Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
rezance s tvarohom
spaghetti pomodoro
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=14108
a bryndzove halusky ...
@titkovamiriam ja si prosim recept ,na tvoj ,,nedelny obed,,/ tu sparglu/ 😉 Este som nikdy nerobila.Z akej budes robit zelenej ci bielej? dakujem pekne 🙂
morčaciu polievku a tovsty zo syrom a šunkou rýchlochvka 😉
@rebecca2006 Ako robis prosim ta tie halusky z acidka?
slepačia polievočka a vyprážaný syr so šunkou a hranolky s kečupom alebo tatárskou omáčkou 🙂
@lululka555 kuracie prsia prerezem pozdlzne na polovicu napacujem a potom z prudka opeciem,sparglu -mam bielu-len naparim cca 3 min a obtočím slaninkou.Všetko dam na plech trosku podlejem a zabalim do alobalu ,upeciem cca 20 min potom odokryjem a zalejem smotanou s vajickami -zapeciem.Holandska omacka:
http://delikatesy.etrend.sk/recepty-suroviny/se...
a ta omacka je super aj k rybam,grilovackam a podobne mnam-mnam je husta a v lete jej teplo nevadi kedze je robena nad parou!
gulasovu polievku a halusky s kapustou 😉
@titkovamiriam dakujem 🙂 ,takze staci ju dat len na paracik,co robim knedle ma par minut. a ako chuti?
@titkovamiriam hej ta omacka vyzera byt super,urcite vyskusam... 🙂
Frankfurtská polievka a pizza 😝 🙂
@ivanajelinek veľmi jednoducho, do acidka- používam do 2dcl plnotučné primiešam detskú krupicu, množstvo neviem, robím od oka, osolím, a robím halušky- cez sitko ako keď robím bryndzové- do vriacej vody. Htové sú akmer hneď, vyberám ihneď ako vyplávajú, lebo ak sa rozvaria tak je to o ničom. Potom primieam trochu oleja, aby sa nezlepili. Dajú sa jesť s kadečím, ale my máme najradšej s cottage alebo tvarohom. Je t také detsk jedlo, malý ich má straašne rád, aj ja zjem, samozrejme, MM ani za nič. 🙂
...dnes gulááááš, bude aj na zajtra + upečiem asi nejaký koláčik 😎
@veronika1417 ďakujem, aj som pozerala na ten recept, ale je ich kopec a nevedela som sa rozhodnúť. Dúfam, že vyjdú. 🙂
@maba moja mamina to robieva, ale používa kuracie stehná, horné, vykotené. Je to výborné 🙂
@lululka555 jasne staci alebo naminutku do vody ona sa pekne zapecie a chuti ako spargla-neviem co mu sa to podoba -ja mam bielu radsej ako zelenu no zjem obe-polievka,varena,rizoto,na pizzu,cestoviny,zapecena mnam na vsetky sposoby a holandska omacka je super-da sa aj dochucovat korenim .
@rebecca2006 su perfektne vazne skus 😉 ja som ich robila uz niekolkokrat len nerozvar ten karfiol lebo inak to je 😝 ozaj len 5 min povar 😉 a budete a zalizovat 😀
žienky, ako robíte plnené šampiňóny? všade som našla len recepty plnené črievkovým syrom,,,,,ale mne by sa viac páčilo normálnym,,,,máte taký recept niektorá?
Zajtra sa chystám piecť tento koláčik http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32751 ,piekli ste ho už ? 😉 🙂
@graceful9 ako mysliš tvrdy syr?-tak si sprav zmes tvrdeho syra, trosku jogurtu/smotany/byliniek,popripade kuska sunky,zeleniky a napln ,na vrch este syrom posyp a zapeč.inak plnit možes aj kozím aj ovčím ak mas rada-tam je moznosti na tisic.
@titkovamiriam lebo napríkla minule som jedla vyprážaný s nivou vo vnútri,,,,tak premýšľam, či aj zapekaný ba a tak dal,,,,ale s normálnym syrom,,,,ale ten by sasi stvrdol, že? mne sa tam tá smotana ani jogurty dáko nepáčia,,,,
My sme dnes mali mliecnu polievku s bielou fazulkou a zemiakmi. Druhe je plneny kapustny list zapeceny v rure a kedze som toho spravila vela, pretoze som tu mala svokrovcov, tak tie plnene listy co nevosli do pekaca na pecenie som uvarila v hrnci. Kolacik bola sypana jablkova strudla.
dnes som si urobila na sikovno udene tofu so zeleninkou ,ktoru som doma nasla 🙂
decka palacinky s jablckom

ja dusim pangasa na mladej cibulke so zemiakmi.