Akú desiatu robíte deťom do školy a sebe?

25. feb 2024

Ahojte.
Chcela by som vás pekne poprosiť o inšpiráciu 🙂.
Čo také dávate deťom na desiatu alebo sebe?
Potrebujem si už vymyslieť niečo nové do práce.
🙂

minenkak
25. feb 2024

Ja si robím smoothies s proteínov,mám to na celý deň,doma sa naveceriam

saxana000
25. feb 2024

Pecivo s maslom
so syrom
so salamom.
Toasty s nutelou alebo sunka syr.
Pribinacik termix alebo jogurt a k tomu keksik alebo.lupacku
hot dog s kecupom
Domace muffiny buchty šišky pizzu ak ostane..
Ovocne kapsicky actimely brejky mlieko a malu cokoladku k tomu

motylik21
25. feb 2024

je tu na MK skupina s množstvom inšpirácie: Čo zabaliť na desiatu 🙂 https://www.modrykonik.sk/group/5884/

janka1011
25. feb 2024

Sebe len jogurt a deťom klasika - rožky so šunkou a syrom a sladkosť. Nič extra zdravé, ale iné nechcú. Pondelky si väčšinou kupujú cestou v potravinách nejaké pečivo.

autor
25. feb 2024

Ďakujem baby 🙂
Ako dokážete prežiť na jogurte? Ja by som už hladná a nervózna bola.
Do skupinky sa pridám.

lilinka88
25. feb 2024

Dieťaťu robím palacinky, toasty, vianočkalu s nutelou alebo kúpim také mini nutelove šišky, rôzne lupacky, moravské koláče alebo pečené buchty s tvarohom, bábovku, rožok s paštekou, maslom šunkou/salámou, hot-dog.
Mimo pečiva mu vždy dám sladkosť, jablko/hrušku/hrozno alebo aspoň ovocnú taštičku a vždy má aj cherry rajčiny alebo uhorku, papriku.
Sebe robím rôzne na raňajky - ak robím palacinky, dám si aj ja, toasty rovnako, obloženú žemľu, ovsenú kašu, jogurt, chia puding s ovocím alebo ak pečiem, tak z toho si dám aj na raňajky (bábovka, buchty,perník,...). Na desiatu väčšinou len ovocie alebo smoothie z ovocia a kokosového mlieka

nika11103
25. feb 2024

Ja robím stále obložené zemlicky alebo bagetky a tak a nacapem tam zeleninu čo je šunku syr salám no čo dum dal. Partner sa mi minule sťažoval že už mu z pečiva je zle ale trávili sme cely týždeň u starej mamy a hneď za tými zemlickami plakal že ako by si dal🤣

slavkadi
25. feb 2024

Deťom pečivo so šunkou či salámou, syr, mini parenicky, orechy, mrkva či paprika, a ovocie. Ja si beriem do roboty na ranajky jogurt alebo ovocie, inak mám teplý obed v jedálni, a v zálohe instantnú ryžovu kašu pre prípad extrémneho hladu 😁

eliska13
25. feb 2024

@saxana000 nič zdravé samé biele polotovary to naozaj?ešte čokoládu k tomu

saxana000
26. feb 2024

@eliska13 dam jej to co.chce co lubi a co viem ze zje. V triede ma.deti ktore.od.septembra.nosia nutelovy rozok kazdy jededn den a normalne ziju.Ano dostane aj cokoladu alebo.keks na energiu.velakrat ju prinesie domov alebo ju da kamaratke..pecivo aj.toasty ma aj biele aj celozrne na striedacku.zeleninu a ovocie mi uplne odmieta odmalicka nenutim pride to same.ja som bola.rovnaka.ale zje kazdy den normalne cely obed polievky vsetky maso prilohy.o 7 je uz v skole a v druzine je do 16.00..vidim.tie.deti co.dostanu.dve cherry rajciny s kuskom chleba mamicka zatoci zo skoly rovno do jednoty lebo su hladni..
Ja na syre šunke salame a mliecnych vyrobkoch nic zle nevidim bezna strava na ranajky alebo na veceru klasickej slovenskej rodiny.. z kolacov jej zabalim.co.robim.doma buchty s lekvarom alebo domacu pizzu alebo sisky. dieta mi rastie nosi domov jednotky a pocas chripkovych prazdnin ostala jedina zdrava z celej triedy..

summer23456
26. feb 2024

@saxana000 ja tiež tak, dávam jej pečivo, lebo ovocie aj tak nechce jesť,vždy to doniesla obité domov. Tak radšej jej dám niečo,čo viem,že zje.

ibatanecnica
26. feb 2024

@eliska13 a čo mu má dať? Toto je napraktickejšie. Nerozleje sa to, nerozbije. Už vidím, ako deti s radosťou jedia ovsené vločky. Tiež sme vyrastali - (na upresnenie, na desiatu sme mávali) - na pečive, sladkom pečive, šunky, párky a tu sme. Dokonca som zdravá. Doma snáď jedia iné
Na čo bude dávať desiatu, keď ju dieťa prinesie domov, A le sladkosti a čokoládu by som nedávala.