icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

janusa_
30. mar 2012

Slepacia polievocka, zemlovka 🙂

erni
30. mar 2012

@ciusinka ja som mala tuto otazku minuly tyzden a nikto mi neporadil takze dakujem aj ja @daniz inak ja tu karfiolovu vodu vylievam,lebo raz som pocula,ze to je najvacsi sajrajt zo vsetkej zeleniny tak neviem ci je to pravda,lebo vsak ked sa robi karfilova polievka tak ta voda sa tiez nevyleje no nie?
@janusa_ z coho robis zemlovku?lebo mame dve vianocky a som niekde citala ze aj z toho sa da?
pridavam sa ku vsetkym co budu mat zajtra pecene kura+ryza +uhorkovy kompot a polievku asi spravim sojovu so zeleninou

ukana
30. mar 2012

pečiem tvarohovú rýchlovku.........dávam ale len tri dcl mlieka..tvarohy možu byt aj nizkotučné, alebo kombinácia roznych...ovocie nemusí byt 🙂
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=110839

michaella7
30. mar 2012

Fazuľová polievka a šišky 🙂 mňamka (až na tie šišky) 🙂 sú moc sladké na môj vkus 😀

ukana
30. mar 2012
briketa
30. mar 2012

Dievcata, prosim vas, bude to OK ak dam do zemiakovych pagacov namiesto stuzeneho tuku ako Hera, maslo?
Mam doma iba maslo alebo olej.
@titkovamiriam

monko28
30. mar 2012

@happy8051 dakujem velmi pekne, vyzerá to super, určite to spravím 🙂 🙂 🙂

ukana
30. mar 2012

@briketa to bude v pohode..teda ak to nie je margarín ako Rama 😅 maslo sa zvyčajne zvykne nahradzat herou, lebo je lacnejšia....ale s maslom to bude ešte lepšie 😉

briketa
30. mar 2012

@ukana nie, nie, kupujem iba obycajne maslo priamo od mliekara. Ja som v Statoch a tu by som si na ziadne natierky ani netrufla ochutnat 😀

nikita308
30. mar 2012

Dnes cestoviny so syrovo-šunkovou omáčkou a brokolicou, dcéra si dá cestoviny s kakaom, pudingový koláč, zajtra polievka - nejaký vývar (uvidíme čo v mrazáku ponúkajú 😀 ), pečené klobásy so zemiakmi, nič extra, pretože ideme na oslavu, takže dúfam, že neprídeme hladní 😀 ... no a najviac sa teším na švagrovej tiramisu... 😝

akika722
30. mar 2012

zajtra-bryndzové halušky

janka.janegova
30. mar 2012

kelová polievočka a vysmážaný syr s varenými zemiakmi
a vynikajúci osviežujúci rýchly zákusok:
Recept pre info:::
nastrúhame 4 väčšie jablká a podusíme s vanilkovým cukrom a troškou škorice
také horúce vylejeme na zapekaciu misu, poukladáme piškóty a nalejeme uvarený vanilkový puding
na zmes dáme sneh z 2 bielkov a dáme na chvílu zapiect do rúry aby sneh stmavol...
necháme poriadne vychladnúť a podávame
je výborný a rýchly...

lia09
30. mar 2012

@janka.janegova ten puding moze byt aj cokoladovy?Asi blba otazka,ze 😅

strihalka
30. mar 2012

@abriela jeste otazecka k te rolade..do trouby dam ten syr uz na folii?to se mi nespece?ci ako na to? zitra jdu na to.-)a toto je vec na kterou dneska cely den premyslim :-d

lienkalienocka
30. mar 2012

@janka.janegova ahoj, prosim ta puding davas jeden? lebo ten kolac vyzera super a chcela by som ho urobit 🙂

abriela
30. mar 2012

@strihalka syr naukladaj na papier na pecenie, alebo alobat. Tenka potravinarska folia by sa roztopila a prilepila. Citala som, ze sa to da spravit aj zo zehlickou. Syr das na papier na pecenie ci alobal, na vrch tiez das papier/alobal a prejdes po syre, roztopi sa a jednotlivke platky sa zlepia. Neskusala som to este.
Drzim palce, nech sa to podari a cakam potom na odozvu.
Ak by si ho prehriala, tak pockaj nech syr plechladne, a odlepis ho ako som uz pisala nozom.

alure
30. mar 2012

ja som si dnes po vcerajsom uspechu s moravskymi kolacmi dala repete a piekla som novu varku 😉 Zajtra bude porkova polievocka a idem skusit kuracie stehna obalit v muke,tatarke a kukuricnej struhanke,supnem ich do fritaku a uvarim zemiakovu kasu a nejaky kompotik (mam dost jablk,tak asi uarim jablckovy)

eri28
30. mar 2012

tortelliny cestoviny masove, mlete s mletym masom 😀

inffinity
30. mar 2012

Dnes byl guláš od včera a zítra bude plněná paprika z dneška 😀

kvojtanikova
31. mar 2012

@strihalka som zvedava ako sa ti rolada podari. Ja zvyknem normalne syr Eidam kupit vcelku tak 40 DG a ponorim ho v sacku do vriacej vody na cca 15 minut, potom medzi foliami rozvalkam normalne valcekom a tak plnim plnkou aku dala @abriela.

tinka274
31. mar 2012

dnes kura na smotane .. a mam strasnu chut na cestoviny s tuniakom .. tak aj tie si urobiiim .. 🙂

karin0401
31. mar 2012

ahojte.poradte prosim nieco dobre z bravčoveho pliecka na zajtra 😉

vivusika
31. mar 2012

u nás dnes len také ľahšie, polievka z nastrúhanej zeleniny a http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39045&use... , sladké nepečiem, ešte nám ostalo pár tvarohových buchiet 😉

rastulka
31. mar 2012

dnes hraškovy privarok,bravčovy perkelt a chlieb 🙂a kedže je obedik už navareny,budu aj plnene langoše 😎

janka.janegova
31. mar 2012

@lia09 áno môže byt aj čokoládový ale ja osobne mám odskúšaný najlepšie zlatý klas

janka.janegova
31. mar 2012

@lienkalienocka vieš čo na 0,7 l mlieka dávam 2 balíčky

janka.janegova
31. mar 2012

dnes máme navarené, ale zajtra slížiková polievočka a kur prská na prírodno s kukuričkou a ryža
možno aj niečo upečiem asi z lístkového cesta
slaná rýchla roláda:
vyvalkať lístkové cesto, rpzdeliť na 2 časti, potrieť olejom, posoliť, posypať korením na kura a potrieť trochou bambina a horčicou alebo kečupom podla chuti
na ulkadám plátkový syr a šunku a zaviniem
vrch potieram len olejom a posypem sezamom
pečiem na 170 stupnov asi cca 20 min
NEKRÁJAŤ pred pečením!!!
JA krájam až potom roláda je lepšia a šťavnatejšia.
A manžel sa zalizuje!!!

lussy666
31. mar 2012

baby, poradte mi nieco z karfiolu, okrem vysmazaneho, placiek, polievky🙂))))) nieco lahke, rychle...nejaky zapekany? dik🙂