icon

Ako uvariť niečo z ničoho pred výplatou?

samanta82
5. feb 2016

Ahojte baby.Budem rada ak sem budete písať vaše vychytávky a recepty čo varíte ak je v penaženke už len zopár eur a hladné krky to nezaujíma.Tak že šup šup sem z nápadmi 😉 😀 😎

ewellina
9. feb 2016

@womankc Prosím Ťa, ako robíš tie palacinky bez vajíčka, to sa dá? Mne sa už pár krát stalo, že som chcela robiť palacinky, ale vajíčka sa nám minuli, tak som potom robila niečo iné.

linduska86
9. feb 2016

strukoviny - sosovica, hrach, fazula, cicer, pohanka, - privarky - zemiaciky - alebo jedno velke kurca - uvaris polievku potom ho vyberes z polovice urobis rizoto s maskou a z polovice opakkane maso so zemiakmi a mas aj na veceru aj na druhy den 🙂

jasminet
9. feb 2016

@antakarana na kralika mam super recept - nakrajt na kusky, odblanit ak treba... v miske si zmiesas vela cibule, cesnaku, troska horcice, kecup, olej, nakrajanu slaninku, cervenu mletu papriku - ja mam udenu, sol, korenie... ja davam aj troska vody aby bolo viac stavicky, toho namocis toho zajka a nechas cez noc v marinade a druhy den das na pekac a pecies cca 1,5 na 180stupnov ...

oblizuju sa aj deti aj dospelaci - inak kralika nelubim, pride mi suchy, ale tento nie....

tanija133
9. feb 2016

zemiakove placky

lucibka
9. feb 2016

Buchty na pare: kysnute cesto bez vajca a hocijaky lekvar das.

siska53
9. feb 2016

Este mi napadlo,co mame radi - vyprazany zeler so zemiakovou kasou a napr.mrkvovy salat

mamickajanka
9. feb 2016
Používateľ mamickajanka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamickajanka.

@womankc tak to by aj mna zaujimal ten recept bez vajec na palacinky, dakujem 🙂

majrab
9. feb 2016

@trisp my davame do mrazaku co nedojeme,ci to ma vzdy aspon 3 dni...a sme v poriadku zdravi a aj jedlu nic nebolo po rozmrazeni

pekkka
9. feb 2016

základ cestoviny a do nich - co lednice dala..... praženica, mrazena zelenina, masko ak nejake je, tatarka, kečup, kapusta (fliacky), zemiaky ( ako granadir) a ochuťiť dokoreniť podľa seba. Rýche a zo zvyskov 🙂

majrab
9. feb 2016

Moje naj,ked sa mi nechce ist na nakup je zemiakova polievka/ privarok, sosovicova polievka, zaekane cestovinky s kecupom a tuniakom do toho rozmiesat aj vajicko aj je a trochu mlieka a je to mnamka 🙂

womankc
10. feb 2016

@ewellina
@mamickajanka
no dávam normálne múku hladkú , vanilkový cukor, mlieko , soľ a trošku oleja do cesta, tročičku prášku do pečiva , len to cesto musí byť hustejšie , lebo bez vajíčka sa trhajú , takže ani také tenké ich neurobíte , ale dá sa to , ešte niekedy zvyknem dať jemné ovsenné vločky do mlieka predpučať a potom dám ostatné ingrediencie ........

0silvia0
10. feb 2016

@womankc keď som pred 100 rokmi chodila na kurz zdravej výživy, hovorili nám, že jedno vajce sa dá nahradiť lyžicou sójovej múky.

womankc
10. feb 2016

@0silvia0 zaujímavé , to skúsim , ďakujem za tip

mijo53
10. feb 2016

ahojte kuchárky, idem napísať, čo varím tento týždeň ja, manžel je greck. katolík má pôst už od pondelka a to prísny od mäsa, vajec, mlieka a všetkých výrobkov kde sa tieto ingrediencie nachádzajú:P - varené zemiaky nemstené s kyslou kapustou, U - kyseľ t.j. mačanka/omáčka/z kyslej kapustovej šťavy s fazuľou a zemiakmi varenými v šupke nakrajanými na kocky, S - pirohy so zemiakmi a hruškovým lekvárom, Š - brokolica zaliata maslom, zemiaky, tatárska, P - zemiaky na kyslo volské oko chlieb, S - placky, N - bude polievka s rezancami a plnená paprika /zmrazená od jesene, knedľa.
Zuzana 76 ma zachránila, až som sa hanbila napísať, že z odcedenej vody z uvarených halušiek som urobila vynikajúcu kôprovú omáčku zahustenú ešte trochou múky a bez smotany, zemiaky alebo knedľa, na vrch vajce alebo malo mäsa, aby zavoňalo, zo scedenej vody zo zemiakov robím cesnakovú polievku, dám tam trochu podusených zemiakov a veľa cesnaku, potom buchty na pare, hrachová kaša ako ktosi písal s opraženou cibuľkou a chlebom, husté polievky - hrstková, šošovicová, fazuľová, zo zelených fazuľových strukov, tekvicoý prívarok, fazuľkový prívarok - to všetko zmrazené z domácej mini záhradky alebo kúpené na trhu, keď je všetko lacnejšie, chodiť do lesa na huby, vysušiť, zmraziť - vynikajúce na polievku s rezancami, omáčku, do rizota , robím omáčku z leča a zemiaky /minule na internete jeden pán písal, že do toho dá ešte šampiňony. Pre chlapov čo majú radi mäso: teraz je lacné pliecko v obchodoch do 3 EUR kg a to rozdeliť minimálne na 2x - faširky, plnená kapusta, mäso trochu doplniť ovsenými vločkami chlap ani nezbadá, pečeň ryža, u nás stoja kuracie chrbty centov za kg, z toho výborný vývar z rezancami, odobrať z polievky a urobiť omáčku, obrať mäso z kosti do nej a zemiaky, knedlík, kto čo má rád , kúpiť vždy múdro keď príde výplata - múka, olej, cestoviny, s rozumom mäso, ale som sa rozkecala

