Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Potrebujem pomooc 🙂. Nemáte nejaké nápady alebo osvedčené recepty na nejaké zdravé a nie príliš kalorické jedlá? Niečo čo môže jesť človek, ktorý chudne, ale aby to aj chutilo, lebo mi to polovička nespapá 🙂. Ďakujem
Dnes tekvicová polievka. Treska na pare, bageta, zelenina s jogurtovým dressingom, krabie mäso.
Teraz ku káve čučoriedkové a čokoládové muffinky 😵
my dnes fazuľová polievka na kyslo a zemiakové placky s pečienkou
@erni na sladko robíme aj my doma.ale to je jediná sladkosť ktorú chce robiť mm sám 🙂 ale toto so šunkou zapekané sme robili včera prvý krát a bolo to strašne dobré.hned sme to aj zjedli 😀 😀
@irriss uvarila som rozrobenú brokolicu (bez hlúbikov) s cibuľou, petržlenom a mrkvou + soľ a čierne korenie. Mrkvu, petržlen a cibuľu som potom vytiahla a brokolicu vo vode rozmixovala. Potom som to zahustila zátrepkou z mlieka a múky. Aj som rozmýšľala, že tam dám pre chuť bujón, ale nakoniec som ho ani nedala, lebo myslím, že na chuť bola dobrá aj bez toho. Deckám sa ale nepáči, že je to zelené.
pekný dník, dnes sme mali hráškovú omáčku so zemiakmi, vareným vajíčkom a kôprom, plnená fašírka na plechu, zemiaková kaša, a náš obľúbený šťavnatý mrkvový koláčik 😉
@gucz
Zkusim Ti poradit, jak jsem deti naucila jist brokolici ja 😉
osmazis cesnek na olivovem oleji, posolis (popepris) , jakmile je dozlatova, zalijes malicko vodou...a rozmackas vidlickou..
stane se z cesneku "kasicka"
vedle v kastrulku si uvaris brokolici (osol)..(ja krajim i nozicky - najemno..) a po uvareni ji pridas do te kasicky z cesneku..zamichas a tuto brokolicovou kasi a das na listove testo..ze ktereho udelas "brokolicove tasticky"..
Neuvidi "hned" zelenou barvu, ale pociti lahodnou chut..
pak jim ukazes, ze je to brokolice..
a muzes pripravovat i polevku stejnym zpusobem, jen ze cesnek zalijes vice a nechas povarit spolecne s brokolici a do teto polevky nechas varit ceretvou testovinu ...
do tasticek i na polevku nastrouhas syr (nejlepe parmazan) ale i emmenthal je super 😉
@danielaj Das prosim ta recept na ten mrkvovy kolacik? 😉
baby poradite mi prosim nejaky dobry recept na jablkovy kolac, mam kopu jablk a neviem, co s nimi.dakujem
@ivanajelinek jasné, už som ho tu niekedy dávala, tak ešte raz pre teba, 😉 je vážne super, úplne šťavnatý, už ho tu po mne niektoré kočky robili a chutil aj im 😉 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=42966
Baby,prosim vas,neskusali ste niektora nepecenu piskotovu tortu s pouzitim smotanoveho ovocneho jogurtu?
Nemam doma kyslu smotanu a mam na to straaasnu chut...
Dakujem 😉
@adelii ahoj, ja takto zvyknem niekedy robiť a chutí nám 😉
ahojte- dnes kurací vývar so slížikmi bude aj na zajtra a ministerské kura tuším to robím dost často ale každému to chutí a je to aj dost rýchlo spravené 😉 a práve sa nám dopiekla bananovo-jablkovo-tvarohová štrúdla mnam už sa nanu teším len je ešte horúca tak si krátim čas tu na mk 😀
a zajtra bravčové karé so zeleninou, ryža alebo tarhona a pudingový koláčik v lístkovom ceste 🙂
Kelova polievka a lasagne.. 🙂
na obed lečo s klobáskou, práve sa pečie šarišský jablkový koláč
@adelaida33 jej,ok,super,lebo nechcem to potom vyhadzovat,ked to nikto nebude jest 😀 ale tiez si myslim,ze tym sa pokaziit nic neda...akurat nemam tortovu formu,kde sa da ten bok dat prec,tak rozmyslam,ze to skusim do silikonovej,len ci mi to pojde potom nejako rozumne vydolovat 😅
@adelii 😀 neboj, vyhadzovať nebudeš, je to aj takto chutné, akurát daj pozor na cukor, lebo ochutené jogurty sú už aj tak dosť sladké 😉 . ja som predtým tiež takú formu nemala a robievala som do obyčajnej veľkej priesvitnej umelohmotnej škatule na uskladnenie zákuskov a potom som to "aranžovala" veľkou lyžicou na "sladké kôpky" do kompótových mištičiek 😀 😀 😀
@ivanajelinek tent je fakt perfektny, robila som minuly tyzden, a plech do vecera prazdny 😅
http://varecha.pravda.sk/recepty/carrot-cake-mr...
a zajtra paprikas s haluskami, este som to nevarila, premiera zajtra 😕
dnes zapekane cestoviny s brokolicou a syrom, kapustova polievka
baby nemate niektora doma laliu v liehu ci v alkohole? je to na hojenie ran...kupila by som...dik za info 😎
kremova cesnakova a kupene grilovane kuriatka 😀 sak co budeme stepovat v pekny den prisporaku 😝

@abriela Ja dávam buď volské oko alebo párky no a k tomu varené zemiačky 🙂