Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
ja som dnes malej karin mixovala mäsko,mrkvu a mixovala pyré z jablk a banánu.
@zuzicka222 vynikajúci osviežujúci rýchly zákusok:
Recept pre info:::
nastrúhame 4 väčšie jablká a podusíme s vanilkovým cukrom a troškou škorice
také horúce vylejeme na zapekaciu misu, poukladáme piškóty a nalejeme uvarený vanilkový puding
na zmes dáme sneh z 2 bielkov a dáme na chvílu zapiect do rúry aby sneh stmavol...
necháme poriadne vychladnúť a podávame
je výborný a rýchly...
prave som dokoncila rychlu nepecenu ovocno tvarohovo jogurtovu tortu:
potrebujeme: 2 hotove okruhle tortove korpusy ( kupujem v Bille)
1 velky kelimok jemneho tvarohu Kapucin (nie hrdkovity)
1 ovocny jogurt (hustejsi)
1 kysla smotana
1 vanailkovy cukor
praskovy cukor podla chuti
konzervovane broskyne
6 ks kiwi
1 cukrarenske zele(farebne)
Vymiesame tvaroh, jogurt a smotanu s praskovym a vanilkovym cukrom. Spodny korpus natrieme touto zmesou, poukladame na to broskyne, znovu atrieme zmesou.
Na to polozime druhy korpus, natrieme zmesou (aj boky torty), poulladame kiwi a zalejeme zelatinou. V noci by torta mala tuhnut v chladnicke
Ovocie mozete dat akekolvek, Ja som uz skusala broskyne+kiwi, ananas+hrozno, maliny+jahody a vsetko bolo super
slepaci vyvar, peceny zajacik s uzasnou plnkou a zemiakove pyre 🙂
@lussy23 ahoj ja som ho kupovala v nemecku...ja nezijem na sk 🙂
@irsina83 poprosila bz som recept na pečeného plneného zajka. Alebo aj iné dobré recepty na zajačika. často mávame od švagrinej a netuším ako ho pripraviť. Moja mama robí na smotane, ale ja tie veci "ne smotane" moc nemusím a MM ich neznáša úplne. Ja som raz robila takého na cesnaku podľa MMB, bol super, a ešte nekedy robí na kzslej kapuste- len toho teraz nemôžem. ďakujem!
@rebecca2006 ahoj, je to uplne lahke, zajacika si nasolis,ocesnakujes a oslaninkujes a das do pekaca. Na plnku potrebujes osmazit na cibulke nadrobno nakrajanu pecienku a nechat vychladnut uplne ,asi 5-6 rozkov, zalezi na velkosti zajacika, nakrajat na male kococky, 3-4 vajicka podla toho ako sa ti plnka spoji, kapiu na drobno, kysle uhorky na drobno asi 3-4ks a 3-4 lyzice konzervovej kukuricky, sol. korenie a vegetu. vsetko premiesas poriadne a naplnis zajacika a hrudnik spoj so sparatkom... zvysnu plnku co mi ostala dala upiect vedla zalacika do alobalu. Kedze zajacik je suche masko tak aj pokvapkaj olejom. Podlejes s vodou aby tam bolo asi 1cm - 1,5cm vody a prikryjes alobalom a pecies asi hodinu a 20 min na 200 stupnov. potom odokryjes a nechas zapiect zajacika do cervenkasta z oboch stran. Dobru chut. Ten recept mam od kamosky z vychodu a je uzasnyyy 😵 😵 😵
upiekla som chlebík so sezamom , ľanom a inými semiačkami len tak na plechu lebo nemám pekárničku . A druhé budem robiť fašírky a polievku so zelených ľuskou na mliekovo
@irsina83 ďakujem!
vývar z kuracích stehien s kopou koreňovej zeleniny a mrveničkou na spôsob @rastulka 😉 . a druhé uvarím bravčové na divoko s knedľou.
Žienky viete mi poradiť nejaké recepty zo sójovej drte? ďakujem veľmi pekne 😉
Kopa tradicnych velkonocnych jedal- ktore som ani neochutnala,,, ale hlavne ze mame spagetyy🙂
@lunana ahoj, ja ju používam ako mleté mäso, teda napr. na fašírky, koložvarskú kapustu, zmes na "boloňské" špagety a pod., alebo ju pridávam napr. do zeleninových rezňov.
ahojte, náš jedálniček, snáď s nám ho podarí dodržať. 🙂
Dnes až streda - zemiakový šalát. Dnes ešte dojeme špenátky(robili sme ich len včera, lebo v sobotu sme mali návštevu), zajtra budú k šalátu normálne rezne a v stredu pizza rezne, čo tu niekto dával odkaz
štvrtok - avokádovo cuketová polievka
piatok- sobota - pečené zemiaky so smotanou
Nedeľa - rybka(ešte nevieme aká) s pomarančovou omáčkou
ahojte žienky 😵
nemate niektora nejaky super receptik na rizoto? nie klasiku,niečo ine 😅 aby nebolo velmi suche ak postoji-a nie tarhonove-klasicku ryžu..vdaka
moje je bud suche alebo divne na druhy deň a potrebujem to aj pre mm do prace 😒
Dnes sme dojedli zásoby z chladničky a uvarila som slepačiu polievku...od zajtra mi je jedno, čo budem variť, čo si pán manžel rozkáže, to mu spravím, inač nejeme 🙂 Ja začínam s "polystyrénom" - uvidím, ako dlho mi to vydrží, chcela by som aspoň týždeň 😀
@strihalka Robila som syrovu roladu. Ziadne valkanie, žiadna varenie syra.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47117
zajtra robím ryžu, kuracie prsia nadrobno nakrájané, trocha sój. omáčky a lečo 🙂
dneska gordon blue kuraci, zemiakova kasa a calamada 😉 bola to skor vecera ako obed 🙂

Ahojte žienky 🙂 Ja som na dnes a na zajtra robila slepečiu polievku samozrejme s mrveničkou 😉 ryžu so zeleninkou,majonezovy šalat (včera som nestihla)kuracie rezne (prsia a stehna bez kosti) v trojobale,pečene kuracie stehna a varene udene masko 🙂
Prajem Vam všetkym krasne valkonočne sviatky- a vela vody 😲