icon

Ako uvariť niečo z ničoho pred výplatou?

samanta82
5. feb 2016

Ahojte baby.Budem rada ak sem budete písať vaše vychytávky a recepty čo varíte ak je v penaženke už len zopár eur a hladné krky to nezaujíma.Tak že šup šup sem z nápadmi 😉 😀 😎

portret7
5. feb 2016

opečený chlieb vo vajíčku, strukoviny-prívarky, granadír - najlepsie by bolo napisat, koko eur na den ti zostava a pre kolko osob a ci mas nieco v chladnicke, nieco dobre vykuzlime🙂

cervenaruza123
5. feb 2016

@samanta82 Vytvorit sa da vselico, ked carujes s bylinkami, koreninami, cesnakom, cibulou, tak maloco bude chutit zle. Podla toho, co doma mate. Napr. my, ked sme mali toho menej, sme casto robili omeletu so zemiakmi, zemiaky vseobecne na vsetky sposoby, cestoviny na vsetky mozne sposoby, strukoviny, kadejake placky, lokse, tortilly... Ocko stale hovori, ze mamka sa preto naucila tak dobre varit, ze nikdy nemali toho vela, tak musela aj z mala vycarovat nieco chutne. No a teraz vie varit skvelo. Takze niekedy je to aj dobra skola 😀

dana90
5. feb 2016

My ked nemame co uvarim zemiaky s brokolicou(mrazena cca 1€) do toho hodim bujon ten je doma vzdy a maame polievku hotovu za cca 20min. A jlavne lacno...tak isto cestovina uvarena a na panvici vymiesana s vajcami vijde to cca 2€

simsalabim
5. feb 2016

@samanta82 u nas fici hrachova kasa s oprazenou cibulkou a chlebom. Porcia sa iste zmest pod 1€. Aj dievcata, aj manzel sa za usami oblizuju.

zuzana76
5. feb 2016

@samanta82 vajcove halušky a z haluskovej vody urob cesnakovu polievku

michaela_lm
5. feb 2016

Ja casto tiez zemiaky v rure u nas velmi idu zeleninove polievky a strukoviny na vsetky sposoby a cestoviny su tiez lacne da sa navarit

amima
6. feb 2016

@trisp nie, bol dobry, kebo sme ho davali v ten prvy den,kedze sme uz vtedy vedeli,ze ho tolko nepojeme ☺

amima
6. feb 2016

@michaela_lm hej,cestoviny to vzdy zachrania, vajicka domace tiez. Daju sa pouzit na rezance, prazenica na veceru, ci na ranajky, ako volske oka...

amima
6. feb 2016

@trisp davala som zamrazit este po vychladnuti,kedze sme vedeli,ze ho tolko nepojeme ☺ zvyknem davat aj svokre, ked vela navarim, potom ona zas na vymenu inokedy mne. No teraz nechcela a mne bolo luto vyhadzovat

simaaprilova
6. feb 2016

Minule som mala asi 100g eidamu doma tak som ho najemno nastruhala dala nakrajanu cibulu,muku,jedno vajce,troska mlieka,osolila,zmiesala a syrove placky boli na svete.este som to obalila v struhanke a vysmazila.k tomu zemiaky na hocjaky sposob.mali sme z toho asi 8 placiek.potom crievkovy syr spolu s mliekom a horcicou povarim-fajn rychla syrova omacka,a nejake cestoviny k tomu(ked mam parky tak tie nakrajam a opeciem na vrch).a samozrejme vdacne su privarky🙂

katuliena82
6. feb 2016

uvarene zemiacky, potrasene v hrnci a zmiesane s par hrstami kyslej kapusty surovej. Na to cibulka a slaninka. Pecene zemiacky, hrube omelety so zvysnymi zemiakmi atd... ale lacno vyjde aj uvarit masko s omackou a narobim vela omacky, k tomu ryza a je to na viac dni.

simonnka2014
6. feb 2016

zemiaky urobene hocjako,najlepsie varene s maslom,cestoviny s vajickom,opeceny chlebik,polievka cesnakova,a dokonca by som povedala palacinky 🙂

siska53
6. feb 2016

Rizota,zemiaky na rozne sposoby, cestoviny so syrom a kecupom.. Halusky,buchty..zemlovka, biela omacka s vajcom.. Polievky- cibulacka,cesnacka,vajcova rascova..rozne privarky alebo polievky zo strukovin.. Krupicna kasa ci krupicny nakyp,krupicne halusky..a moj otec miloval (ja nie) cestoviny s kakaom akebo so skoricovym cukrom.
A uplne super je,ked v lepsich casoch navarim a zamrazim.. My sme sice neriesili take situacie kvoli peniazom,skor kvoli tomu,ze ked som chora a muz dlho v praci,nemam kedy ist na nakup.

ckatka
6. feb 2016

pecena cvikla...s cesnakom a tymianom,je skvela - a stoji malo, alebo ak mas zavaranu cviku - tak ju preced cez sitko, daj 1 kyslu smotanu a mas skvely salat k cistym pecenym zemiakom....
@samanta82 - zalezi co mas "v spajzi", chladnicke, mrazaku...ja mam napr v mrazaku narobene z leta ceresnove gule a po porciach gulasu, segedinu...v spajzi zavarene pohare kapustnice a podobne
my sme napr vcera mali relativne lacny obed a pritom velmi chutny - dala som do rury upiect suche zemiaky na krizalky najrajane (aj so supou), ked boli chrumkave, dala som na to syr a nechala este chvilku zapiect. K tomu ladovy salat co bol v akcii - len cisto nakrajany a zaliaty zalievkou olej/ocot/med/citronova stava a bylinky a koreniny. Ani sme to nevladali zjest, zemiaky so syrom su fakt syte.

