Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Práve som dorobila zeleninový boršč a chcela by som aj nejaký jednoduchý a rýchly koláčik 🙂 nepoznáte nejaký receptík???
španielske vtáčiky a tarhoňa 🙂
@michaella7 tento som včera dostala na mail od tety, určite ho vyskúšam, ale tak posúvam ďalej 🙂
Falošné tiramisu
Potrebujeme:
6 balíčkov tmavých BE-BE keksov
6 PL práškového cukru
4 vanilky
4 kyslé smotany
2 smotany na šľahanie
2 stužovače
Postup:
Dve smotany na šľahanie vyšľaháme so stužovačmi a práškovým cukrom. V samostatnej miske zmiešame kyslé smotany s vanilkami. Obidve masy spolu zmiešame.
Na dno plechu naukladáme vedľa seba BE-BE keksy, na ktoré navrstvíme časť plnky a takto striedame, kým nám vystačí plnka.
Navrch môžeme nastrúhať čokoládu, príp. posypeme grankom.
Nech Vám chutí
@lolko_lenka Ďakujeeem 🙂 môže to byť dobré,určite skúsim 🙂
@amstelka ahoj, ja slovenskú ryžu aj tarhoňu robím takto, na oleji si ju dobre opražím, tak aby boli niektoré zrnká až bledohnedej farby, medzitým si v kanvici uvarím vodu a vriacou zalejem, tak aby bola voda troška nad ryžou, osolím, prípadne pridám vegetu, zakryjem pokrievkou a vypnem plameň, ona sa pekne urobí, a je dobrá sypká, nie taký maglajz, 😒 tak potom daj vedie´t, ako sa ti vydarila, 😉 tam nie je čo pokaziť, len juu treba dobre opražiť, lebo ona potom nasaje veľa vody a bude taká lepkavá, akokeby si prevarila cestoviny 😒
Ahojte potrebovala by som receptik na nieco z udeneho maska, nieco take ako kolaciky, alebo rolady, alebo rozteky, co si budeme moct zobrat na weekend na chatu. Vedeli by ste mi prosim poradit?
Ahojte baby poradte mi niejaky dobry recept na piczu ale aby bolo tenke cesto
uz som nasla
my sme dnes 1.krat skusili hrachovu kašu zo suchého poleného hrachu 🙂 Celkom chutné
my dnes = cuketovo-zemiakova (mixovana) polievka, palacinky s medom+orechy+slahacka 🙂
dnes domáce langoše...pre každého ako ich chce on..a polievka krupičková s brokolicou od včera
Tak dne na obed dojedáme fazulkovú omáčku a domácu sekanú, k večeri bude smažená rybička a zemiakové pyré. Síce sme to mali v nedelu na obed, ale moje detváky stále pýtajú rybku 🙂
tvarohove gulky a borsc🙂
tak ja som dnes navarila strúčkovú polievku a bravčové masko na paprike a paradajkách s ryžou.
dnes bezmäsito, len zemiaková kaša, omeleta a varená cvikla 😔 .
dnes jablkové knedlíčky, zajta paradajková polievka a franc. zemiaky,
v nedeľu asi pečené kurča na masle, ryža, hlávkový šalát a polievka uvidím, ak nezostane zo soboty.
no aj mne uz niekedy mala povie, ze mama navarila dobry obed. Ale toto som dnes skusila prvy raz robit, ja to mam rada, ale ona si bude musiet zvyknut , veru tak 🙂 U nas takto trpitelsky prichadzali do jedalnicka ryba, ale aj tak zje stale len vyprazenu rybu v trojobale, inak je to fiasko 🙂
@bonaquaba no praveze uz nijako, lebo mala to nechcela zjest. Ale skusala som zapecenu rybu, cestovina s lososom, tuniakom, rybacie pomazanky, dokonca raz som jej aj tresku kupila... no nic, iba tu klasicku vyprazanu rybu alebo vyprazane file sa u nas stretli s uspechom. Ma niekto typ ako inak a pre deti zaujimavo pripravit rybu? Ak ano, sem s receptami 🙂
@tinuskaha mňáááám,urobila si mi chute🙂
my dnes zeleninovú polievku s krupicovými haluškami a grilované kuracie rezne s ryžou a cviklou
kuracia pecienka s ryzou+ cviklovy salat

@amstelka ja ju varím ako klasické cestoviny- čiže v dosť veľkom množstve osolenej vody, normálne uvarené scedím a pridám trochu oleja, niekedy pridám do vody namiesto soli kocku bujónu