mijo53
10. feb 2016

@mijo53 kuracie chrbty 49 centov za 1 kg

natalym
10. feb 2016

@mijo53 A v plnenej paprike nemáš mäso?

mijo53
10. feb 2016

@natalym dávam mäso - bravčové pliecko, ryža a ovsené vločky - tie namočím vo vode, aby napučali, scedím a pomeliem s mäsom, tak isto robím naplň do plnenej kapusty, na faširky, osmažená cibuľka, cesnak, vegeta, čierne korenie, soľ, vajce, my sme momentálne len dvaja s manželom, tak 25 dg mäsa stačí, ja mám rada mäso, ale stačí mi, keď v tom jedle zavoňa,

silvusinka353
10. feb 2016
Používateľ silvusinka353 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od silvusinka353.

@womankc tie palacinky niekedy vyskusam aj ja, dakujeme za recept 🙂

womankc
10. feb 2016

@silvusinka353 môžeš aj skúsiť , čo mi tu poradila jedna kočka , že vajíčko sa dá nahradiť lyžicou sójovej múky , nerobila som to , ale aj ja skúsim .....

womankc
11. feb 2016

@pekkka viem poznám, tu sa ale bavíme o situácii, keď neni z čoho , núdzové varenie a nakŕmiť z banánových palaciniek hladné krky ...............

ckatka
11. feb 2016

polievka, cesnacka, cibulacka, chlieb s dzemom,...ked fakt nie je co,...ak nemas uplne nic v spajzi, tak treba kupovat uplne najlacnejsie potraviny ako cvikla, cibula, mrkva, muka, zemiaky, cestoviny,...overit si, kde maju na co akciu a ist tam.
ja mam napr v spajzi nazavarane huby z leta - udusene nasolene na masti - uz staci do nich len rozbit jedno vajce, podusit, a mete perfektnu prazenicu hubovu, a jediny vydavok bolo to vajce a troska plynu pri tom spracovavani v lete

agiagi
11. feb 2016
Používateľ agiagi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agiagi.

tie bananove mozu byt dobre, vyskusam ich niekedy spravit 🙂

lentilka46
12. feb 2016

ja robievam prívarky, husté polievky, granadír, rezance s makom, rezance s lekvárom, omastene vrtuľky, vrtuľky s vajíčkom, zemiaky s mliekom, zemiakové placky, halušky všelijaké - zemiakové, špenátové, múčne a to bud s vajíčkom alebo len tak s cibuľkou omastené

dasa71
12. feb 2016
Používateľ dasa71 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od dasa71.

cestoviny s vajickou a nato trosku syru a je to myslim ze si ze chutny a lacny obed 🙂

trisp
12. feb 2016

Teraz je síce po výplate, ale je piatok, takže tak diétnejšie: Máme vajíčkovú polievku (len zápražka s červenou paprikou, pol cibule nasekať a dva strúčky cesnaku, a do toho rozbiť dve vajcia), druhý chod halušky bez zemiakov so smotanovo-syrovou omáčkou.

trisp
12. feb 2016

Baby, a ak máte nejaký fakt osvedčený recept na zemiakové placky, tak dajte. Len nie od oka, lebo práve ja toto neviem, už som ich robila asi 10krát, a vzdala som to, lebo nikdy neboli chrumkavé, ja to cesto skrátka neviem dobre vyvážiť...Alebo nejakú fintu, ako to cesto má vyzerať...

mijo53
12. feb 2016

@trisp práve dnes ich pripravujem, manžel dostrúhal zemiaky, budem vážiť a napíšem Ti - ja robím od oka, nie sú veľmi chrumkavé, ja si myslím, že chrumkavé sú vtedy, ak sa vyprážajú v množstve oleja, ja dávam iba trochu, aby boli diétnejšie a jeme ich s kyslou trochu posolenou smotanou. Sme iba dva, tak dávka je pre 2

jasminet
12. feb 2016

ja dnes minam zvysky - ostali mi uvarene spagety, tak osmazim slaninku co mi ostala, prehrejem spagety, zalejem vajciami, pripadne ryzu na rovnaky sposob... muzovi som vytiahla uz namarinovane maso co sme mali v mraznicke.

silvinkabb
12. feb 2016

@trisp suhlasim s mijo. ked dam vela oleja tak su chrumkave, ale inak nie.