Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
dnes budú pečené jaternice v rúre,varené zamiačky s maslom,kyslá kapusta 😅
my dnes mame hraskovu polievku,ryzu s mäskom na hriboch a lekvcarove buchty 🙂
nič - dnes som rezignovala 😝 manžel tam ma ešte jednu porciu gulašu a ja dnes nemam chuť vobec na nič, od rana mi je jaksi blbě...
karfiolova polievka a hydinovo-zeleninove rizoto
zeleninová polievka s kuracími drobkami, špenátové halušky so syrovou omáčkou
zemiaky zapekané so šunkou, marhuľový koláč s posýpkou 🙂
halušky s kyslou kapustou...
Takže dnes, krabie tyčinky na masle s rozmarínom a zemiačky.
Zajtra - hrášková polievočka s krupicovými nočkami a ryža a kuracie pečienky 🙂
rajčinova polievka a knedla s meskom a kapustou :o)
u nas pre zmenu zeleninová polievka a granatiersky pochod
Kočenky, ja mám pre vás návrh TÉMY, ako uvariť rozsýpavú ryžu.... ja nech dám málo vody, veľa vody, stejne je to jedno...už som nešťastná, neviem ju urobiť tak aby sa rozsýpala, PORAĎTE PROSÍM... ste zlatíčka, ďakujem 😉
elina ja ryzu umyjem picnem ju na horuci olej,oprazim,osolim,dam papriku,zalejem dody nad ryzu a varim prikrytu bez miesania od zacatia varu 13 min vypnem a asi 5 min neham dodychat -otvorim a je sypka,ked chcem zlepenicku nak varim tak 16 min a obcas premiesam/ryzove dezerty/
cesto na buchticky pre martimex- 500 g polhrubej muky,2 vajcia,kvasok,stipka soli,2 lyzice oleja alebo masla.
@titkovamiriam z toho cesta sa potom daju asi hociake kolaciky robit? a cukor tam nechyba? nie je to cesto malo sladke napr. na buchty plnene? 😕
cukor je v kvasku ja nedavam cukor navyse ved puding je sladky,a kludne aj plnene buchty ci osuch z toho spraviš
tak som nakoniec navarila, aj ked sa mi nechcelo 😀 vyprazany karfiol pre mm, pre mna varený (to zboznujem, ked sa iba osolí), zemiakovú kašu a z vyvaru zo zemiačkov a karfiolu som spravila parádnácku hráškovú polievku s krupicovými knedličkami 😝 manžel sa nacápal jak otesánek a povedal, že mu teraz nebude chutit pivo pri futbale, takže varenie má aj takéto pozitíva 😀 😀 😀
vareny karfiol aj ja zboznujem,posypem si ho nivou 🙂 🙂 🙂
@titkovamiriam s tym kariolom ste ma nanadili - davno som ho nejedla... mnam
ja robievam casto,vyprazany,zapekany,ako mozoček,polievku,rizoto.....
o chvilu sa pustime do vecere, domace skoricovniky uz vonaju v rure 🙂 k tomu mlieko 🙂
@elixia ja robim tieto a su vyyyborne.. s lucinou som ich este neskusala, par krat som ich este v rure tesne pred dopecenim poliala sladkou smotanou. uplna parada 😝
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7162#diskuse
a nerobim ich v domacej pekarni

tak dnes ked pridem z prace granatir a kelova polievka,uhorkovy šalat 🙂