Recepty
chromozom
23. sep 2008

Ako varíte cícer?

Caute babulky, poradte mi par jeditelnych receptov s cicerom, co mi zjedia aj deti...
dakujem!
lalitagopi
24. sep 2008
Ahoj! no musis si ho najprv namocit, aby sa tak poriadne nafukol, potom sa ti rychlo uvari. My ho davame do salatov, do privarkov....hmmm...no vsade kde sa hodi...inac moc dobra je aj pomazanka...zmixujes z maslom....trocha bazalky...cervena paprika, sol... :-p
ilijanka
24. sep 2008
ja nijako 😃
alionuska
24. sep 2008
Ja tiez nijako,ale moja maminka robi cicerovu polievku.Je fantasticka a urcite by vam chutila.Treba ho namocit do vody,aj den pred tym,ako pojdes varit a potom tam das zeleninu,mrkvu,petrzlen na drobno a zasmazku s paprikou.Ako ked varis fazulovu polievku:Mnamky mnam 😉
chromozomautor
24. sep 2008
Dakujem, vyskusam. Ked som naposledy experimentovala, vysiel z toho taky dost hrozny maglajz bez farby, chuti a vone... comu sa pri mojej zrucnosti ani necudujem. x-) Ozaj, varite ho niekto ako prilohu napriklad k masku, ako ho dochucujete?
mracik
24. sep 2008
ako príloha k mäsu cícer nie je vhodný, lebo je to strukovina,
ja z neho robím hlavne hummus, alebo ho varím s nejakou obilninou, cícerová polievka je tiež super, ale sama som ju ešte nevarila, chodím na ňu u nás do Frita a vždy si zabudnem vypýtať recept
ale deti ho moc nemajú radi 😞 zjedia iba naklíčený
filipa
24. sep 2008
z ciceru robim len hummus a polievku. ale vzdy si pochutime, je to vyborna strukovina!!!
lalupa
24. sep 2008
akurat som robila hummus pred par dnami 😉
dadulka19
24. sep 2008
cícer robím ako prívarok,tak isto ako napr.šošovicový,hrachový....
gucz
25. sep 2008
ja ľúbim cícerovú polievku. Moja mama ju varila ako fazuľovú s údeným rebierkom, ale teda bol tam cícer miesto fazuľe.
chromozomautor
25. sep 2008
No, som odhodlana experimentovat, hadam mi to rodina zje, pohanka im teda vobec nechutila, tak uvidime, co urobi cicer.... Uz sa nanho tesim! Dakujem!
Ozaj, este jedna indiskretna otazka: prdi sa z toho tak ako z fazule?
tinusi
28. sep 2008
Cicer davam do polievky ako fazulu - cize klasicka kysla (biela) polievka len miesto fazule cicer...
chromozomautor
27. okt 2008
Jaaaaaaaaaaj babulky, prepadla som ciceru, strasne mi chuti, neprdkam z toho, no proste super zradielko! Chuti mi to aj take same bez nicoho a kupodivu aj moja rodina si cicer pochvaluje, tak sa teda vytesujem, ze do mojho zivota zavitala nova potravina, ja lubim papkat....
Ako sa robi ten povestny humus?
zuzka99
28. okt 2008
ja mám recept na humus, čo som si priniesla z Egypta, ale mám len suroviny a neviem čo s tým. či len zmiešať..., upiecť...?????

325 g cícer
2 cl citronovej šťavy
1 cl slnečnicový olej
30 g cibuľa
10 g vňaťka
soľ
biele korenie
červené feferónky

ak by niekto vedel čo ďalej, napíšte
bihan
30. okt 2008
Ja cícer milujem od malička uvarený a opražený na olivovom oleji s trochou soli, tiež ho dávam do šalátov so zeleninou, pridávam trošku k mäsu do paradajkovej omáčky alebo robím cícerovú pomazánku - uvarený cícer (asi štvrť kila) rozmixovať s jedným jogurtom, cesnakom a prípadne potom posypať pažítkou.
venora
4. nov 2008
cícerové fašírky:
deň vopred namočený cícer uvariť, rozmixovať, zahustiť ovsenými vločkami alebo strúhankou, vajíčko a okoreniť ako klasické fašírky, t.j. cesnak, majoránka korenie, soľ a pod. Obaliť v strúhanke a vypražiť.

Pre trošku zdravšiu verziu: pridávam tam ešte nastrúhanú mrkvičku, alebo inú zeleninku.

