Aký je váš názor na happy meal?
kočeny aký máte názor na happy meal od mc donalds? 🙂 chutí vašim deťom? 🙂 zjedia ho celý? 🙂 🙂 😉
bola by sprostosť nedať do decku,malo by poznať aj to zlé,aby vedelo pochopiť,prečo je dobré jesť niečo iné..raz za čas nepoviem,aj ked tá ťažoba na žalúdku asi za to nestojí.nejdem dramatizovať,ešte to nikoho nezabilo.ale takého Bukovského by som chcela počuť ako o tom hovorí,on je celkovo velmi zábavný človek 🙂
... nemam proti fast foodom nic... tiez tam obcas zajdeme 😉 ale bez deti 😀 no ked som minule videla jak sa mamicka pri vedlajsom stole snazi nakrmit asi 6mesacne dievcatko hranolkami, tak som mala dost 😠 😖 asi by na to mali dat nejaku vekovu hranicu 😀 😀 😀
....úplne súhlasím s prvým príspevkom,všetky tu kydáte na happy meal...a ked kde koľvek prídem aj s babamy nemáme si naozaj ani kde sadnúť.....ja nemám nič proti tomu.....práve naopak...moje baby milujú happy meal a dva krát do mesiaca si mekáč doprajeme celá rodina......a čuduj sa svete,žijeme,nemáme alergie a ani nám nerastie tretie oko...... 😀 😀 😀 😀 ...uvedomelé matky,len zakazujte.....a ked vám dieťa povyrastie,tak vám to bude jesť poza chrbát....poznám to z vlastnej skúsenosti...tiež som mala kamarátku,ktorej všetko zakazovali,potom to začala jesť tajne a dnes bojuje s obezitou a pod."hostinamy"...a len vdaka jej uvedomelej matke..... 😝 ........................slovom humus a grc by som označila takého Bukovského a jeho recepty...... 😝 😝 😝 😝 😝
Moj predchadzajuci prispevok mi admin zmazal, lebo ze odbocujem od temy, takze inak. Jasne, chodime do McDon. odkedy mala zacala jest prikrmy, vlastne uplne prvy prikrm mala "kuracie" nugetky a pol litra koly k tomu, velmi jej to chuti, zje to cele a pyta duplu!!!! 😝 😝 😝 😎
Deti by tam chodili.ja sa vyhybam oblukom.
Namiesto toho si robievaju hamburgery doma- kupime cerstve hovadzie maso, namelieme, zeleninu si daju aku chcu, bavi ich to... A su deti natesene, ze si to urobili same. Z toho maju vacsiu radost ako z navstevy fastfoodu..
Namiesto nugetiek radsej rezen- aspon vieme co jeme.
A uz ked sa nevyhneme navsteve 3x do roka, tak kombinujem a vymyslam, ako in vybrat co najzdravsie... Hracka sa da kupit aj zvlast.
🙂
Do Mekacu chodime, bola som aj vnutri, viem ako sa to skladuje, prepravuje, pripravuje, neriesim... v slovenskych restauraciach najdete o milionkrat viac humusu ako tam. K majoneze...ta v hamburgeri nie je ;) to pre slecnu co nevolnost z hamburgeru pripisala majoneze...
V Mc si davame kavu :P totiz este som nenasla mekac v blizkosti kde by vedeli aj po rokoch fungovania na SK nepripiect rybu a pod. Kedze ja som Fishmacova... priatel cheesburgerovi... sem-tam sme mali ranajkove menu. Ale ako vravim, chodime tam po kavu do ruky, jeme tam tak raz za rok.. aj to musime umierat od hladu, proste sme sa toho najedli dost v minulosti asi🙂 Mala v MC nebola nikdy. Ani neviem co by som jej tam dala jest, podla mna to ani pre male dieta nie je... ten sacok ovocia nebudem kupovat, ved ho mame doma dost.. nugety nedam do ust ani ja, nie to este aby som to jej davala... na sendvice ma casu dost, urcite podlahne volaniu mekaca ako pubertacka, tak teraz ju nezatazujem 🙂))) Nevidim na tom nic katastrofalne, ak sa niekto pred spanim nenaladuje hamburgermi a hranolkami (ved 2 za cenu 1 a podpbne super akcie) a potom zalahne.. to je hotovy raj pre tukove bunky 🙂))
ten najvacsi humus aky mozes dat svojmu dietatu! obezita na jednicku 😝 potom ze deti trpia nadvahou uz v mladom veku.
