icon

Ako variť pre vyberavého manžela?

10. dec 2024

Žienky poradte ☹
môj muž má taký dlhý zoznam surovín ktoré neje že som zúfala, už ozaj neviem čo mu variť, mám pocit že točím 6 jedál dokola.
Takže jedlo musí obsahovať mäso, nezje kapustu, kari, tarhoňu, bryndzu, tepelne upravené paradajky, nemá rád prívarky.
Stále mu varím dookola rezne (klasické mleté obrátené černohor), guláš, paprikáš, zam. placky s mäsom, špagety, sviečkovú, ražniči. Prosíím poradte mi nejaké "chlapské" jedlá.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
viestta
10. dec 2024

Pan nech obcas navari sam to co je a co mu chuti. Mozno potom prestane vymyslat. Nie je digitalny, takze dokaze po sebe aj upratat

tykat
10. dec 2024

Akurat sme mali ...zabijackovy tanier pecene - jaternicka-krvavnicka-klobaska k tomu varene zemiaky a cviklu 🙂
Alebo pecene rebierka, trhane maso, br.pečeň v zemiakovej placke, rizoto, švédske masové guľky, francúzske zemiaky.

jaja20
10. dec 2024

@kittykat22 Nie som tvoja drahá, takže ma ani sklamať nemôžeš 🙂
Mám 49 rokov a celý život všetci , ktorých poznám, varia guláš aj s paradajkami a niektorí aj s lečom.
A to tak klasický kotlíkový,ako aj maďarský s knedľou.
Ale samozrejme, ak vám chutí len s pretlakom,je to vaša vec.
100 ľudí,100 chutí.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kabinka11
10. dec 2024

Trhane mäso, k tomu sa hodí asi všetko, cez ryžu, zemiaky, cestovinu alebo tortilu. Aj do žemle sme to dávali so zeleninou.

sisinka001
10. dec 2024

Nečítala som celú diskusiu, ale napr.francúzske zemiaky, plnená paprika, fašírky, kuracie mäso na rôzne spôsoby, zvyknem kuracie soté, prsia na smotane, alebo aj stehná na smotane, rôzny ryby, zapečené cestoviny, kuracie prsia plnené, alebo zapečené na spôsob francúzskych zemiakov, gyros s ryžou, je toho veľa...

kabinka11
10. dec 2024

@kittykat22 v mojom okolí sa tiež dáva lečo do gulášu. A to nehovorím o ženách čo sú na dôchodku, ale o mladej generácii,

jaja20
10. dec 2024

@kittykat22 No,ja sa absolútne nemienim s tebou hádať, ale aj keď si pozrieš recepty na nete,tak drvivá väčšina je s paradajkami alebo lečom.
Čiže to ani náhodou nie je len " kedysi" 😉

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lenkakravcova
10. dec 2024

Skús aj iné hydinové mäso alebo kraličie mäso.
Napríklad
- kačka /kapustu neje kyslú alebo sladkú alebo celkovo/ na nejaký rozmarinovy spôsob?
- zajac na rozmarine
- marinované morčacie mäso, kadejaké závitky plnené
- morčacie rezne z jednej strany zapečené syrom
- kurací steak s marhuľami alebo syrom, šunkou zapečené v rúre
- kebab, gyros

kp7333
10. dec 2024

Na druhy den zohriate su najlepsie rozne dusene masa - hovadzie/bravcove/telacie, k tomu ryza, cestovina alebo pyre. Daju sa obmienat rozne varianty so zeleninou i bez (mexicky/namornicky gulas, perkelt, viedenska rostenka, na rasci, na hriboch, ci s provensalskym korenim). Kuracie je na druhy den chutne, ked je v smotanovej omacke alebo zapekane so zemiakmi, ci syrom.

