icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

adelaida33
2. apr 2012

dnes dojedáme zo včera, hovädzí vývar s rezančekmi, hovädzie varené, kôprová omáčka a zemiaková kaša 🙂

sandy80
2. apr 2012

Aj my zo včera, slepačia polievka s rezancami, spravím opekané zemiaky a načerstvo vypražím kuracie rezne v trojobale so sezamovými semienkami + uhorkový šalát🙂

simona112
2. apr 2012

aj my dnes dojedáme zo včera slepačiu polievku zo slížikmi, pečenú krkovičku s ryžou a uhorkovým šalátom a poobede k večeri ešte kuriatko upečiem a bude aj na zajtra 🙂 no a ako dezert sme včera s manželom robili puding s ovocím tak aj ten sa musí pekne popapkať 🙂

veronika1417
2. apr 2012

@rastulka ja mrvenicku milujem ale kupujem ju 😕 mozes dat receptik? pls ? dakujem 😉

kibuk
2. apr 2012

ahojte
aj my dnes dojedame 🙂

veronika1417
2. apr 2012

@zklimekova ale su naozaj naaadherne 🙂 mozem ta poprosit recept na tie medovnicky a aj na tie polevy a ozdobky ako to robis 😕 ja sa neviem vynadivat je to naaadhera!!! 😅

irsina83
2. apr 2012

Baby ako sa vari pseno??? chcem ho ako prilohu k masku???

tortelinka
2. apr 2012

@irsina83 ako ryza, ale daj trosku viac vody

rastulka
2. apr 2012

@veronika1417 Ja mrveničku robim od oka,zmiešam vajce s hr.mukou a solou na hutne cesto a struham na najvačšich očkach struhadla.Postupne sypem mukou aby sa nezlepili 🙂

sweetsuzi
2. apr 2012

karfiolova kremova polievka a chilli con carne, alebo ako hovori mm - mexicke maso 😀 Maly ma masovu polievocku s rezancami a zeleninou.

irsina83
2. apr 2012

@tortelinka a teba ho aj sparit???

lolko_lenka
2. apr 2012

zapekané cestoviny 🙂 a paradajkovú polievku 🙂

tortelinka
2. apr 2012

@irsina83 nie, normalne zatiat vodou a dar varit ako ryzu, aspon ja to robim tak

libka1
2. apr 2012

@boska79

zemiaky, cuketa, zeleninový vývar, za hrsť listov medvedieho cesnaku, 250 ml smotany, 1 lyzica masla, muskatovy oriesok, biele korenie, sol
Zemiaky a cuketu nakrájam na menšie kocky a uvarím v zeleninovom vývare domäkka. Medvedi cesnak nakrajam na kusky a vložíme do vývaru. Prevarím, stačí máličko a rozmixujem. Prilejem smotanu, pridám maslo a dochutim korenim a solou. Nechám prejsť varom a odstavím. Miesto slahackovej moze ist aj kysla smotana.

boska79
2. apr 2012

sezona medvedieho cesnaku zacala tak @libka1 dakujem. urcite vyskusam

libka1
2. apr 2012

Pesto:
Medvedi cesnak, sol, cierne korenie a olivovy olej posekam nadrobno v mixeri. Uvarim spagety, dam na ne omacku a nastruham parmezan.

Omacka z medvedieho cesnaku:
100 g cesnaku medvedieho, soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový oriešok, 100 ml bieleho vína, dve lyžice smotany na šľahanie, lyžicu masla

http://varecha.pravda.sk/recepty/jarna-polievka...
http://www.toprecepty.sk/recept/373-drozdova-po...

titkovamiriam
2. apr 2012

pondelok:
polievka z vikendu-žemlovka s tvarohom
utorok
luskova polievka,dusene bravcove stehno na leci ryza
streda
fazulova polievka s osuchmi

daniz
2. apr 2012

v sobotu - zem. prívarok + volské oko, mm sekaná,
v nedeľu - šošovicová polievka + vysm. karfiol, zemičky, tatarka
a piekla som linecké vajíčka - deti zdobili čokoládou a točený slivkový perník.

veve39
2. apr 2012

@daniz prosim ta das sem recept na ten toceny pernik ? vdaka 🙂

daniz
2. apr 2012

@abriela a ten recept - prepáč uzávierky.... 😝 😅
LINECKE PEĆIVO.
600 g hl. múky, 2 palmariny,1 vajce, 150 g pr. cukru,trošku pdp, 4 zlaté klasy. Spracovať cesto, hneď vyvaľkať a doružova piecť. Sú suprové.

zuul
2. apr 2012

ahojte babule.
pondelok dojedacky
utorok - 10minutova polievka z tlakoveho hrnca, sosovicovy privarok, sekana, parok, volske.
najmensia ma kralicka na zeleninke s knedlikom
streda -//-
stvrtok paradajkova so syrom, zapekany karfiol
piatok nieco zelene 🙂
sobota gulas, knedlik - a vysadzanie travy

a dnes ma navecer cakaju platy na marlenku na 3 torty 😅

rebecca2006
2. apr 2012

dnes shrekova polievka a ryba na olivovom oleji s provensálkym korením+ zemiaky+ dusená anglická zelenina. 🙂

titkovamiriam
2. apr 2012

u nas je zelene vo stvrtok a v piatok rybka 🙂

mircalla
2. apr 2012

kocky mate niektora skusenost s vyrobou muffinov prosim?

titkovamiriam
2. apr 2012

@mircalla a co potrebujes,mufinky su lahke recepty-niake cestičko do košíčkov a hotovo 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=39577

danielaj
2. apr 2012

@mircalla ahoj, ja robievam muffiny často, čo by si chcela vedieť? rada poradím 😉

eva7780
2. apr 2012

dnes sme dojedali,ale piekla som vanilkove rozky a citronove klbka 😉

katkas1
2. apr 2012

co idete piect na velku noc?Ja som uz urobila linecke a etse hccem upiect bit ale este nieco by som spichla ale neviem co ale asi nieco drobne 🙂

katkas1
2. apr 2012

@daniz normalne ich zliepas lekvarom?Ako dlho trva kym zmaknu?Mam iny recept, su skoro hned makke ale toto vyzera byt lepsie 🙂