Ako variť chutne, lacno a bez rúry?
Ahojte, čoskoro idem do podnájmu a bohužiaľ nemám v byte rúru, je tam len dvojplatničkový sporák a mikrovlnka. Teplovzdušnú fritézu mi nepovolili kvôli tomu, že mám energie započítané do podnájmu, ktorý platím mesiac vopred.
Zatiaľ mám zapísané recepty na rôzne omáčky na cestoviny, smotanové, paradajkové, zopár polievok. Asi si budem musieť robiť poké misky, lenže neviem kde zohnať lososa alebo tuniaka vysokej kvality v Trnave.
Máte poprípade ešte ďalšie recepty, ktoré by sa dali realizovať v tejto situácií? Budem veľmi vďačná za rady, nechcem skončiť na vifonkách. 🙂
@anonym_231397 Je to v Trnave, na Bratislavu nemám peniaze, hoci tam dochádzam za prácou.
@bbwwoman Hľadám ten podnájom do tých 500 eur, potrebujem to priamo v Trnave lebo odtiaľ mi trvá cesta do práce hodinu, už tie dve hodiny cestovania denne by mi veľmi uľahčili život. Z rodičovského domu dochádzam dokopy 4 hodiny denne za prácou, nemám vodičský preukaz.
Skúšala som hľadať niečo iné, len tá situácia doma ma donútila urgentne niečo nájsť, hoci tie podmienky v byte nie sú zrovna najpriaznivejšie, toho som si vedomá.
@pentium3_net prepáč, ale tie štyri hodiny dochádzania do práce je vtip? Čo tak nájsť si inú prácu aj s ubytovaním aj keď niekde na ubytovni, v zdielanom byte, niečo našetriť a odraziť sa od dna? Ťo skutočne mieniš dochádzať hodinu až dve? Ešte hodinu by som pochopila
@zuzanaete Mám tam napísané, že iné elektrospotrebiče ako elektrospotrebiče bežnej techniky môže podnájomca užívať len po predchádzajúcom písomnom súhlase. Je tam spomenuté, že elektrické variče nie sú povolené.
Nie sú tam rozpísané zálohy, má to pod správou realitná kancelária a zobrala som to, lebo sa musím unáhlene vysťahovať, kvôli rozvodu rodičom. Nemala som peniaze na niečo iné, môj plat nestačil na garsónku v Bratislave. :(
@pentium3_net friteza stiahne toľko elektriky ako bežný spotrebič, tak zas toho sa nemusíš obávať, môžeš si zadovážiť.
@pentium3_net rozumiem, ze mas nizky rozpocet, ale tie podmienky co mas, su na hlavu. Kamoska byva za 500€ komplet s energiami (ma ich vycislene zvlast) v 1izb v ruzinove, ano, mala stastie, ale da sa najst. V tvojom pripade by som hladala priamo v BA radsej zdielany najom, usetris peniaze a hlavne cas s dochadzanim a nebudes obmedzovana v zakladnych veciach.
@pentium3_net prepáč, ale tie štyri hodiny dochádzania do práce je vtip? Čo tak nájsť si inú prácu aj s ubytovaním aj keď niekde na ubytovni, v zdielanom byte, niečo našetriť a odraziť sa od dna? Ťo skutočne mieniš dochádzať hodinu až dve? Ešte hodinu by som pochopila
@anonym_231397 Práca ma baví a pracovný trh je pre moju pracovnú pozíciu nepriaznivý, nie je dostatok juniorských IT pozícií, čiže prácu meniť nebudem. So zdieľaným ubytovaním by boli bohužiaľ problémy, mám Aspergerov syndróm a nezvládam toľko socializácie.
@elizabet173 Je to dosť ďaleko od vlakovej stanice, musela by som platiť aj za mhdčku v Trnave, to už by mi finančne nevychádzalo...
Klima je povolena, friteza nie. Logika umrela asi. Fakt na hlavu.
@elizabet173 Je to dosť ďaleko od vlakovej stanice, musela by som platiť aj za mhdčku v Trnave, to už by mi finančne nevychádzalo...
@pentium3_net ale to predsa nie je jediný byt v TT na prenájom a radšej by som sa presťahovala bližšie k práci
@pentium3_net poke misky? Urob si sendvic a hotovo. Teple jedlo budes mat v praci?
@anonym_231397 Práca ma baví a pracovný trh je pre moju pracovnú pozíciu nepriaznivý, nie je dostatok juniorských IT pozícií, čiže prácu meniť nebudem. So zdieľaným ubytovaním by boli bohužiaľ problémy, mám Aspergerov syndróm a nezvládam toľko socializácie.
@pentium3_net chápem, ale tento byt je pre teba absolútne nevhodný, fianncií nazvyš zrejme nemáš a toto zaváňa tým, že príde nedoplatok a budeš mať zarobené na problém
@pentium3_net ale to predsa nie je jediný byt v TT na prenájom a radšej by som sa presťahovala bližšie k práci
@anonym_231397 Hej ale neviem ani nájsť garsónku pod 600 eur v Bratislave, je to príliš drahé.
