icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

katka3012
31. mar 2012

dnes bryndzove halusky ,vajickova polievocka a uz sa pece ceresnova bublanina 😉

kvojtanikova
31. mar 2012

@strihalka no mnam, hned by som si dala, veru, roladu si nechaj na inokedy, aj toto vyzera uzasne, skoda ze nie sme pozvani k vam na navstevu 🙂 Drzim palce nech sa oslava vydari - a co to vlastne slavite? Baby shower?

danielaj
31. mar 2012

dnes francúzska polievka, plnená paprika, úžasné ovocné rezy pod snehom a ešte krupicová pena pre deti 😉 snáď ostane aj nám dospelým 😉

gianni
31. mar 2012

zase sa hlásim z Lubochni a užívam si týždeň bez varenia,dnes sme mali na obed kapustovú polievku a zapečené zemiaky s mletým mäsom,na večeru budú rezance s tvarohom a acidko 😉

mirka258
31. mar 2012

@danielaj Ahoj, môžem sa opýtať na tú krupicovú penu? Ako ju robíš ? Malý aj manžel krupicu môžu 🙂 😀

mirka258
31. mar 2012

@veronika1417 Ďakujem za ten receptík na langoše, sú fakt perfektné. Mäkučké a nadýchané cesto 😀 Robila som ich včera a zostalo ešte trochu cesta na dnes a aj dnes bolo to cesto super 😉 díky, díky, díky 🙂 🙂 🙂

jolly84
31. mar 2012

http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/...

rozmyslam nad tymto dezertikom) este zaliat coko pudingom 🙂

strihalka
31. mar 2012

@kvojtanikova no v podstate slavime prichod jara...kolaudaci bytu(ta trvala pomalu 2 roky postupne) a v neposledni rade naposledy jako 1+1=2 😀...jednou za cas vzdy delame take velke posezeni s prateli..... a vzdy si vymyslime nejaky duvod..no sak do Kosic kousek 😀 😀..tak nekdy muzem dat stretko 😀
No jinak pookracujem, jablkove pyte v troube...jeste cesnekovou pomazanku s hroznem navrch a taku salamovou pomazanku a konec finito slapeto 😀

kvojtanikova
31. mar 2012

@strihalka tak si ma navnadila tymi syrovymi dobrotami, ze my sme si dnes spravili Sedliacke fondue - mozno to poznas: taveny syr zmiesat so smotanou, ochutit vegetou, korenim atd., vmiesat vyprazene skvarky z udenej slaninky, pokrajanu papriku/pazitku nadrobno. Zemle (alebo okruhly chlieb) odkrojime vrsok, vydlabeme, potrieme vnutro aj ten vrsok vyprazenou mastou zo slaniny, naplnime zmesou, zakryjeme a dame na plech, okolo toho tie vydlabane kusy, pokvapkame zvysnou mastou a dame piect tak na 20 minut. Jeme tak, ze si namacame vydlabane kusky, postupne vrsok, a zvysok odlamujeme dookola. Mnam, uz sa oblizujem az za usami🙂

miruss
31. mar 2012

My dnes polievka zo strúčkovej fazuľky a losos so smotanovo cesnakovo bylinkovým dresingom a zemiakmi.

danielaj
31. mar 2012

@mirka258 jasné, páči sa 😉

Krupicová pena

7 dl vody privedieme do varu s 200 g kryštálového cuku, za stáleho miešania pridáme 250 g krupice, odstavíme, necháme napučať, dáme do mixéra, pridáme 500 g jahôd a zmixujeme. Podávame preliate ovocnou šťavou, ovocím, želé, so šľahačkou, múžeš pridať aj hrozienka, posypať orieškami..., ako máte radi. Ja som dnes robila tak, že som do krupice vmixovala marhuľový kompót aj so šťavou, a skúsila som pridať aj kyslú smotanu a je to dobré, ozdobila som šľahačkou 😉

bobinkask
31. mar 2012

@danielaj tak toto skúsim 😝 moj synátor krupicovú kašu veru nezje možno takto zamaskovanú sa mi podarí donho dostat 😉

bobinkask
31. mar 2012

@danielaj a možem poprosit aj o receptík na tie ovocné rezy pod snehom 🙂

strihalka
31. mar 2012

@kvojtanikova to neznam, ale pripravu a postup to ma nejaky dlouhy obsah 😀

katkas1
31. mar 2012

dnes cesnacka v bosniaku a kysnute tvarohove a lekvarove tasticky, zajtra kuracie nugetky v zemiakovom cesticku s ryzou a americkymi zemiakmi a salatom a kuraci vyvar.
A k tej cesnacke...konecne som zistila ako ju robia v reste...takze treba urobit zaprasku, pridat prelisovany cesnak, poprasit paprikou, zaliat vodou, pridat masox, korenie, vegetu....VYNIKAJUCA je, neda sa porovnat s tou zo zemiakov, mozem len a len odporucit 😀

glee
31. mar 2012

Ahojte, odporucam vam RIZOTO NA SLADKO. Ja som to dnes robila uz druhykrat, pridavam aj foto 🙂

recept: http://www.toprecepty.cz/recept/22604-\rizoto\-...

mirka258
31. mar 2012

@danielaj Ďakuje krásne. Najbližšie to vyskúšam, dnes máme čoko puding s banánmi. Mm je taký krupicový, tak vyskúšam niečo nové, no a malý sa úplne potatil 😀 🙂

abriela
31. mar 2012

@strihalka tvoje pochutky vyzeraju mnamkovo 😵 . Mala si ty robit len s platkami syra a nie varit v sacku a vo vode 😉 , platky netreba valkat a nic sa nevrati do povodneho stavu. Ja roladku robim vzdy na velku noc. Takze tento tyzden sa ide na to.

happy8051
31. mar 2012

@danielaj poprosila by som si recept na tie rezy pod snehom

katinkaaa7
31. mar 2012

ahojte.poradte mi niečo z lístkového cesta...záviny robievam stále,tak by som aj niečo iné spravila 🙂

bobinkask
31. mar 2012

@katinkaaa7 tento týžden v Bez servítke varila jedna kočka maso v list.ceste a ešte aj banány http://bezservitky.markiza.sk/clanok/ich-recept... ja sa zajtra chystám na to maso a niekedy vyskúšam aj tie banány 😉

kacickah
31. mar 2012

pečené kuriatko s kapustou a fazulková polievka na sladko kyslo 😀

bubo1104
31. mar 2012

dnes cestoviny s udeným mäskom a dusenou zeleninou .A dnes som piekla pol dňa medovníčky - vyšlo mi ich okolo 400 kusou , takže som piekla asi 13 plechou . Zajtra si dáke ozdobím a Veľká noc môže prísť - už sme nachystaný

tetapetra
31. mar 2012

@strihalka nieco s teba bude 😀 😀 😀

janka.janegova
31. mar 2012

@bobinkask super, ďakujem, rada robím z lístkového cesta...
to je také vďačné a rýchle...

eva7780
31. mar 2012

@danielaj aj ja si prosim recept na rezy pod snehom

eri28
31. mar 2012

zemiakovy salat majonezovy nemala som doma hrasok, cize dala som vela kukurice, trosku nasladol, ale mnam 😉

bambola
31. mar 2012

dnes kuracie stehienka v omacke zo susenych sliviek 😝

lolko_lenka
31. mar 2012

dnes špikované morčacie stehno a pečené zemiaky 🙂

lussy23
31. mar 2012

@zklimekova - nádherné medovníčky. vy ste cukrársky talent. 🙂