lepsie je uvarit fazulovu polievku a rezance to mi ver!
robite z toho poniektore oracie, ale rozmyslajte nad tym, co vsetko kupujete v obchode a z coho to a ako to je vyrabane. vsade okolo nas su humusy a ak niekto chce jest zdravo, tak by mal zit v symbioze s prirodou a byvat v nejakej pernikovej chalupke hlboko v lese, zbierat lesne plody a vyrabat si vsetko sam. na jednej strane sa tu kyda na chemiu, na strane druhej bez mihnutia oka doma vysterilizujete cely byt brutalnou chemiou a tvarite sa ake je to zdrave. my tu mekac nemame, ale ked idu decka k otcovi svojmu, po ceste sa tam stavia, je to ich ritual. starsi si da nugetky a asi 4 hranolky /nie 4 balenia, ale 4 kusy z jedneho balenia/ a dzus, mala si da to iste, hranoliek sa skkoro vobec nedotkne, na pitie ma vittelku mineralku. a ja ked tam raz za pol roka som, dam si mc wrap a hotovka. mimochodom, hento je US fastfood, ale mame tu kopec slovenskych fast foodov a aspon u nas v meste su vzdy plne a ludia tam chodia tiez na pizzu, zapekane bagety, nugety, kadeco a tiez su to polotovary.
Nemyslím si,ze je to vacsí humus,ako kuracina (napr) v restikách,tiez nevidíte ako vám napatlali čínsku kuracinu s polskou vegetou s obsahom soli na cesty,prípadne jedom na potkany....a nadváhu z toho budete mat,ked to budete jest 3xdenne...
raz za cas zájdeme,nepreháname.
My sa snazime vramci moznosti jest zdravu stravu, a viest k tomu aj deti takze na zaklade znalosti toho o com zlozenie stravy v McD je, im vysvetlujeme ze co a ako. Uz aj mladsia skolkarka tomu chape. Ochutnali to uz, tabu z toho robit nebudeme ale nastastie nezachutilo a tak neziskali navyk. Ale radi sa pri McD zastavime vramci dlhsej cesty autom kvoli smyklavkam co mavaju vonku vramci arealu, deti sa vyblaznia a ideme dalej.
Nie sme ziadni fanatici eko, bio, ale obycajne cerstve potraviny z beznych potravin sa daju aj v pripade nahleho hladu kupit a nakrajat aj na podlozke co nosievam trebars aj na lavicke. Fakt sa stane malokedy, lebo vacsinou mame so sebou, ale aj to je cesta. Je to chutnejsie, lacnejsie aj zdravsie.
nechcem.byt zla.ale je to.tak.v kazdom.jedle.je humus bordel.sajrajd..priznajte sa kolko.z vas dava svojim.detickam.pasteky rozne sackove veci?..a nehovorim.o.sladkostiach....ja.to.tiez samozrejme jedavam.obcas idem.aj.do mekaca a co..presne tak keby bolo.tolko odporcov kolko je vas na tejto otazke mekace by boli.prazdne...bohuzial ideme tam.tak 2 krat.do.roka a nikdy si nemame kam.sadnut!!!!..pokial.si.vsetko nevypestujes doma a neodchovas nic neni zdrave...uvedomte si to konecne !!!ani vase predrazene bio neni.bio..aj mlieko aj jogurty su napchate eckami.inak.by nevydrzali tak.dlho!!!.cize mile mamicky odporkyne fast foodou pestujte si vsetko doma a potom.vypisujte o.humusoch !!!
