroty.cz ma vela v tomto type a vsetko co som skusala bolo vyborne

andreatytler
15. okt 2020

@lenica11 My jeme kolace aj zakusky aj 5 dni... peciem to na cely tyzden. Neviem si predstavit ze by som napiekla len na jeden den. Hlavne taka bublanina ta vydrzi velmi dlho.

martinuska
15. okt 2020

@lenica11 mrazime vsetky kolace okrem slahackovych. Vacsinou na vianoce a ked sme mali svadbu v rodine a vela zvysilo. A rozmrazujem volne na linke, rano vyberiem a na vecer su akurat.