luccija
10. dec 2024

Kuracie na kari som robila dnes, na hriboch ja obmieňam aspoň raz to, že dám mrazenú zeleninu, hrášok, závitky do toho syr, šunku, špenát listovy, trocha šťavy, kápiu kto má ako rad... znojemsku s postrúhanymi uhorkami, alebo čínske cestoviny mäso zeleninu

la_dolce_vita
10. dec 2024

Gulas robim bud kotlikovy so zemiakmi a vtedy davam aj leco alebo husty s knedlou, kedy leco nedavam, pretlak ano. Vela cibule je zaklad, co je problem, kedze moj drahy cibulu nezje, okrem dalsich x jedal, takze chapem.. 🙂

nufafa
10. dec 2024

Keď neviem, čo variť, popozeram po reštikách denné menu a vždy ma niečo osloví a uvarím. Proste plagiátor 😁

tianna
10. dec 2024

@jana_eyre_2 prosím napíšeš mi ako robíš to morčacie na prírodno? Ďakujem 🙂

ivinkapink
10. dec 2024

To mas este kratky zoznam,co nezje 😄 moj ma histaminovu intoleranciu a to ked si pozries co vsetko nesmie...umenie nieco navarit...nastastie je rad,ze moze aspon par jedal...

dory11
10. dec 2024

Španielske vtacik, franfursku polievku , fašírky , čevabčiči, Stroganov, ryža, zemiaky ( varené ,pucene,pyré , pečené,hranolky ,gradirovane zemiaky )
Cestoviny syrová omáčky ku tomu kuracie na prírodno,cesnaková polievka, francúzke zemiaky perkelt,vývar , sviečková,lazana , palacinky z mletým mäsom plnenie a zapečené v rúre zo syrom , francúzke zemiaky. halušky zo syrokremom prípadne syrová omáčka ,noky z omáčkou a mäsom ,mäsové knedličky z omáčkou .

casavina
10. dec 2024

Každodenným mäsom si odpáli pečeň, pozor na to...

jana_eyre_2
11. dec 2024

@tianna https://www1.pluska.sk/zaujimavosti/morcacie-pr...

Išla som podľa tohoto receptu, len som vynechala víno a sušenú cibuľu 😅 to by deti nezjedli..

alexanderkovacs
11. dec 2024

@pe_mi pisala ze kapustu nema rad 😉

miiceencoovaa
11. dec 2024

Pečienka. Francúzske zemiaky, Špízy, Rizoto, Živanská, Hambáče, Zabíjačka (bez kapusty), Pečené stehná, Pečené krídla 😀 snáď niečo pomôže 😊

evansova
11. dec 2024

@tenerifka Presne tak. Ked niekto povie: neviem varit, ja pocujem: nechce sa mi varit. Internet je zalaveny receptami,videami, staci skusat.
Moj drahy zje vsetko co uvarim a nastastie mu vsetko chuti. Ale ak by frflal vyfasuje zasteru, varechu a kucharsku knihu.

tenerifka
11. dec 2024

@evansova moj zje tiez vsetko, co uvarim, a ja zjem vsetko, co uvari on. Ja som ta viac vyberava, ale uz ma pozna a vie, ze takeho kralika by jedol sam😝

autor
11. dec 2024

@simona20201309 a on je môj pilčík, vodár, automechanik? Tiež mu mám platiť keď narúbe drevo opraví záchod a vymení olej v aute?

autor
11. dec 2024

@nufafa 😀 to je super nápad

tramtada31
11. dec 2024

Tato pani má skvele recepty, skúsila som napr tento a odvtedy by to manzel najradšej jedol 5x do týždňa, tak je to dobre https://bonvivani.sk/recepty/bratislavske-pliecko

tianna
11. dec 2024

@jana_eyre_2 😆 super, ďakujem, to budem aj ja musieť vynechať 😁

margotka17
11. dec 2024

Rizoto, mäsové guľky v paradajkovej omáčke s knedľou, čevabčiči, španielske vtáčiky....