Tak skúste babenky :-p
lilu18
5. nov 2008
cicer davam aj do kuskusu-vopred napucany 🙂
jano18
18. aug 2010
Ahojte,

chromozom, lilu18, zuzka99>
Pravý humus sa robí aj s Tahinou (sezamová pasta) a drvený Rímskym kmínom (rímska rascou)
Možno sa nie vždy dá získať pravá kvalitná Tahina, ale verte mi humus bez Tahiny je ako Jablkový koláč bez jabĺk.
Ani sezamové semiačka to nezchránia, tie proste nerozmelníte. Je to sezamová pasta, sezamový krém.

Našiel som tento recept:
http://www.zdravehamko.sk/2010/08/hummus-cicero...

Mne to chutilo, a Vám?



chromozomautor
12. máj 2012
humus super!
polievocka vyskusana, super!
len tak vareny, super!
fasirky v blizkej buducnosti....

dakujem za inspiracie!

deti to bohuzial moc nechcu :-S
zitaje
12. máj 2012
U nas sa je cicer hlavne nakliceny, mladsia slecna to ma ako najvacsiu lahodku a puci ho len tak. Ja davam nakliceny cicer prejst varom - zalejem vriacou vodou a ked znova zovrie, scedim a hotovo.


@chromozom my sa nepozname nahodou? :-N
natasole
12. máj 2012
U nás je cícer tiež obľúbený, aj keď sme ho už dlhšie nemali.
Robievam z neho číru zeleninovú polievku - bez zásmažky/zátrepky, len vopred namočený cícer a koreňová zelenina, poprípade ešte rajbanička alebo kuskus (ten už netreba variť, len dať do hotovej ešte horúcej polievky postáť);
iná verzia s kuskusom ako prílohou je dusiť cícer so zeleninou (koreňová, kaleráb, rajčina a pod.) na červenej paprike, prípadne aj s dákym mäsom k tomu;
chutný je aj dusený s kuracími stehienkami na červenej paprike s cibuľou, prípadne rajčinou/pretlakom k tomu a mierne zahustiť múkou. Podávať s ryžou, chlebom alebo kuskusom;
ďalšia varianta len čisto na rajčinách (dusiť spolu alebo cícer uvarený vodpred), ochutiť bazalkou, mätou... - a príloha chlieb, kuskus - podľa chuti.
aťď...
Výhoda je, že sa uvarí rýchlejšie ako ostatné strukoviny, nerozvarí sa a vývar zostane číry🙂.
chromozomautor
13. máj 2012
@zitaje jasnacka! 😃
tehulka2011
12. apr 2013
@zitaje ahoj, chcem sa Ta opytat na ten nakliceny cicer, ja ho mam teraz uz asi 3 centimetrovy, po 3 dnoch, a neviem ako to spotrebovat - zjest surove? Ten klicok aj semeno? Nie je to tvrde? Ten klicok som skusala, je trocha horky, je to ok? Dakujem! 🙂
zitaje
12. apr 2013
@tehulka2011 zalej to cele horucou vodou a pockaj kym to znova zovrie, pripadne este chvilu povar, preced, a bud do salatu, alebo my to jeme aj len tak 🙂 Je sa cele, cicer aj s klickom.
Inak je mozne, ze ti trocha prerastol, ked je uz horky... ideal je, ked ma klicok asi 1-2cm, ale ono to zavisi dost aj od klimy v byte, kde klicis.
Ked nechas moc dlho, moze ti to aj skysnut, ja som uz parkrat aj vyhadzovala :-S
tortelinka
12. apr 2013
ja robim polievku, hummus a kari z cicera
extrate
24. mar 2016
@zitaje Ahoj prosímťa porad.stala sa mi taká vec. Namočila som cícer, celý sáčik. Na druhý den som robila šalát ale nepoužila som tak vela cíceru. To čo mi zostalo som odložila do chladničky. Predvčerom. Teraz vyberiem ten cícer že idem ho upiecť a je naklíčený =-) čo s tým? Môžem ho ešte jesť? alebo ako ho mám upraviť, ja som ho chcela upiecť v trúbe s olejom a korením.
mamickajanka
24. mar 2016
ja som cicer este nikdy nerobila, ale vyskusaj nejaky recept co ste sem baby napisali, mozno mi to bude chutit, som zvedava na tu chut
zitaje
24. mar 2016
@extrate pokojne mozes aj nakliceny cicer tepelne upravit, ale odporucam aspon trocha z neho nechat aj tak ako som pisala vyssie, co ak vam zachuti aj taky, cim menej sa vari, tym viac zivin sa uchova 😉