icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

happy8051
21. apr 2012

prave som nalozila maso do marinady na zajtra. marinadu som vymyslela pat minut predtym, ak to bude dobre, hodim zajtra recept. mali by z toho vzniknut grilovane morcacie rezne + tymianoive zemiaky pecene + smotanovo cesnakovy dip s koprom 😀

adelii
21. apr 2012

@adelaida33 a prosim ta,kolko sa to ma nechat ulezat v chladnicke? dnes som nestihla,tak to urobim zajtra a zoberiem k nasim na navstevu,ked pojdeme...oni su vdacni stravnici 😀 vidis,ake sme my zeny vynaliezave? poradime si so vsetkym 😀 😅

rastulka
22. apr 2012

Dobre ranko 😀
U nas dnes klasicka nedela 🙂 kuracia polievka,vypražane kur.rezne,zemiakova kaša,kompotik a pre tatinka uhorkovy šalat 🙂 Kedže nemože chybat ani kolačik,tak pre zmenu si dnes kupime veterničky 😀

pingu1
22. apr 2012

nakolko odlietame na dovcu s trojrocnym decom, zaludok mam az v krku, tak sa asi uspokojim s vifonom

adelaida33
22. apr 2012

@adelii tak to hej 😀 . no ja nechávam rovnako, tých 10 hodín, vtedy je to už také, ako má byť. ale jedli sme aj po šiestich hodinách 😝 , my, pažravci 😔 a nikto sa nesťažoval 😅 , aj keď to naozaj ešte nebolo také stuhnuté...

tinuskaha
22. apr 2012

cina s ryzou brokolicova kremova polievka a makovo ceresnova strudla 😉

adelaida33
22. apr 2012

zeleninová (strúhaná) polievka od včera a už mám uvarené aj mäsovo-zeleninové rizoto (z morčacieho mäsa).

zuziq
22. apr 2012

dnes k nam pride na navsetvu kamoska aj s rodinkou, tak varim pre viacerych. Polievka z kohuta s rezancami a druhe zivanska pecena v remoske a k tomu zemiacky. A manzelik upecie jablckovu strudlu 😵

lululka555
22. apr 2012

ahojte 🙂 my dnes kuraci vyvar so zeleninou ,bravcove pecene,cervena kapusta a domaca knedla 🙂

lululka555
22. apr 2012

a upeciem nejaky kolacik s jahodami 🙂

firstbaby
22. apr 2012

Ze 4-ty den bez varenia...vdaka svokrovcom...what a life!!! 😎 😀 😎

nelinka0401
22. apr 2012

dnešné menu: hovädzí vývar s domácimi rezancami a zapekané plnené šampiňony k tomu varené zemiaky na vňaťke a zeleninová príloha 😉

modrofuzik11
22. apr 2012

vcera sa fazulova vydarila. chutila vsetkym🙂

vivusika
22. apr 2012

ja dnes nevarím 🙂 ideme kuknúť na výstavu mačiek, tak si dáme niečo v meste alebo sa pozveme k segre na obed 😀

danielaj
22. apr 2012

@lussy666 ja mám, ale málo, lebo už nemáme v záhradke biele ľalie, tak som vyžobrala pár kvetov od susedy, je to super vec, ale poradím ti ešte niečo, čo je tiež veľmi dobré na rôzne rany, herpesy, afty, proste na definfekciu, fľaštička Alpy a do nej klinčeky asi 15 ks, myslím klinčeky-korenie 😀 , nechať lúhovať, a myslím, že je to ešte lepšie ako tá ľalia, aspoň podľa mojich skúseností 😉

ajka2323
Odpoveď bola odstránená
karin0401
22. apr 2012

pečene kuriatko zemiakova kaša

ajka2323
22. apr 2012

rychli obed ideme na vylet do Viedne:drobeček zeleninova polievočka,dospelaci slepačia polievka,grilovana pečienka,hranolky a tatarska

lolko_lenka
22. apr 2012

pácované mäso a ryža s kukuricou 🙂

happy8051
22. apr 2012

takze moj vymysleny nedelny obed vzera byt super, tak davam recept. ja robim vacsie mnozstvo na dva dni, upravte si mnozstva podla seba:
MEDOVE MORCACIE REZNE SO SMOTANOVYM DIPOM

10 reznov z morcacich prs

marinada:
10 lyzic oleja
5 strucikov cesnaku
1 pol. lyzica plnotucnej horcice
1 pol. lyzica medu
stava z 1 citrona
stava z polky pomaranca
stava z polky grepu (sladky)
sojova omacka sladka
orcestrova omacka jemna
mlete zelene korenie
koreninova zmes "kridelka na mede" 1 lyzicka
Maso naklepeme a ulozime do marinady na 12 hodin (moze byt aj viac)

Namarinovane maso na druhy den opeciem sprudka na oleji. V supke uvarene zemiaky ocistime a nechame v celku. Roztopime si maslo, do ktoreho pridame mlety tymian a petrzlenovu vnatkutym zeleno. Zemiaky polejeme bylinkovym maslom.
Maso ulozime na plech, navrch poukladame zemiaky, podlejeme tekutym zeleninovym bujonom v ktorom sme rozmiesali trochu hladkej muky a pecieme alebo grilujeme domakka.

SMOTANOVY DIP:
1 kysla smotana
trochu mlieka
kopor
cesnak
Vsetko spolu rozmiesame, mozeme dochutot solou a korenim. Masko a zemiaky si namacame a papame 🙂
ked to pride na stol, hodim foto

barushkaaam
22. apr 2012

dneska spenat, varene zemiaky a volske oko

bambola
22. apr 2012

my sme u nasich, vari maminka 😝 pecene plnene kuriatko 🙂

bubo1104
22. apr 2012

zeleninová polievka od včera a druhé zemiaková kaša + pangasy vyprážané + tatarka + kompót

katarinajurikova
22. apr 2012

langose 🙂 😉

irriss
22. apr 2012

@bambola
take bych se nechala hyckat ..ale jsem odkazana na to, hyckat ostatni ☹

bambola
22. apr 2012

@irriss neboj, raz sa ti vrati a budes na obedy chodievat ty 😉

irriss
22. apr 2012

@bambola
😀 😀 😀 😀 😀
to uz budu moct prijimat jen "kasovitou stravu" 😀 😀 😀 😔 😔 😔 🤐 🤐 🤐

bambola
22. apr 2012

@irriss ale no, vsak najstarsi ma kolko? 20? tak co 😀 a ked tak si aspon ani tu kasu nebudes musiet robit sama 😀

libka1
22. apr 2012

hovadzia polievka, raznici so zemiakmi, uhorkovy salat, bublanina s cernicami

katushka16
22. apr 2012

my dnes polievka od včera-kyslá fazuľová a pečené kura s plnkou a s ryžou plus domáca cvikla