icon

Aký smotanový syr do cheescaku?

15. jan 2022

Zdravim v tomto recepte je smetanovy syr tak sa chcem spytat aky je najlepsi pre cheescake? Mascarpone? Ale mascarpone sa mi zdrcne nie?

Dakujem

Strana
z2
mishka81
19. jan 2022

Za mna Philadelphia pripadne Mascarpone. Tvaroh alebo natierky už nepovažujem za cheesecake, to mi už má úplne inú chuť.

poopsie
19. jan 2022

Ja peciem cheescake aj s mascarpone aj s ricotou.. A nezdrcol sa, všetci boli z neho paf.. Recept mám v profile

labkosuch
19. jan 2022

ja davam vedierko tvaroh pilos z lidlu mas na nom rovno zobrazeny cheesecake

oneinamillion
19. jan 2022

@viestta prečo by malo mascarpone ísť len na nepeceny? Roky peciem cheesecake s mascarpone.

oneinamillion
19. jan 2022

Pravý cheesecake je s philadelphiou a pečie sa @autor

ywonnee
19. jan 2022

Ahoj ja dávam 1/3 mascarpone a 2/3 lučina

andreagajewska
19. jan 2022

@viestta ja tiež roky používam mascarpone do pečeného a ešte som s tým nemala problém

viestta
Odpoveď bola odstránená
nyusika
19. jan 2022

Philadelphia.
Nič iné nám nechutí.
Mascarpone dá do cheesecake iba amatér.

katka708
19. jan 2022

@viestta to som ešte nepočula ze mascarpone sa nemá piecť. Ja vždy robím pečený cheesecake a je ok. Idú tam cca 3 vajka (500g mascarpone a 200g jemný tvaroh)

katkati
19. jan 2022

@janai1 Aj ja dávam väčšinou mascarpone do pečeného a jednu kyslú smotanu. Nerozpadol sa mi ešte.

andreagajewska
19. jan 2022

@katka708 Kati ja zase 400g tvaroh a 200g mascarpone a 4 vajcia

122laura122
19. jan 2022

nerobila som cheesecake už dávno, ale dala by som na zváženie cream cheese z lidla, čo je v podstate low cost philadelphia. či...?

andreagajewska
20. jan 2022

@jaskolka ahoj jaskolka, nie je nahodou poľsky “sernik” = cheese cake?

jaskolka
20. jan 2022

@andreagajewska je to možné. Ale tam je vždy pečený, a tu zase často vidím len nepečene, a rôzne príchute.V Poľsku som sa trebárs s cokoladovym nestretla, tu bežne ho vidím
Ale v podstate by to malo by to isté

nyusika
20. jan 2022

@122laura122 áno, lacnejšia verzia philadelphie.
Ale chuťovo to je dosť veľký rozdiel.

Ja chodím kupovať philadelphiu do Sparu v AT, častokrát je v akcii za 77 centrov. A väčší objem, ako u nás v Billa, napríklad
Čiže je ešte lacnejšia, ako tá náhrada z Lidl.

lucopeda
20. jan 2022

akykolvek syr na styl Philadelphia, maju v Lidl aj Kaufland lacnejsie varianty vola sa to soft cheese. A nechapem ked niekto do cheescaku dava tvaroch :( (skoro ako ked do Tiramisu davaju slovaci rum)

122laura122
20. jan 2022

@nyusika oooo, tak to je super 😍 ja to mám žiaľ od ruky,a maďarsko je ešte drahšie ako u nás. 😭

122laura122
20. jan 2022

@lucopeda aj "Tiramisu" s ananásom, a inými zaváraninami je na Slovensku "in" 🤦

zuzuliennka1
20. jan 2022

@viestta nerozpadne 🙂 ja davam mascarpone aj do peceneho aj nepeceneho cheesecaku 🙂 resp. davam tak pol na pol mascarpone a jemny tvaroh nehrudkovy

viestta
Odpoveď bola odstránená
lucopeda
20. jan 2022

@viestta super ja davam cerstvy syr, kedzre je to cheesecake a nie tvarohovy kolac 🙂 (aj ked anglictina nema vyraz pre tvaroh tak sa moze zdat ze je to to iste, ale nie je)

lucopeda
20. jan 2022

@viestta ano pani ucitelka ospravedlnujem sa za taku velku chybu

lucopeda
20. jan 2022

@122laura122 waw to nevymyslis to je Slovensko 🙂 a to davaju namiesto piskot? 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
andreagajewska
20. jan 2022

@jaskolka áno, ja si myslím, že v každej krajine si cheese cake tak trochu prispôsobia svojej kuchyni ale v podstate stále ide o to iste.

ivanka12311
20. jan 2022

Ja dávam tvaroh s masarpone ochutim 😇

luciaklobusicka
20. jan 2022

ja používam polotučný tvaroh jemný z lidlu, alebo tesca, môžeť dať pol na pol s mascarpone, nič iné nepridávam, žiadne maslo, žiadnu želatinu, len vymiešam tvaroh jemne s cukrom, citron, vanilka, - chutí ako pribináčik, ked robím aj s mascarpone to isté, len dám 1 tvaroh a 1 mascarpone.

Strana
z2