icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ilijanka
27. apr 2012

@amstelka ja ju varím ako klasické cestoviny- čiže v dosť veľkom množstve osolenej vody, normálne uvarené scedím a pridám trochu oleja, niekedy pridám do vody namiesto soli kocku bujónu

bibi1711
27. apr 2012

@amstelka , co ja viem, slovencka ryza je obdoba tarhone...najprv ju oprazis na oleji tak, aby boli niektore az tmavohnede, posolis a zalejes vodou tak cca 1,5cm nad povrch, zakryjes a na malom plameni dusis do makka.nemiesa sa...aspon ja ju tak robim...

michaella7
27. apr 2012

Práve som dorobila zeleninový boršč a chcela by som aj nejaký jednoduchý a rýchly koláčik 🙂 nepoznáte nejaký receptík???

lolko_lenka
27. apr 2012

španielske vtáčiky a tarhoňa 🙂

lolko_lenka
27. apr 2012

@michaella7 tento som včera dostala na mail od tety, určite ho vyskúšam, ale tak posúvam ďalej 🙂
Falošné tiramisu

Potrebujeme:

6 balíčkov tmavých BE-BE keksov
6 PL práškového cukru
4 vanilky
4 kyslé smotany
2 smotany na šľahanie
2 stužovače

Postup:

Dve smotany na šľahanie vyšľaháme so stužovačmi a práškovým cukrom. V samostatnej miske zmiešame kyslé smotany s vanilkami. Obidve masy spolu zmiešame.

Na dno plechu naukladáme vedľa seba BE-BE keksy, na ktoré navrstvíme časť plnky a takto striedame, kým nám vystačí plnka.

Navrch môžeme nastrúhať čokoládu, príp. posypeme grankom.

Nech Vám chutí 

michaella7
27. apr 2012

@lolko_lenka Ďakujeeem 🙂 môže to byť dobré,určite skúsim 🙂

danielaj
27. apr 2012

@amstelka ahoj, ja slovenskú ryžu aj tarhoňu robím takto, na oleji si ju dobre opražím, tak aby boli niektoré zrnká až bledohnedej farby, medzitým si v kanvici uvarím vodu a vriacou zalejem, tak aby bola voda troška nad ryžou, osolím, prípadne pridám vegetu, zakryjem pokrievkou a vypnem plameň, ona sa pekne urobí, a je dobrá sypká, nie taký maglajz, 😒 tak potom daj vedie´t, ako sa ti vydarila, 😉 tam nie je čo pokaziť, len juu treba dobre opražiť, lebo ona potom nasaje veľa vody a bude taká lepkavá, akokeby si prevarila cestoviny 😒

bibi1711
27. apr 2012

@danielaj , skutocne sa urobi? to som este nepocula.vyborny tip🙂

dazdovka
27. apr 2012

Ahojte potrebovala by som receptik na nieco z udeneho maska, nieco take ako kolaciky, alebo rolady, alebo rozteky, co si budeme moct zobrat na weekend na chatu. Vedeli by ste mi prosim poradit?

ralka
27. apr 2012

Ahojte baby poradte mi niejaky dobry recept na piczu ale aby bolo tenke cesto

dazdovka
27. apr 2012

uz som nasla

sidon
27. apr 2012

my sme dnes 1.krat skusili hrachovu kašu zo suchého poleného hrachu 🙂 Celkom chutné

doma1
27. apr 2012

my dnes = cuketovo-zemiakova (mixovana) polievka, palacinky s medom+orechy+slahacka 🙂

zklimekova
27. apr 2012

dnes domáce langoše...pre každého ako ich chce on..a polievka krupičková s brokolicou od včera

simona112
27. apr 2012

Tak dne na obed dojedáme fazulkovú omáčku a domácu sekanú, k večeri bude smažená rybička a zemiakové pyré. Síce sme to mali v nedelu na obed, ale moje detváky stále pýtajú rybku 🙂

tinuskaha
27. apr 2012

tvarohove gulky a borsc🙂

sloto
27. apr 2012

tak ja som dnes navarila strúčkovú polievku a bravčové masko na paprike a paradajkách s ryžou.

adelaida33
27. apr 2012

dnes bezmäsito, len zemiaková kaša, omeleta a varená cvikla 😔 .

daniz
27. apr 2012

dnes jablkové knedlíčky, zajta paradajková polievka a franc. zemiaky,
v nedeľu asi pečené kurča na masle, ryža, hlávkový šalát a polievka uvidím, ak nezostane zo soboty.

ewana73
27. apr 2012

@danielaj
@bibi1711 ja tarhonu alebo slovensku ryzu po uvareni "zlievam" cez sitko,normal ako by som urobila cestoviny a precedila cez sito,tak zlievam aj tarhonu cez sitko aby sa prebytocny mazlava voda dala prec.potom je taka "sypka" .

papuka
27. apr 2012

@sidon ja ju milujem aj s opečenou spekačkou 😀

sidon
27. apr 2012

@papuka no to by som aj ja milovala 🙂 no horsie je, ze mala to vobec nehcela, az ju z toho napinalo...brrr. A pritom som sa snazila, este aj cherry rajcinky som na to pekne ozdobila, pazitku nasekala...

papuka
27. apr 2012

@sidon neboj, časom si možno zvykne, aj mojmu synovi občas niečo nechutilo a nechuti a po čase ma vychváli ako dobre som navarila 🙂

sidon
27. apr 2012

no aj mne uz niekedy mala povie, ze mama navarila dobry obed. Ale toto som dnes skusila prvy raz robit, ja to mam rada, ale ona si bude musiet zvyknut , veru tak 🙂 U nas takto trpitelsky prichadzali do jedalnicka ryba, ale aj tak zje stale len vyprazenu rybu v trojobale, inak je to fiasko 🙂

slimstar
27. apr 2012

dnes plnene sunkove batozky s varenymi zemiakmi

a sup von 😉

bonaquaba
27. apr 2012

@sidon a ako robievas este rybu,ked nie vyprazanu, dakujem

sidon
27. apr 2012

@bonaquaba no praveze uz nijako, lebo mala to nechcela zjest. Ale skusala som zapecenu rybu, cestovina s lososom, tuniakom, rybacie pomazanky, dokonca raz som jej aj tresku kupila... no nic, iba tu klasicku vyprazanu rybu alebo vyprazane file sa u nas stretli s uspechom. Ma niekto typ ako inak a pre deti zaujimavo pripravit rybu? Ak ano, sem s receptami 🙂

katushka16
27. apr 2012

@tinuskaha mňáááám,urobila si mi chute🙂

katushka16
27. apr 2012

my dnes zeleninovú polievku s krupicovými haluškami a grilované kuracie rezne s ryžou a cviklou

eva7780
27. apr 2012

kuracia pecienka s ryzou+ cviklovy salat