delphineta
6. feb 2016

Super recepty

delphineta
6. feb 2016

@simaaprilova výborne

zuzka_puska
6. feb 2016

My sme v case "hojna" kupili 10 kil hovädziny do mrazaku za 50eur, mrazenu zeleninu, kopec tarhone a ryze 🙂 A ked je pred vyplatou, vzdy mame hovädzinu na zelenine 🙂 Ale napada ma este, cesnakovo mrkvova polievocka - recept mam z detskej knizky o vareni pre deti - cesnak pretlacim, oprazim na masle jemnucko. K nemu pridam mrkvu a pretzlen a spolu troska poprazim,podlejem vodou a ked zovrie, nalejem asi liter vody a pridam nakrajane zemiacky 🙂 Okorenim,osolim, po uvareni rozmixujem. A podavam 🙂 Je uzasna,husta, skvelo zasyti. A este sa mi celkom osvedcili cestoviny, zemiaky 🙂 Napriklad aj ryzovy nakyp sa da celkom lacno 🙂 Obcas sa mi stava, ze peniazky aj mam,ale absolutne sa mi nechce do obchodu,tak varim z toho co mam 🙂

siska53
6. feb 2016

@ckatka nmnam,cviklu milujeme na rozne sposoby! Aj hokkaido. 🙂

siska53
6. feb 2016

@nyusika ako ked dakedy pozeram do vozika daktorych tiez si vravim,ze nie sme na tom asi tak zle,ked tolko ludi kupuje tolko somarin.

No je dost takych,co fakt musia pozerat stale co daju do vozika/kosika.
Zaujimave,ze pred par rokmi som tolko nezvazovala a kupila,co sa mi pozdavalo. Teraz,hoc uz robim aj ja,musim podstatne zvazovat,co kupim a kedy. A to som nekupovala somariny.

michhaela
6. feb 2016

Ja vždy chovam do mrazničky take veci keby náhodou sa stala že už není z čoho jesť 🙂 ale mojho som naucila už na čerstvé pečivo z obchodu z mrazaku vyťahovať takže už mi vytahuje aj tie schovane 🙂 ...A mne sa sťažuje že prečo ich dávam tak hlboko 😀 no "prečo asi" tuklo mu to...Ale vždy mame ryžu,zemiaky,masko v mrazaku, da sa vždy vyvacovat daka mnamka...Teraz sme pred výplatou tak spekulujem čo a ako a vždy to vyšlo ok 🙂 Človek sa naučí aspoň v nutnosti nové jedlá variť 🙂

antakarana
8. feb 2016

Skús Trinxat de la Cerdanya (trinčat de la serdaňa), katalánske dedinské jedlo. Do vody daj variť kapustné listy a zemiaky, keď je všetko mäkké, odstav a dosoľ. Ak máš trochu slaninky, speň ju na oleji dozlata, pridaj cesnak. Ak slaninku nemáš, speň aspoň kôrku /ja kôrky odkladám do mrazničky, zavoňajú v polievke/, pridaj cesnak. Medzitým sceď zemiaky a kapustu, trošku vody odlož. Rozpuč to všetko na kašu, a vlej zapenenú slaninku s cesnakom.

natalym
8. feb 2016

Ja milujem takéto jedlá. Ja by som takto vyžila hocikedy. Škoda, že mm nie. ☹

antakarana
8. feb 2016

mužom k tomu treba dohodiť jaterničku alebo klobásku.. to je pravda 😀

natalym
8. feb 2016

@antakarana Môj nemá rád jaterničky a ani klobásky veľmi nie. ☹

katka1981
8. feb 2016

@samanta82, pecene zemiaky s kuslou kapustou, ak natrafis na lacnu brokolicu alebo karfiol, tak so zemiakmi, zem. placky.....halusky s kyslou kapustou, cestovny s vajcom, neviem, podla toho co mas v chladnicke

sono2
8. feb 2016

Úplne hocičo podľa stavu chladničky a nejakých peňazí v peňaženke. Dá sa veľmi lacno variť
@antakarana
Wow to vyzerá super!

klaudusik7
8. feb 2016
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

tak toto je super tema 🙂

antakarana
8. feb 2016

Je vela druhov masa, ktore takmer vobec nekupujeme, pretoze s nimi nevieme varit. V cestine sa to vola "opomijene maso". Je to lacnejsie, pretoze ide o "zvysky", no aj tie mozu byt delikatne, ak vies, ako ich pripravit. Napr. bravcove chvostiky, prasacie labky, kralik, vnutornosti, a pod.

siska53
9. feb 2016

Napadol mi este falosny gulas.
A dnes,kedze som chora,nema.kto nakupit,muz chodi neskoro.. Tak robim oblubene jedlo pri traviacich tazkostiach- mrkvovo-zemiakova mixovana polievka,no,mozno skor omacka,uvidime,ako to vyjde.