Aký smotanový syr do cheescaku?
Zdravim v tomto recepte je smetanovy syr tak sa chcem spytat aky je najlepsi pre cheescake? Mascarpone? Ale mascarpone sa mi zdrcne nie?
Dakujem
Ja peciem cheescake aj s mascarpone aj s ricotou.. A nezdrcol sa, všetci boli z neho paf.. Recept mám v profile
ja davam vedierko tvaroh pilos z lidlu mas na nom rovno zobrazeny cheesecake
@viestta prečo by malo mascarpone ísť len na nepeceny? Roky peciem cheesecake s mascarpone.
Pravý cheesecake je s philadelphiou a pečie sa @autor
Ahoj ja dávam 1/3 mascarpone a 2/3 lučina
@viestta ja tiež roky používam mascarpone do pečeného a ešte som s tým nemala problém
Philadelphia.
Nič iné nám nechutí.
Mascarpone dá do cheesecake iba amatér.
@katka708 Kati ja zase 400g tvaroh a 200g mascarpone a 4 vajcia
nerobila som cheesecake už dávno, ale dala by som na zváženie cream cheese z lidla, čo je v podstate low cost philadelphia. či...?
@jaskolka ahoj jaskolka, nie je nahodou poľsky “sernik” = cheese cake?
@andreagajewska je to možné. Ale tam je vždy pečený, a tu zase často vidím len nepečene, a rôzne príchute.V Poľsku som sa trebárs s cokoladovym nestretla, tu bežne ho vidím
Ale v podstate by to malo by to isté
@122laura122 áno, lacnejšia verzia philadelphie.
Ale chuťovo to je dosť veľký rozdiel.
Ja chodím kupovať philadelphiu do Sparu v AT, častokrát je v akcii za 77 centrov. A väčší objem, ako u nás v Billa, napríklad
Čiže je ešte lacnejšia, ako tá náhrada z Lidl.
akykolvek syr na styl Philadelphia, maju v Lidl aj Kaufland lacnejsie varianty vola sa to soft cheese. A nechapem ked niekto do cheescaku dava tvaroch :( (skoro ako ked do Tiramisu davaju slovaci rum)
@nyusika oooo, tak to je super 😍 ja to mám žiaľ od ruky,a maďarsko je ešte drahšie ako u nás. 😭
@lucopeda aj "Tiramisu" s ananásom, a inými zaváraninami je na Slovensku "in" 🤦
@viestta nerozpadne 🙂 ja davam mascarpone aj do peceneho aj nepeceneho cheesecaku 🙂 resp. davam tak pol na pol mascarpone a jemny tvaroh nehrudkovy
@122laura122 waw to nevymyslis to je Slovensko 🙂 a to davaju namiesto piskot? 🙂
@jaskolka áno, ja si myslím, že v každej krajine si cheese cake tak trochu prispôsobia svojej kuchyni ale v podstate stále ide o to iste.
Ja dávam tvaroh s masarpone ochutim 😇
ja používam polotučný tvaroh jemný z lidlu, alebo tesca, môžeť dať pol na pol s mascarpone, nič iné nepridávam, žiadne maslo, žiadnu želatinu, len vymiešam tvaroh jemne s cukrom, citron, vanilka, - chutí ako pribináčik, ked robím aj s mascarpone to isté, len dám 1 tvaroh a 1 mascarpone.

Za mna Philadelphia pripadne Mascarpone. Tvaroh alebo natierky už nepovažujem za cheesecake, to mi už má úplne inú chuť.