@pentium3_net chápem, ale tento byt je pre teba absolútne nevhodný, fianncií nazvyš zrejme nemáš a toto zaváňa tým, že príde nedoplatok a budeš mať zarobené na problém
@anonym_231397 Požiadam o to prerobenie podnájomnej zmluvy aby tam boli vypísané ceny za vodu, elektrinu a plyn.
@pentium3_net poke misky? Urob si sendvic a hotovo. Teple jedlo budes mat v praci?
@anonym_07110c Ak si prinesiem tak budem mať teplé jedlo, kolegovia zvyčajne chodia na menu v okolitých reštauráciach, lenže to je predražené. V práci máme malú kuchynku s mikrovlnkami.
@pentium3_net je to 15 minút od vlakovej stanice, to sa mi nezdá tak veľa
@anonym_07110c Ak si prinesiem tak budem mať teplé jedlo, kolegovia zvyčajne chodia na menu v okolitých reštauráciach, lenže to je predražené. V práci máme malú kuchynku s mikrovlnkami.
@pentium3_net napíšem ti pár jedál do IP
@pentium3_net skus sa Šamorín napr... https://reality.bazos.sk/inzerat/186041324/pren... bus z BA je tam rýchlo
@pentium3_net je to 15 minút od vlakovej stanice, to sa mi nezdá tak veľa
@elizabet173 25 minút podľa tej ulice.
@bbwwoman Je to bytový komplex kde je viacero bytov, majú spoločnú práčovňu. Chladnička tam samozrejme je, viem, že tie podmienky nie sú ideálne, nechcem tam dlho zostať. Aktuálne sa potrebujem čo najskôr dostať z rodičovského domu, o pár mesiacov asi zoženiem niečo iné.
@pentium3_net
Vo Švajčiarsku je to úplne bežné spoločná pracovna len tam maju presný rozpis co sa dodrziava
@pentium3_net
My používame takúto panvicu tiež nemáme trubu
Livington Black Doubletta Basic | MediaShop.sk https://share.google/nOh9JjRhREc2sOAOM
@pentium3_net
My používame takúto panvicu tiež nemáme trubu
Livington Black Doubletta Basic | MediaShop.sk https://share.google/nOh9JjRhREc2sOAOM
@anonym_2d0453 To vyzerá super, ďakujem.
@elizabet173 25 minút podľa tej ulice.
@pentium3_net ok, nepoznám TT, len by som robila všetko možné, aby to nebol tento podnájom
@katkaseiner ale remoska dost "zerie", aspon ta nasa stara, neviem, ci aj tie nove, skusali sme, manzel ma taky merac do zastrcky. Ale ako chore toto cele, ze jej "nedovolia"...🫣
@nevenka nove remosky zeru ovela menej ako truba. Normalne som mala preplatky na elektrine odkedy viac vyuzivam remosku ako trubu
@pentium3_net
Byt v centre, to mas blizko peso vsade.
Tie podmienky co mas teraz su katastrofalne. Inak aj z tej slovanskej ulice by si to mala pešo rychlejsie ako mhdckou, pripadne si zaobstarat kolobezku a si vsade za 10 minut.
Alebo toto pozri dá sa tam variť ,vyprážať kadečo proste
Píše že friteza ale podobné sú aj pomalé hrnce
@parvinka0001 toto vyzerá geniálne ako vidím tam sa dá naozaj všetko robiť a ešte aj cena primeraná
To by aspoň časť zachránilo
@parvinka0001 toto vyzerá geniálne ako vidím tam sa dá naozaj všetko robiť a ešte aj cena primeraná
To by aspoň časť zachránilo
@bbwwoman ja to najviac používam na vyprážanie lebo ďalšie srandy máme doma dosť ale ak by som mala len takú možnosť toto by som brala. Je to super. Sestra aj mama ma tiež
Tvl., čumim, čo sú schopní dať do podmienok, vysávač zapnúť môžeš? 🙈😅🙄 Btw., ak porovnas spotrebu energie na prípravu jedla na platni a vo friteze, vychádza to zhruba rovnako. A je fakt divné, že energie nemáš rozpísané v zmluve, toto by ma trápilo viac, ako to, čo budem variť bez rúry. Nie je to v poriadku a aj keď vravíš, že je to výhodný nájom, tak by som si dala na to pozor.

@pentium3_net hľadáte nájom s energiami do 500€ áno ? Priamo v TT alebo ? Koľko zábezpeka vopred ? Treba nájsť iné jednoducho
Tam skutočne nechoďte lebo aj ten krátky čas bude utrpenie
@bbwwoman Hľadám ten podnájom do tých 500 eur, potrebujem to priamo v Trnave lebo odtiaľ mi trvá cesta do práce hodinu, už tie dve hodiny cestovania denne by mi veľmi uľahčili život. Z rodičovského domu dochádzam dokopy 4 hodiny denne za prácou, nemám vodičský preukaz.
Skúšala som hľadať niečo iné, len tá situácia doma ma donútila urgentne niečo nájsť, hoci tie podmienky v byte nie sú zrovna najpriaznivejšie, toho som si vedomá.