icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

nadhera
11. apr 2012

palacinka na slano - do toho oskubane zvysky kurcata z polievky osmahnute na cibulke ,dat do trojobalu a vyprazit. Vraj je to suprove,teraz som tu mala kamosku a spekovali sme,co dnes a zajtra navarime 😀 😀 😀 Ku masku z kurcata mozete pridat zeleninku,sampiony...co dum da....

spenatova polievka s nastruhanym syrom, vecer deckam chlebik vo vajicku alebo hrianka so struhanym syrom /toho sa nevedia dojest /

snu
11. apr 2012

ahojte,mali sme dnes to masko stroganov s hranolkami a veela zeleninky som k tomu udusila,, mnam,, a teraz sa idem trapit s hasickym rebrikom na tortu-hasicke auto,,lebo synacik bude mat oslavu narodeninovu a je blazon do hasicov,tak idem carovat 😀 drzte palce

maca_p
11. apr 2012

jasminova ryza, udusene kuracie prsko s mrkvou, karelabom a brokolicou na drvenej rasci a olivovom oleji, a ako dezert vyzieram posledne zakusky z velkej noci 😀.
ale zacala som celkom dobbre, ze? 😀

nadhera
11. apr 2012

@snu v nedelu sme oslavovali narodky a torta v tvare hasicskeho auta musela jednoducho byt. 😀

snu
11. apr 2012

@nadhera kraaaasna krasna,aj vy mate doma maleho hasica? ja sa chcem pokusit o vyuvny rebrik 😀 ale neak sa mi hmota nepodarila a strasne sa mi to taha,,nakonec bude obycajny 😀 aj takneviem co z toho vycarujem ,,,vasa krasna,,dali ste si robit? aka bola vo vnutri?

nadhera
11. apr 2012

@snu dali sme robit 😀 vnutro bolo super - jogurt s tmavym drobnym ovocim. Ine ani neobjednavame. 😀 😀 😀 Netrap sa s vysuvnym rebrikom,staci aj obucajny,ved aj tak ho drobec zje.

nadhera
11. apr 2012

@snu a mame nielen hasica ale ficime aj na McQueenovi a spol. Neskor pridam do albumu fotky z narodenin /pocas dvoch mesiacov oslavujeme narodky oboch mysiakov/. Vsetky torty boli ako som spominala jogurtove s ovocim. 😉

snu
11. apr 2012

@nadhera tiez som rozmyslala nad takou tortou,len som sa bala ci sa mi nebude topit pod tym potahom,,lebo moc tie maslove plny nemusim,, raz som robila s bananom a potah sa mi topil a roztekal, 😀 no uvidim,,veru ten rebrik sa nedariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,,,,uz sa aj maly zobudil,tak som musela skoncit,,tak pokracovanie zajtra 😀 tanto strasne maniak do hasicov,,plna izba aut, nohavice som mu robila,tricko sme mu dali potlacit,, vsetky opasky mi pobral a staca ich ako hadice 😀 proste maaania 😀 dnes sme museli po meste zhanat tricko s hasicom Samom,nenasli sme 😠

lyongirl
11. apr 2012

ahojte,potrebovala by som poradit osvedceny recept na kralika,ale nesmie byt v recepte ziaden alergen,ani BKM.Dakujem.

irriss
11. apr 2012

@lyongirl
ahojky!
az mi srdce puka pri pohledu na toho naseho mazlicka v kleci.. 😢 😢 😢

Recept? Vrat ho do klece 😀 😝

jinak nase mama ho delala vzdy jen na masle..😉

lyongirl
11. apr 2012

@irriss no to máme doma 1x a je z obchodu, sestra tiež mala doma zajka, ako domáce zvieratko...
a ako na masle? Hmmm? V živote som to nerobila...myslela som, že by som ho upiekla s kopou zeleniny, ako na sviečkovú, svokra tak robí, mixla to, ale bez smotany, len neviem, či to bude ono, predsa len, svokra tam dáva také dochucovadlá, čo ja nemôžem...

