Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@dadenka1 ty vogo no kop do dupy jim 😠 a to ani MM se tě nezastal? To je děs běs ☹ jinak co se týká te rybiny, já jsem vařila včera tu rajskou polívku používám protlak v krabičce s kauflandu a taky mi voněla za rybama ☹ volala jsem přítele at to jde očichat že co cítí a on že ryby ( jsem se potřebovala ujistit že to necítím jen já) taky to nechápu 😒
No my dnes dojedáme, francúzske aj guláš-ten ešte bude pre mm aj zajtra-on guláš môže, deťom na večeru uvarím jablkové knedlíčky - doniesla mamina s orieškami a mm zemiakové pirohy ak bude chcieť /urobila som viac a sú v mraze. Zajtra netuším asi Ikea guličky s opekanými zemiakmi...
no my dnes nevarime je od vcera ale neak som sa nudila tak som im spravila sisky z kopou slahacky 🙂
ja dnes nevarim, mame rezniky zo vcera 😝
@dadenka1 my keď sme prestavovali tak som frčala na guláš+chlieb, pečeň na šťave+ryža, perkelt+halušky a
klobásy, jelítka, pečený bôčik, koleno - najsýtejšie jedlá a kto nechcel a priečil sa večer ohrýzal chlebík, lebo hlad je najlepší kuchár - a chlap a hlad nejde dokopy... 😉 😉 A nikdy som sa nepýtala.Naložila som a hotovo...
aj my mame hlavne menu este z nedele...ale este som dnes pre istotu upiekla aj rychlu babovku 🙂
@mukky a ostatné baby takže pozor lebo za toto vás budú vaši chlapi milovať 😀
30 dkg práš.cukru
40 dkg hl.múky
1 ČL sody bikarbony
1 prášok do perníka, ja dávam do pečiva lebo do perníka je moc aromatický
1,5 dcl oleja
0,5 l mlieka
2 celé vajíčka
nasekané orechy, ja dávam aj lanové aj sezam ale skúste prvýkrát len orechy
hrozienka
2PL kyslého lekváru buď slivkový alebo ríbezlový
asi 1PL kakaa
škorica
a ten tvaroh trošku zriediť mliekom aby sa dal lyžicou na vrch len tak kôpky aj osladiť ho
Je to super rýchle lebo to všetko nahádžete na kopu a mixerom rozmixovať.Vyliať na plech na papier a do toho ten tvaroh a na vrch ešte nahádzať orechy, to je dôležité, lebo dodajú perfektnú chuť keď sú aj opečené navrchu. Pečiem na 180 stupňov ale neviem koľko, veď to už zbadáte nejakých 20 min.asi, radšej zapichnite špáratko.
Alebo keď nechcete dávať navrch tvaroh, tak potrieť hotové lekvárom, poliať čokoládou a posypať kokosom, to už je taký skoro zákusok, pozor veľmi narastie. Ja som skúšala ten tvaroh aj do cesta rozmiešať, aj to bolo dobre, ale ten toľko nevydrží makký.
dnes gulaš na husto a kolienka 🙂 foto pridam neskor
kuracie stehna na sampionoch s ryzou a slepacia polievka 😉
a uhorkovy salat, na ten sa tesim najviac, mnaaam 😝
po veeelmi dlhom case pre manzela sulance s orechami. Drobec mal paradajkovu polievku, ako druhe zemiakovu kasu, brokolicu na pare a kompot
Ja dnes nemam vela casu, tak iba toto narychlo
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14137
az na to ze ja som dala pol na pol smotanka na varenie + slahackova aby to bolo hustejsie a supla som tam mrkvicku hrasok a kukuricku 🙂 skvely rychly obed/vecera..
Ahojte, nemáte nejaký dobrý recept s tofu?
Dnes som si prvý raz kúpila v obchode droždie... aj to nie na kvások, ale na tie slávne pudingoše tu tolko skloňované... podarili sa podľa môjho predpokladu: chuťovo OK, vzhľadovo-radšej zasypať cukrom 😉 😀 😀 no a varenie, @titkovamiriam a @traktor mňa neudivuje čas, ktorý tomu venujete, že koľko a že ho máte, ale že sa vám to vôbec chce - rozmýšlať, uvariť, 2-3 druhy normálnej stravy, 1-3 koláče-múčniky a to pomaly každý deň 🙂 Ja navarím k spokojnosti všetkých, ale piecť, no to sa mi moc nedarí (viď foto - chichi)
ten prťavý pudingošík robila Moni - šááák si ho aj zjedla, chutil... 🙂 náplň - vanilková, dávka polovičná
@l.lara 25 dkg krystal cukor, 4 vajicka, 1 dcl olej, 1 dcl voda, 25 dkg polohruba muka, prasok do peciva, vanilka
zltka s cukrom vymiesame, pridame olej, vodu, zamiesame, pridame muku s praskom do peciva a vanilku a nakoniec vmiesame tuhy sneh...do polovice masy primiesame kakao
do zakladu pridas tvaroh, hrozienka a citronovu kôru - mas tvarohovu babovku...do zakladu môzes pridat kokos, posekane orechy, hrozienka, cokoladu na kusky posekanu...co len chces a vzdy ju mas inu, mozes ju po upeceni poliat cokoladou, ..vzdy je ina a vzdy dobra..ja ju peciem skoro kazdy druhy den a zatial sa nam neprejedla. 🙂
@zuziq 😉
@benne 😀 😀 😀 ale podarili sa ti 😉
u nas dnes paradajkova polievka, syr v palacinke a hranolky a pre mm som robila huspeninu..ja to nelubim..on to ma velmi rad..

@l.lara dakujem 😀 aj ja som už na ne zabudla 😀
@bianka234 ten perník znie zaujímavo 😉 ,kludne píš 😀