icon

Ako zabrániť praskaniu krému na torte?

avatar
gulocka98
29. sep 2024

Ahojte, viete mi poradit co robim zle? Uz druhy krat mi popraskal krem ja torte. Vecer som tortu plnila a natierala. Plne mascarpone slahacka salko. Pri druhej torte krem bol mascarpone tvaroh biela cokolada slahacka. Dakujem 🌸

avatar
gulocka98
autor
29. sep 2024
avatar
gulocka98
autor
29. sep 2024
avatar
andaluzia12
29. sep 2024

Ahoj. Sledujem na Instagrame cukrárku Suzys, dáva dobre rady, ak máš možnosť, sleduj ju. Tortu treba nechať odstáť. Ja peciem korpusy vždy v stredu večer, plním stvrtok, obtriem piatok. Jednotlivé vrstvy sa musia prepojiť. Obterovej plnky musíš dať dostatočnú vrstvu, keď je tenká, popraská. Taktiež môže popraskat ak ešte nieje dostatočne odstáta.. samotným krémom to nebude (resp kombináciou surovín v kreme…)

avatar
gulocka98
autor
29. sep 2024

@andaluzia12 dakujem pekne 🙏🩷

avatar
animus
29. sep 2024

@gulocka98 ahoj ako bolo spomenuté vyššie, tortu treba nechať aby si "sadla" čiže obtierat na ďalší deň po naplnení a dávať viac vrstiev. Ja dávam tri vrstvy, prvú hrubú, druhú po zaruhnuti prvej vrstvy a treťou už vyhladzujem

avatar
gulocka98
autor
29. sep 2024

@animus dakujem 🌸

avatar
20erika07
29. sep 2024

@gulocka98 este dodam, podnos hrubsi, pevnejsi, aj on dokaze robit tento problem

avatar
pinkgirl
29. sep 2024

@gulocka98 ak krém na torte praská, tak to môžu byť rôzne príčiny a tiež ich kombinácia. Možno sa to nezdá, ale často je dôvodom praskania krému zle zvolená podložka. Torta nie je pevná tehla, hýbe sa, je "živá", takže ak použiješ tenkú tácku, tak pri manipulácii s tortou na nej sa ti torta "hýbe" - pohyb pri vykladaní, prekladaní sa prenesie na tortu a povrch torty skrátka pracuje a vznikne trhlina. Investuj do podložky - kúp pevnejšiu tácku na ktorej bude torta.
A potom to môže byť aj nevhodne zvoleným krémom - príliš riedky/málo tuhý aby vydržal. Prípadne aj nedostatočne vychladená torta pred jej obterom.
Ako píšem, tých okolností prečo povrch praská môže byť viac.

avatar
zoye14
30. sep 2024

@gulocka98 ahoj tak treba vyskusat urobit bielkovy krem a pod tortu dat hrubsiu podložku .

avatar
4str1x
12. jan 2025

Ahoj, ja studujem odbor cukrar a u nas sa vsetky torty vzdy potieraju len zltkovym maslovym kremom alebo swiss kremom. ziaden iny nie je dostatocne stabilny a mastny. mascarpone alebo tvarohovy krem je dost mokry a nie az tak mastny tym padom ked ho nechas tensiu vrstvu cez noc v chladnicke je mozne, ze sa velka cast vlhkosti vpije do torty a tym padom popraska. odporucam pouzit skor maslovy krem alebo ked uz tak to potierat na etapy ako ostatne baby pisali. ale zltkovo maslovy krem je najlepsia moznost aj ja ho pouzivam na vsetky objednavky 🙂. a podlozkou to nemoze byt, ja vzdy pouzivam tenke kartonove a nikdy sa nic nestalo takze v tom, to pravdepodobne nebude 🙂.

avatar
gulocka98
autor
12. jan 2025

@4str1x dakujem ❤️

avatar
mbta
22. jan 2025

@4str1x prosim ta ,mozes prezradit postup na ten zltkovo-maslovy krem,robi sa nad parou? moze byt super,len sa uz neda ratat ,ze bude bielucka ale skor kremova farba ,vsak? robim zatial len swiss,ale niekedy sa stane,ze uplne nerozpusti cukor,citit ho tam potom,aj ked len jemne..este som rozmyslala,ze skusim urobit s praskovym cukrom ,co by to spravilo 🙈

avatar
nikaleo17
12. feb 2025

@4str1x aký to je ten Žĺtkovy krem?