Pozri dokument Fast Food nation, už v živote tam nevkročíš. Ale je to na tvojom zvážení, ty si matka, ty musíš vedieť čo tvojim deťom chutí a čo nie a čo je pre nich zdravé. Ja by som to svojmu dieťaťu nikdy nedala a nedám, ale nestrieľam po iných za to, že.sedia s deťmi v McDonalde
raz za čas (2x do roka ) je to v pohode ale dávať to deťom denne to nie je OK.
raz za cas?preco nie?deckam sa tam paci,chuti im to a predsa len tam nechodime kazdy den,tak nevidim dvovod preco raz za cas tam neskocit a ,,vyvencit" deti 🙂🙂🙂🙂
Asi dva krát v zivote som mala jedlo z mekaca. Podla mňa humus riadny. To neznamená, že nejeme hamburger ani hranolky. Máme tu dost fast foodov kde si to dáme, len je to ovela lepšie ako z mekaca 🙂
Zajdeme tam obcas ak sme hladni, no my dvojko.. teraz cakame bejby a podla mna taka strava detom nepatri.. To ze dospelaci si nicia zdravie, alebo priberaju, alebo obcas zhresia hranolkami a podobnymi potravinami, tomu sa dnes vyhnut neda, ale detom zaťazovat zaludok este netreba. Je to ako s babatkami,ak im nedame od utleho veku sladkosti, nevedia co je to, nahradime im to inymi potravinami, to iste neskor, jasne ze sa tomu vyhnut neda, ale na to je este cas..
Fast food sem, fast food tam.
Na každom kroku počúvam, aké je rýchle občerstvenie nechutné a nezdravé...
McDonaldy a ostatné fast foody.
Pripisujú im vinu za stav svojho dieťaťa a ignorujú realitu. Ignorujú fakt, že svojim potomkom nikdy nepripravili zdravú desiatu. Nemyslia na to, že deti nenaučili, čo je racionálna strava (vedia vôbec rodičia, čo je racionálna strava?). Radšej im každé ráno dáme pár eur so slovami: Kúpte si niečo na jedenie.
Fast food nemôže za našu obezitu !!! ....
PS: Moj syn nikdy nebol v takom zariadení..a minule sa ma pýtal že Mamička ked ja by som tam chcel ist 😉a moja odpoved znela že niekedy pojdeme... a nezavrhnujem tuto možnosť nech má s čím porovnať 😅
my máme mc donald za rohom,tam sa skutočne uvoľním,celý den som s dvojičkami sama,nemáme v meste žiadnu rodinu,manžel veľa pracuje,ja si dám kapučinko s croissantom,prečítam v kľude noviny,deti si dajú džúsik,zopár hranoliek,vyskáču sa,vybláznia,majú kamarátov....sú tam radi....je tam pekne a páči sa nám tam....nič zlé na tom nevidím
netvrdím,že sem tam si nedám menu? dám si...ale deťom to nedávam,jedine hranolčeky 🙂
Raz som mala ich fašírku a stačilo!!!! Vzhľadovo nechutné a ten olej, čo vytiekol, ked som stlačila mäso ... len som si kusla a aj to okamžite vypľula, potom vypláchla ústa. Chodím tam len na ich zmrzlinu.
u nas sa zbieraju hracky-Marek jedava kombinaciu nugetiek,ovocia a mliecneho napoja,vzdy tam stravime chvilku aj na hranie a posedenie pri kavicke,osobne mam rada plnene placky.mlete maso,hambace tam nejeme.
citam kolko je tu negativnych reakcii a ked tak raz za uhorsky rok idem s detmi, tak si nemame ani kde sadnut a uz pomaly 6 mesacne deti uz papaju hranolky . moje deti sa tesia do MC donaldu,je to pre ne nieco nove, nakolko ho v meste nemame, a raz za 3-4 mesiace ideme do mc donaldu, deti zjedia par hranoliek, a ja to ostatne. najviac sa vzdy tesia na hracku, co je v happy meale. 😀 😀 😀 😀
my uz ani dnu nechodime s detmi, nakolko cakat kym sa nieco uvolni na to cas nemame, a tak radsej nakupujeme v mc drive.
vela ludi ti tu napise, ze deti jedia len zdrave jedla, ale skutocnost je uplne ina. poznam jednu co dava dietatu zemiakove lupienky, hranolky, a ked sa vedie debata na tuto temu, bude sa odusevnovat ,ze jej dieta je iba zdravo.......