irriss
11. apr 2012

@lyongirl
tak ja bych do toho nedavala zadne ochucovadla.(nepouzivam je).jen sul a pepr..zelenina sama o sobe si poradi - zvlast mixovana je velmi chutna..dej do omacky vse...jako do svickove..
skoda, ze nemuzes smetanu..ani slehacku na vareni (tady v IT. je na vareni)

na masle? - na panvicku a na masle, jako kdyz delas na prirodno kure nebo rizek..
nakrajis cesnek, cibulku nebo porek, osolis a opepris.. osmazis na oliv. oleji..malinko podlejes vodou, rozmackas vidlickou na kasicku a pokladas na panvicku masicko..kdyz je uvarene, odstavis a das na nej maslo..to se roztaje teplotou masa..maslo se nevari 😉 !

raza
11. apr 2012

dnes maďarský guláš a hrnčeková knedľa 🙂 mňam, ešte stále odfukujem 😝

gucz
11. apr 2012

u nás dnes karfiolová polievka, karfiolová plnka, MM dojedá hovädzí guláš (nemám odfotený) a deti majú aj kurací vývar so slížmi

kibuk
11. apr 2012

zienky idem po radu,zvysila sa mi ryza uvarena,mozem ju dat zamrazit a ked ako nadloho? dakujem 🙂

gucz
11. apr 2012

@kibuk ja som ryžu zmrazila len raz a po rozmrazení sa nám nepáčila. Radšej ju použi do mäsových guličiek (s mletým mäsom a vajíčkami) , daj upiecť a k tom u nejakú omáčku, napríklad rajčinovú. Alebo ju použi do plnenej papriky.

michaella7
11. apr 2012

Zajtra bude rajčinová polievka z kukuricou a rizoto 🙂 Polievku som teraz vyčítala z mimibazáru,vyzerá byť dobrá tak skúsime 😉

kibuk
11. apr 2012

@gucz hmmm ale ja ju zajtra uz nechce a je mi ju luto vyhodit...

gucz
11. apr 2012

@kibuk tak skús zmraziť a uvidíš aká bude 🙂

lyongirl
11. apr 2012

@irriss ďakujem, ešte ma napadlo, že MM má rastlinnú šľahačku/on je cukrár/, tak skúsim to spraviť ako sviečkovú s tou šlahačkou a tie dochucovadlá, nemyslela som priamo dochucovadlá, ale svokra na sviečkovú používa slaninku, smotanu a tuším aj citrón a to dodá tej sviečkovej úžasnú chuť a ja z tohto nič nemôžem, ani zeler, ani petržlen, iba mrkvu a paštrnák, tak neviem, čo to bude za sviečkovú, idem pokukať po nete...

ianitka
11. apr 2012

@kibuk ja som parkrat mrazila ryzu a vcelku ok

sydnuska
11. apr 2012

ja som robila rizotko a paradajkovu polievku 🙂

maryennn1
11. apr 2012

varila som zeleninovú polievku a zapekanú brokolicu, mňam 🙂

lussy23
11. apr 2012

@nadhera krásna

rastulka
11. apr 2012

@lyongirl Ja som naposledy zo zajačika robila sviečkovu podla http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42534 🙂
prečo nemožeš zeleninku?

lyongirl
11. apr 2012

@rastulka nemôžem všetky alergény, to je aj petržlen, zeler, smotana - BKM, na to je pravdepodobne malý alergický, sme v štádiu zisťovania a vylučovania potravín a kojím ho a kojiť ho chcem, takže mám dosť problém s varením ☹. A som stále hladná a jem dokola to isté. No nie že by som sa dnes neulakomila na pizzu 😒

rastulka
11. apr 2012

@lyongirl ajaj,musiš to mat tažke 😒 ja mam alergiu na ananas a na kivi,no nechybaju mi moc z jedalnička 😉

titkovamiriam
12. apr 2012

Dneska Miso polievka,kedze vcera o nej basnili v telke,tak som na nu dostala chut a k nej samozrejme čína 🙂

libka1
12. apr 2012

svieckova s knedlou

irsina83
12. apr 2012

Vcera som robila vyprazany karfiol, kuracie rezne s dinstovanymi zemiackami a tekvicovu kremovu a dnes si s malou spravime granadiersky pochod a bryndzove halusky 🙂