icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

ukana
6. máj 2012

@danielaj tie cookies vyzeraju super, miniem aspon velkonocných zajacov....mysliš že bude vadit, ked nedám orechy, ale viac vlociek a muky? 😕

nadulka88
6. máj 2012

U nas dnes bude fašírka s vajíčkom, zemiakova kasa a uhorkovy salat 😉

amstelka
6. máj 2012

@danielaj
no tak sa mi vidi, ze dcerka je sikulka po maminke, ze? 😉

danielaj
6. máj 2012

@amstelka 😀 😀 😀 no neviem 😅 vďaka

lululka555
6. máj 2012

ahojte 😉 my dnes varime : zemiakovy salat - vianocny a rezne z bravcoveho kare. 🙂

danielaj
6. máj 2012

@ukana podľa mňa vadiť nebude, ale už to nebude tá výborná chuť, tie oriešky tomu dajú tú správnu bodku, alebo prípadne nahradiť kokosom?

ukana
6. máj 2012

@danielaj s tym kokosom som aj ja rozmyšlala...skusime...nechce sa mi len kvoli orechom do obchodu 🙄 😅

amstelka
6. máj 2012

u nas dnes netradicna nedela, lebo nam zostalo trochu zo vcera zapeceneho pangasia so zem.kasou a aj kur.pecienka, tak dnes varim ja fazulovu s udenym a manzel franc.zemiaky, pomaha 😉
a este mame kusok bublaniny zo vcera ku kavicke ku hokeju... 😀

danielaj
6. máj 2012

@ukana alebo prípadne hrozienka, ak máš doma, tie sú tiež dobré do cookies 😉

TIP NA DNES: Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka. Krásnu rezňovú nedeľu! 🙂

lululka555
6. máj 2012

@amstelka dakujem za tip,upeciem aj ja bublaninu 🙂

amstelka
6. máj 2012

@lululka555
jj, bublanina je vdacna a rychla a v nasej starej prepalenej rure aspon toto dokazem upiect ☹
teraz som do nej dala broskyne a minule cerstve jahody 😝 vonal cely dom...

cenculinka
6. máj 2012

tak janinka vari slepaciu polievku, ved ako inak v nedelu 🙂 a kuracie stehna s kapustou a knedlou. juj ale sa tesim 🙂 chi chi a okrem toho pupavovy med 😀

nelinka0401
6. máj 2012

dnes polievka z kosti a velaaa zeleniny k tomu domáce slíže a už sa dovára sviečková s fajnovou domácou knedlou..to sa zase napráskame 😀 😀

zuziq
6. máj 2012

dojedame rajcinkovu zo vcera a druhe bude nieco z mlete maska. Este sa rozhodne ci fasirky, cevabcici alebo gulky s omackou 😀

akika722
6. máj 2012

Dnes rychlovka,zemiačky na paprike a vysmažany meat,pan manžel si rozkazal... +zeleninova polievočka pre mna a krpca-starši je mimo domu,"prazdninuje" ☹ jaj ako mi je smutno

afrika
6. máj 2012

tak my dnes máme kurací vývar, plnené kura a zemiačiky 🙂

michaella7
6. máj 2012

My dnes máme klasický slepačí vývar a madarský guláš 🙂

lienkalienocka
6. máj 2012

babule, mam otazku. idem robit lokse. je lepsie z hladkej muky ci polohrubej? pisu tak aj tak a ja nemam vela skusenosti este 🙂 dakujem 🙂

adelaida33
6. máj 2012

@lienkalienocka neviem, čo je lepšie... 😀 , ale ja robievam z polohrubej.

lienkalienocka
6. máj 2012

@adelaida33 dakujem, skusim 🙂

adelaida33
6. máj 2012

dnes máme kurací vývar s niťovkami a koreňovou zeleninou, čo zostal od včera 😅 a druhé bude kuracie soté na mexický spôsob, hranolky a ľadový šalát so zálievkou z jablčného octu, mňááám 😝 😉 sa teším 😅 😉 .

lululka555
6. máj 2012

@adelaida33 ahoj ako robis to sote z kuracieho mäska? ja uz neviem ,co by som z kuraciny urobila.... 🙂

adelaida33
6. máj 2012

@lululka555 ahoj 🙂 , nakrájam na rezančeky/kocky, orestujem s cibuľou, pridám trochu worchestrovej omáčky, osolím, okorením a podlejem cca 1dcl vývaru alebo vody. dusím cca 20min., pridám fazuľu, kukuricu, (niekedy aj kápiu), 1PL kečupu, 1káv. lyž. horčice, 1PL kyslej smotany, krátko prevrie, premiešam a hotovo. ako príloha k tomu pasuje asi všetko: od čerstvého pečiva, cez placky, arabský chlieb či ryžu, zemiakovú kašu až po hranolky 😅 .

mimi21mimi
6. máj 2012

@abriela Kukuricnu muku (hrubu alebo PH) namocim do vody, pridam kukuricny alebo zemiakovy skrob a necham postat tak pol hodky.
Potom dochutim, cim ma napadne (cesnak, cibula, sol, solcanka, nejake bylinky ako majoran ap....).
Vysmazam na troske oleja, asi ako ked robim palacinky, lebo to velmi pije olej.

lululka555
6. máj 2012

@adelaida33 dik a fazulu a kukuricu davas z konzervy? vyzera to byt dobre,musim skusit 🙂

adelaida33
6. máj 2012

@lululka555 buď z konzervy alebo mrazenú 😉 .

adelaida33
6. máj 2012

@lululka555 P.S.: inak je to také šikovné a tvárne jedlo, takže napr. miesto kečupu tam môžeš dať parad.pretlak alebo čerstvé paradajky, prípadne lečo, pridať cesnak či inú zeleninku, a keď nie je poruke kyslá smotana, pokojne tam "čvirkni" trochu zo sladkej 😉 .

mia258
6. máj 2012

Dnes som robila mrkvovú polievku. Losos, bageta, rukola, baklažánový šalát s jogurtom.
Poobede plnené piškóty a nejaké ovocné koktaily 🙂

lululka555
6. máj 2012

@adelaida33 dakujem 😉