Ako uvariť niečo z ničoho pred výplatou?
Ahojte baby.Budem rada ak sem budete písať vaše vychytávky a recepty čo varíte ak je v penaženke už len zopár eur a hladné krky to nezaujíma.Tak že šup šup sem z nápadmi 😉 😀 😎
ja som z dediny, takže uź ked nič nie je,tak robim niečo zo zemiakov. Tie sú vždy.
Strukoviny na vsetky sposoby, je to aj zdrave aj chutne, aj syte. Plus zemiaky, cestoviny, polievky...
Baby a nezabudajte na strukoviny - kopa bielkovin za minimum penazi 🙂
ja som práve robila rizoto 🙂 spravila som ryžu a vo vedlajsom hrnci na cibulke som udusila zeleninu z mrazáku, cervenu papriku sojovu omacku a bazalku. pekne to pustilo stavu a je super aj bez mäsa 🙂 ja na vrch davam este nastruhany eidam, ale ten asi teraz nemas. Alebo cesnačku 🙂 aj tá je super a nenáročná na financie
Ja robím halušky(maslo,syr,cibuľka,kopor), šišky, palacinky, cestoviny (cibuľka,pretlak domaci,syr), rizoto (zeleninové,mám dom.mrazenu) , francúzske zemiaky (čo zvýšilo v chladničke,šunka,klobáska,slaninka, cibula)
u nás keď je už fakt, že nič, tak zemiaky varené a na do udusená cibuľka , ak je ešte v zásobe tak spolu so slaninkou, či nejakou inou údeninou....
Gizka Oňová by vás naučila aj z ničoho navariť... 😉. Tá je na to odborníčka.
ja keď neviem čo, zachráni to múka, kvasnice, vajcia... a pod... to mám vždy doma - buď domáce rezance, halušky, polievka - napr. cesnačka, kysnuté koláce... a pod..., príp. niečo zo zemiakov
ja už som došla do iného levelu , už sa mi párkrát stalo, že keď som mala keš , tak som kúpila dáke potraviny a založila do mraziaka napríklad / tak aby mi to ostatní členovia nevyňúrali... / no a samozrejme zabudla na to a aká radosť , keď v čase núdze som potom našla a boli vianoce 😀
Ja varim tuto mrkvovu polievku,hlavne,ked sa mi nechce varit . Je to zaroven aj lacna zallezitost: Osupanu mrkvu postruham nahrubo na struhadle, rozpalim v hrnci maslo,trochu tu mrkvu pooprazam, tak minutku, aj s vegetou ( mam taku z vlastnej vyroby), zalejem vriacou vodou, hodim za hrst ovs.vlociek (nie mletych) , povarim kym to nezmäkne (nej. 6-7 min), pred vypnutim prihodim petrzl. vnat. A jeme. Moje deti to maju velmi rady ☺
My sme minule varili vyvar a bolo ho akosi privela,tri dni sme ho uz jest nechceli,tak som ho supla do mraznicky aj s rezancami. A aka radost,ked sa mi varit nechcelo,len som do mraznicky zasla ☺ a obed na stole. Deti boli akurat chore,starsi sa trochu cudoval,kde sa vzal vyvar ☺
@lienkaviva rizoto zeleninkove - dalsie rychle a lacne jedlo
Zemiaky sú kúzelné - opekané s rôznymi zvyškami, či ako placky, alebo na spôsob fašírky, tiež s rôznymi zvyškami. To isté tekvica. Lacná a tiež vhodná na placky a fašírky. Základ je mať doma cibuľu a cesnak. To dá chuť aj polystyrénu.
recept na lacnu sviečkovu....http://www.smejemsa.sk/obrazky/prava-svieckova-d/
Veľmi lacné sú jedlá z múky. Prepitujem, som si vedomá toho, že najzdravšie to nie je, ale keď nie je z čoho, zasýti aj múka - pečené a parené buchty, dukátové buchtičky, pizza, langoše, šúlance... Aj cestoviny sa dajú spraviť na tisícky spôsobov - čo dom dal. A rovnako polievky, keď je hustá polievka, k tomu pečivo, zasýti aj bez druhého chodu - hlavne strukovinové. A už spomenuté zemiaky - kaša so zakysankou, pečené zemiaky, alebo my si občas uvaríme zemiaky a brokolicu a na to nastrúhame syr - také jednoduché jedlo a je to bomba!
zaklad je nenakupovat hovadiny, ked mame peniaze...ale spisat si zoznam a nakupit poriadne suroviny, ktore mozeme aj skladovat.
poznam rodiny, kde dokazu minut 100 eur za potravinovy nakup, ked su "po davkach"...a ten nakup obsahoje take skvosty, ako lacnu koloidnu malinovku, aj dva-tri kartony, pastety, kooopec sladkosti, chipsy, pribinaciky, cigarety, ako inak...a o dva tyzdne pani domaca narieka, ze nema co dat detom jest...
ja v ziadnom pripade netvrdim, ze toto je ten isty pripad, len radim nakupovat s rozumom a pamatat na to, ze nie kazdy den je nedela 🙂
Mám vo svojom blogu veľa jedál do pár € a väčšinou varím na 2 dni 🙂
@nyusika toto je chyba ktoru robime mnohe, ked mame peniaze tak kupujeme po pravde castokrat aj nezmysly :/
kolienka s vajíćkom a cibuľou

@samanta82 mas tu skupinu ktora sa vola jedla do 5e pozri tam