icon

Aký smotanový syr do cheescaku?

15. jan 2022

Zdravim v tomto recepte je smetanovy syr tak sa chcem spytat aky je najlepsi pre cheescake? Mascarpone? Ale mascarpone sa mi zdrcne nie?

Dakujem

Strana
z2
avatar
dskjhfdlkdjhl
15. jan 2022

ja davam tvaroh, ale mozno je nieco lepsie, necham sa poucit🙂

autor
15. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl aky konkretne jemny? A hodi sa v tom recepte zamenit za smetanovy syr?

avatar
jaskolka
15. jan 2022

Ja dávam z Lidla taky tvaroh vo vanicke, je tam napísané že vhodný aj do koláčov
Ale je pravda, že je taký sladký,vanilková príchuť, ale napríklad v serniku(poľský koláč) je to úplne super.
Ak chceš neutrálny, tak normálne hladký tvaroh. Tiež Lidl alebo Kaufland majú také úplne hladunke tvarohy

avatar
lilianka28
15. jan 2022

Ak máš mascarpone, tak určite ten je najlepší. Ako náhrada jemný tvaroh.

avatar
22abigail22
15. jan 2022

Mascarpone. Kupujem v Lidl (ten menší 250g). 🙂

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jan 2022

@viestta ten recwpt je nepeceny len sa bojim aby som nepreslahal ten mascarpone so smetanou a jogurtom minule sa mi to zdrclo

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jan 2022

@viestta a cukor pridat ked budem slahat smotanu a jogurt? A zelatinu tam dat kedy? Ci tu tam ani netreba?

avatar
mamina0078
15. jan 2022

Smotanovy syr je mascarpone alebo Philadelphia takze ked chces podla receptu ako je vo videu dala by som jedno z toho. Ked chces iny nasla by som iny recept s jemnym tvarohom.

autor
15. jan 2022

@mamina0078 a pracy cheescake ma byt z tvarohom alebo so syrom?

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
dskjhfdlkdjhl
15. jan 2022

ja som myslela taky ten jemny tvaroh, nie hrudkovity, maju ich rozne, aj tucne, aj nizkotucne, takze aj takto si vies vybrat.

avatar
mamina0078
15. jan 2022

Tvaroh je tiez syr ale original ide do toho "soft cheese" ako mas v recepte pretoze v Amerike, kde vznikol tvaroh nezozenies. (Minimalne nie v beznom obchode s potravinami)

avatar
marca12
15. jan 2022

Philadelphia syr by sa mal davat. Lenze je drahy,preto ludia davaju tvaroh alebo mascarpone. Ked robim cheescake davam len philadelphiu a viem,ze sa vzdy podari. Ak das mascarpone,tak vzdy len na koniec pridaj a len trosku preslahaj.

avatar
lienkashoppingqueen
15. jan 2022

Philadelphia

avatar
janai1
15. jan 2022

@viestta prečo by malo ísť mascarpone len do nepečeného?

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
janai1
15. jan 2022

@viestta aha, hmm, ja robím iba pečené a keď nemám philadelphiu dám mascarpone a nikdy sa mi nerozpadol 🤔

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
mirage
15. jan 2022

ja davam philadelphiu a mascarpone..peceny. roky tak robim, a je brutal.
@viestta
@janai1

autor
15. jan 2022

@mirage akoze spolu ci jedno z toho?

avatar
vikusjk
15. jan 2022

Ja pouzivam Philadelphiu. Robim peceny, do kremu ide 5 vajec, Philadelphia, cukor a citronova stava. Krem je uplne jemny.

avatar
makova333
15. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl ja tiez davam jemny (neviem ci sa nevola termizovany, ale to si nie som ista). Kazdopadne konzistencia ako termix.

avatar
mirage
15. jan 2022

ja od oka, co mam, ano, aj spolu, s trochou pudingoveho prasku, cukor, slahackova smotana, zltky.

avatar
dskjhfdlkdjhl
15. jan 2022

@makova333 presne taky davam aj ja a vzdy je vysledok velmi zravy-da sa povedat, ze ma velmi kratku dobu spotreby😀

avatar
domiklik
15. jan 2022

Do originálneho cheesecake ide philadelphia, a hlavne... Originálny cheesecake sa pecie

avatar
marcellka32
15. jan 2022

Dala som 2 banovecke nátierky biele+jemný tvaroh+cukor

autor
15. jan 2022

@marcellka32 tak isiel som presne podla receptu a mam to riedke a netuhne to co s tym mozem prosim vas robit ked uz je to vo forme? Teraz je to v chladnicke a netuhne

avatar
lienkaam16
19. jan 2022

Za mňa keď použijem mascarpone, tak sa mi zdá cheesecaake ťažký, neviem. Mne najviac chutí keď dám 250g polotučný a 250g plnotučný tvaroh a 1x kyslá smotana.

Strana
z2