icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

luciferova
5. apr 2012

@zuzu_la radsej nie. skor maslom obycajnym.

adelaida33
5. apr 2012

paradajková polievka so špaldovou mrveničkou a kuracie prírodné rezne s opečenou cuketou a mrkvou, ryža

danielaj
5. apr 2012

@luy ja tiež robím tú vaječnú tlačenku, čo si tu dnes písala, robím ju každú Veľkú noc, minulý týždeň som tu na ňu tiež dávala recept 😉
@luciferova je dostať aj originál želatinu na vaječnú tlačenku - tak sa to volá, ja používam tú, alebo tú na prvom obrázku, čo dala @luy, myslím, že to tortové želé tam nebude dobré, lebo obsahuje cukor 😒

luy
5. apr 2012

@danielaj tortové číre bez chuti ja som aj to už dala

abriela
5. apr 2012

@zuzu_la aj ked je v tom podstatny rozdiel, pozri sa tu:
http://www.nanicmama.sk/node/1326
takze v pohode mozes. 😉

abriela
5. apr 2012

@luciferova preco si myslis, ze palmarin nie?
Ja maslo pouzivam len do niektorych plniek (aj ked maslove nemam rada) a pri grilazi, kde vynika karamel je asi aj zbytocne davat maslo.
Ak by si napisala pridaj sadlo 😀 , tak to by som chapala - nahrada cery -100% tuku.

gianni
5. apr 2012

ešte idem robiť bryndzové pirohy z rožkov a k tomu domáca žinčica

lucinenka001
5. apr 2012

Ahojte,

viete poradit prosim vas ako najrychlejsie urobit SLOVENAKU RYZU? Je nutne ju na oleji oprazit, aby chytila ten zlatisty nadych? nejde to urobit ako na sposob ryze ? dakujem za rady 🙂

drobik1
5. apr 2012

ahojte tak my dnes dojedame zo vcera kedze sme dnes skoncili zase u lekara ☹

bobinkask
5. apr 2012

my dnes špenátovú polievočku s opek.chlebíkom, tuniakové fašírky,zemiaky, tatarka a zeleninka a ešte som spravila koláč z acidofilného mlieka taká rýchlovka 🙂

amdeis
5. apr 2012

No tak my dnes hraskovu polievku s haluskami a spenatovy privarok so zemiacikmi a stratenym vajickom. Aj tak sme z toho jedli prevazne my s manzelom, kedze deti su chore a jeden ma aj hnackovu koliku. Takze bude taka aj velka noc. Suchy rozok s vodou - tazky postpôstny pôst. 😀

mravvcek
5. apr 2012

@lucinenka001 ide to aj ako ryza,ale uz to nebude mat tu chut,najlepsie je klasika,osmazit na oleji zaliat vodickou osolit a varit 🙂

minune
5. apr 2012

@apna hmmm fajne

natia
5. apr 2012

A čo varíte a pečiete na sviatky?

luciferova
5. apr 2012

@abriela lebo ti to nemusi stuhnut, raz som robila cokosalamu s palmarinom miesto cery a bolo to cele makke, onicom. Ani mrazak tomu moc nepomohol a navyse to bolo take mastne na podnebi 😝

luciferova
5. apr 2012

@luciferova kuk odpoved vyssie, preco nie palmarin

bonaquaba
5. apr 2012

@natia ja peciem linecke tie su uz pomaly aj zjedene 🙂 , potom budem robit slonie oko zajtra a banany v cokolade a v sobotu urobim kremes, lebo to je nas oblubeny 😀 a ten padne hned

lussy23
5. apr 2012

@tinki - aj my máme brokolicovú🙂
@zuzu_la - my používame palmarín a je výborná🙂 ale najlepšie je maslo

lussy23
5. apr 2012

@luciferova ale griláž je niečo iné ako čokosalama🙂
@natia pečiem glilážky a listkové trubičky🙂

luciferova
5. apr 2012

@lussy23 ved mne je to fuk 😉 kludne aj husaciu mast 😀 ja som sa poucila 😉 a maslo je aj zdravsie 🙂

abriela
5. apr 2012

@luciferova no ako citam, asi kazda znas mysli na nieco ine. Ja robievam grilaz do oplatiek - cukor, tuk -haaa - nie palmarin 😕 , salko, burizony - hmotu dam do oplatok alebo skrutim na folii do rolady.

luciferova
5. apr 2012

@abriela ja poznam grilazky bez burizonov s orieskami 🙂

abriela
5. apr 2012

@luciferova a asi sa to robi aj inak a idu tam aj vajicka, ze?

anavila
5. apr 2012

@luy no presne tuto robim aj ja...premiera, takze dufam ze sa vydari ta rolada...chcela som povodne urobit zemiakovy salat, ale nerobim, nakolko ked ho urobim, tak len chodim žrať , tak mam od vianoc 5 kil navyse tak dakujem pekne, nechcem k nim dalsie pridat...tak som vymyslela alternativu- tuto vajickovu tlacenku. uvidime.

anavila
5. apr 2012

no pisete tu ze ste chori, no ja neviem co to je, dnes mi tiez nezavisle dve rodiny povedali ze lezia s hnackami a horuckami, no neviem co to, prepanajana...len dufam ze dajaku salmonelu nechytime z tolkych vajec 😀 😀 😀

anavila
5. apr 2012

@bobinkask ahoj..ako robis tuniakove fasirky???znie to zaujimavo....ja som dnes piekla vinove rezy, bohuzial uz niesu, msim vymysliet novy kolac..ale do obchodu zajtra neidem ani za svet, tak musim len povymyslat z toho co mam doma...asi linecke

luy
5. apr 2012

@anavila teraz som ju robila a treba dať menej zeleniny 😉

abriela
5. apr 2012

@luy @anavila Nerobila som to este nikdy, ale inspirujete ma. Asi to tiez vyskusam.

luy
5. apr 2012

@abriela ľahké,rýchle,lacné

abriela
5. apr 2012

@luy no verim. Len ide o to, ze ako mala som nejdela zelatinu ani vajcia. Kedze som to nikdy nejedla vaham.
Ale vyskusam, aj ked nemam srnci chrbat, dam do babovkovej formy, aj ked je dost velka 😒.
Chcem inovovat velkonocne zvyky a tymto by som mohla zacat 😀