dietatu raz za cas neuskodi jest aj nieco nezdrave, a zakazane ovocie najviac chuti.........
hmm... cim viac prispevkov citam, tym vacsiu chut na Mekac mam :P Aj my chodime tak raz za cas.. malemu chuti hlavne cheeseburger a samozrejme hracka je hlavny dovod... 🙂 ;) Su ovela horsie "gebudziny" co deti jedavaju.. ;)
dala by som si... 😀
Nemam skoro nic proti. Osobne si myslim, ze olejove hranolceky su rovnako nezdrave v mcdonalde, v restike ci v domacom fritaku.. Ono jedno co ma rozculuje, pokial ja viem, da sa pomiesat terbars sendvic, ovocne vrecko a dzusik, tam nevidim dovod preco si mcdonald nedopriat, ale ked vidim dieta s hamburgerom, hranolkami a najma Coca-Colou chytam sa za hlavu. A je uplne jedno, ci je to fast food alebo 5* podnik...
Viete koľko ingrediencií má jahodový milkshake z Mckáčera? Päťdesiatdeväť a mlieko a jahody tam nie sú. Alebo čo obsahuje hamburger vo fastfoodoch? Nech sa páči. Každý hamburger obsahuje mäso z viac ako 1000 rôznych kráv, plus mimoriadne chutné ingrediencie ako: 1,1,1-trichloroethane. 1,2,4-trimethylbenzene, BHC - alpha, chloroform, chlorotoluene o-, chlorpyrifos, DDC p p, dichlorobenzene p-, dielclrin, diphenyl 2-ethylhexyl phosphate, ethyl benzene, heptachlore epoxitle, lindane, octachlor epoxide, styrene, tetrachloroathylene, toluene (WOOW žeby závislácka zložka?), trichloroethylene, xylene m- /p-/o-, chlorpyrifos, chlorpyrifos-methyl, cumene (isopropyl benzene), diazinon, dicamba, ethylfenethiourea, idrodione, matathion, pirimiphos-methyl, propylbenzene n-, trichloroethylene...
Ja radsej krpcovi spravim- upecem doma zemaky v rure.dzusik mu tez dam ,a je.ndavam tie sracky.ale zas kazda je ina.a urcite zas kazdy den to deckam nekupuju.
Happy meal nemali moje 4 deti nikdy, mne sa to zdalo a doteraz zdá veľmi neekologicke, zbierať kadejake hračky popri jedle a učiť takto malych konzumentov zbierať totalne zbytočnosti a navyše každych par mesiacov niečo dalšie a dalšie len aby to bolo do zbierky - no konzumny navyk ako blazon... navyše mi to pripada neskutočne predražené, hlavne ak by som to mala kupovať štvormo ... o zdravosti toho jedla nemam iluzie, hoci si myslim, že zakazovane najviac chuti... preto tak raz za pol roka sme sa v Mac Donalde zastavime ale decka si dajú obyčajne spolu nejaku velku porciu napríklad 20 nugetiek a podobne... ja to nejem, nechutí mi, zdá sa mi tam všetko presolené alebo presladené... minule som si dala sódu k tej jedinej nemam vyhrady 😝
Ono je to tak.Z mojej skusenosti tie deti,co maju zakazovane McDonalds,sladkosti,chipsy a podobne,sa idu pozabijat ked su niekde bez rodicov a niekto im takuto vec ponukne.Ja obcas do mekaca zajdem ukojit svoje chute po niecom hnusne mastnom a nezdravom a ked bude syn vacsi a bude chciet ist na HAppy meal,obcas ho vezmem,ochutna a uvidi ze to nie je ziadna slava 😉
este happy meal nikdy nemala a zije.Akurat raz ochutnala hranolceky od mc ale boli take slane ze sa skoro dogrcala

Pred pár rokmi som si pozrela naživo prípravu jedál v zákulisí Mc Donalds. Nikdy by som neverila, čo všetko môže byť sušené, mrazené a následne predávané ako jedlo. 😝