Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@adelaida33 a prosim ta,kolko sa to ma nechat ulezat v chladnicke? dnes som nestihla,tak to urobim zajtra a zoberiem k nasim na navstevu,ked pojdeme...oni su vdacni stravnici 😀 vidis,ake sme my zeny vynaliezave? poradime si so vsetkym 😀 😅
Dobre ranko 😀
U nas dnes klasicka nedela 🙂 kuracia polievka,vypražane kur.rezne,zemiakova kaša,kompotik a pre tatinka uhorkovy šalat 🙂 Kedže nemože chybat ani kolačik,tak pre zmenu si dnes kupime veterničky 😀
nakolko odlietame na dovcu s trojrocnym decom, zaludok mam az v krku, tak sa asi uspokojim s vifonom
@adelii tak to hej 😀 . no ja nechávam rovnako, tých 10 hodín, vtedy je to už také, ako má byť. ale jedli sme aj po šiestich hodinách 😝 , my, pažravci 😔 a nikto sa nesťažoval 😅 , aj keď to naozaj ešte nebolo také stuhnuté...
cina s ryzou brokolicova kremova polievka a makovo ceresnova strudla 😉
zeleninová (strúhaná) polievka od včera a už mám uvarené aj mäsovo-zeleninové rizoto (z morčacieho mäsa).
dnes k nam pride na navsetvu kamoska aj s rodinkou, tak varim pre viacerych. Polievka z kohuta s rezancami a druhe zivanska pecena v remoske a k tomu zemiacky. A manzelik upecie jablckovu strudlu 😵
ahojte 🙂 my dnes kuraci vyvar so zeleninou ,bravcove pecene,cervena kapusta a domaca knedla 🙂
a upeciem nejaky kolacik s jahodami 🙂
Ze 4-ty den bez varenia...vdaka svokrovcom...what a life!!! 😎 😀 😎
dnešné menu: hovädzí vývar s domácimi rezancami a zapekané plnené šampiňony k tomu varené zemiaky na vňaťke a zeleninová príloha 😉
vcera sa fazulova vydarila. chutila vsetkym🙂
ja dnes nevarím 🙂 ideme kuknúť na výstavu mačiek, tak si dáme niečo v meste alebo sa pozveme k segre na obed 😀
@lussy666 ja mám, ale málo, lebo už nemáme v záhradke biele ľalie, tak som vyžobrala pár kvetov od susedy, je to super vec, ale poradím ti ešte niečo, čo je tiež veľmi dobré na rôzne rany, herpesy, afty, proste na definfekciu, fľaštička Alpy a do nej klinčeky asi 15 ks, myslím klinčeky-korenie 😀 , nechať lúhovať, a myslím, že je to ešte lepšie ako tá ľalia, aspoň podľa mojich skúseností 😉
pečene kuriatko zemiakova kaša
rychli obed ideme na vylet do Viedne:drobeček zeleninova polievočka,dospelaci slepačia polievka,grilovana pečienka,hranolky a tatarska
pácované mäso a ryža s kukuricou 🙂
takze moj vymysleny nedelny obed vzera byt super, tak davam recept. ja robim vacsie mnozstvo na dva dni, upravte si mnozstva podla seba:
MEDOVE MORCACIE REZNE SO SMOTANOVYM DIPOM
10 reznov z morcacich prs
marinada:
10 lyzic oleja
5 strucikov cesnaku
1 pol. lyzica plnotucnej horcice
1 pol. lyzica medu
stava z 1 citrona
stava z polky pomaranca
stava z polky grepu (sladky)
sojova omacka sladka
orcestrova omacka jemna
mlete zelene korenie
koreninova zmes "kridelka na mede" 1 lyzicka
Maso naklepeme a ulozime do marinady na 12 hodin (moze byt aj viac)
Namarinovane maso na druhy den opeciem sprudka na oleji. V supke uvarene zemiaky ocistime a nechame v celku. Roztopime si maslo, do ktoreho pridame mlety tymian a petrzlenovu vnatkutym zeleno. Zemiaky polejeme bylinkovym maslom.
Maso ulozime na plech, navrch poukladame zemiaky, podlejeme tekutym zeleninovym bujonom v ktorom sme rozmiesali trochu hladkej muky a pecieme alebo grilujeme domakka.
SMOTANOVY DIP:
1 kysla smotana
trochu mlieka
kopor
cesnak
Vsetko spolu rozmiesame, mozeme dochutot solou a korenim. Masko a zemiaky si namacame a papame 🙂
ked to pride na stol, hodim foto
dneska spenat, varene zemiaky a volske oko
my sme u nasich, vari maminka 😝 pecene plnene kuriatko 🙂
zeleninová polievka od včera a druhé zemiaková kaša + pangasy vyprážané + tatarka + kompót
langose 🙂 😉
hovadzia polievka, raznici so zemiakmi, uhorkovy salat, bublanina s cernicami
my dnes polievka od včera-kyslá fazuľová a pečené kura s plnkou a s ryžou plus domáca cvikla

prave som nalozila maso do marinady na zajtra. marinadu som vymyslela pat minut predtym, ak to bude dobre, hodim zajtra recept. mali by z toho vzniknut grilovane morcacie rezne + tymianoive zemiaky pecene + smotanovo cesnakovy dip s koprom 😀